darkman pisze: ↑02 kwie 2019, 12:49
Devilu jeszcze jedno, bo umknęło. No nie ustaliliśmy warunków brzegowych. Czyli semantyka jak zwykle. Warto to wyjaśnić.
Hm, no pewnie za samo powietrze to sporo

, ale Ty piszesz o budowie, a ja o podaży.
Racja ceny które podałeś są adekwatne do wartości samego produktu ja bym po prostu więcej za to nie dał

w tej cenie jestem wstanie to zrobić ale nie sprzedać
Co innego jeśli budujesz (choć jak sam wiesz, gdy pozbierać konkretne komponenty do diy, to i cena nie jest z bajki - jakość kosztuje). Co innego jeśli sprzedajesz i co innego jeśli chcesz kupić, a zwłaszcza to właśnie. To tak napisałem, zgodzisz się zapewne, by potencjalny czytelnik miał jasność co do niuansów wywodów (naszych).
Jasna sprawa że się zgadzam
Ja się w ogóle nie odnoszę do jakości użytych komponentów bo tu na 100% nie ma różnicy zdań między nami. Tego 845 da się kupić właśnie za taką cenę, może minimalnie powyżej 5k. To co pokazują pobieżnie google, to matrix.
Nie szperałem za dokładnie

wyskoczyły ceny z matrix-a stąd wysunąłem takie a nie inne wnioski ty podałeś ich wartość rzeczywistą i dobrze bo handlarze szukają frajerów ,a dzięki temu może komuś się pod kopułą rozjaśni
Słyszałem go ale bardzo przypadkowo i w niekomfortowych warunkach (amsterdamskie targi jakieś audio), a że były tam dużo ciekawsze klocki, to jakoś tylko odnotowałem fakt, że gra i wygląda spoko.
Wygląda ok
Pewnie kiedyś trafi mi się okazja do posłuchania bardziej wybiórczego z dedykacją, ale też jakoś dodam nie bez kozery - nie palę się, żeby aż tak, choć chętnie słucham każdego klocka jeśli tylko pora. Zresztą domyślam się, że zagrałoby to całkiem fajnie w moim torze i z moją muzyką. Pewności mieć nie mogę, rzecz jasna.
Rewelacji bym się nie spodziewał
Wierzę z założenia i bez wątpliwości. Jednak zapewne jest to kategoria mierzalna. Może warto to wykonać. Co tam Chińczyk napisał w parametrach.. no wiesz jak to z opisami producentów. Bywa różnie.
To tyle ku woli lub gwoli jak kto woli w sensie uzupełnienia.
Pewnie że można ale ja go nie kupię ani nie wypożyczę, dlaczego? (a dlatego że na testach wydajnościowych pewno by się skończył

).
Kiedyś zrobiłem teścik lamp chińskich i radzieckich wypadło to ciekawie , lampki chińskie z natury nie lubią pracować z parametrami nominalnymi

(wrócę jeszcze do tego 845 , owa lampka może oddać około 23W mocy ciągłej w układzie SE ale nie chińska stąd też rzecz jasna wzmacniacz LM845 oddaję mniej niż 15W na kanał (przy tych parametrach może grać dookoła zegara przy 23W żywotność spadnie o jakieś 60%) to mu nie grozi bo musiałby mieć dwa trafa po 300W

.
Dobra teścik , a więc lampka chińska przy parametrach nominalnych pracowała ok 1h(się skończyła)

, radziecka uciągnęła 45% więcej mocy niż maksimum podane przez producenta anody zrobiły się czerwone

po trzech godzinach wzrosły zniekształcenia więc dałem sobie na luz (lampa się nie spaliła)
ps. 300B można zbudować za 3,5-4k ale obudowa taka sobie i części jak w chińczyku

, więc ten LM za mniej niż 5k to jest ok