Preamp Audiokultura ISKRA

Żeby nie było za cicho
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Re: Preamp Audiokultura ISKRA

Post autor: Wojtek »

Zwróć tylko uwagę czy w paczce będzie paragon ;)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
mrozmus

Post autor: mrozmus »

Że wcale nie musi być lepiej? :)
Ortofon 520 - Origin Live Aurora + OL Onyx- ifi zen phono - unison research unico primo - jm lab electra 906
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Nie, tylko żeby konstruktor który otwarcie neguje konstrukcje DIY jako "te gorsze", a on prowadzi działalność i daje gwarancję, inna liga i zasady, żadna wolna amerykanka, no to wiesz, przypał by był jakby wyszło że jest sprzedaż bez dowodu zakupu :morda:

A żeby nie było że sobie jaja robię - były takie akcje już, paragony się pojawiały dopiero po upomnieniach o dosłanie ;)
Wsparcie finansowe forum
mrozmus

Nie bardzo rozumiem.

Kupiłem przez allegro i raczej nie od konstruktora więc nie będzie problemu ze zwrotem
Ortofon 520 - Origin Live Aurora + OL Onyx- ifi zen phono - unison research unico primo - jm lab electra 906
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

A OK, nie wiedziałem że używki gdzieś leżakują, myślałem że nowe kupujesz :)
Wsparcie finansowe forum
mrozmus

Ale to jest nówka. Przez allegro sprzedaje teraz większość innych sklepów. Allegro już od dawna chce być platforma dla sklepów a nie dla prywatnych sprzedawców.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Widzisz, teraz wychodzi jaki jestem zacofany. Myślałem że nadal jest tak że jak chcesz kupić to tylko zamówienie u Audiokultury. Nie wiedziałem że weszli w deal dystrybucyjny ze sklepami Audio-Video. No to czasy "zapomnianych" paragonów już minęły :)
Wsparcie finansowe forum
Marcinus

Post autor: Marcinus »

Wojtek pisze:
05 lip 2024, 15:37
Widzisz, teraz wychodzi jaki jestem zacofany. Myślałem że nadal jest tak że jak chcesz kupić to tylko zamówienie u Audiokultury. Nie wiedziałem że weszli w deal dystrybucyjny ze sklepami Audio-Video. No to czasy "zapomnianych" paragonów już minęły :)
Z mojej wiedzy, to cały czas byli obecni w sieciach dystrybucyjnych audio, zarówno w kraju, jak i poza granicami.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

"Cały czas" w sensie od kiedy tylko Iskra się ukazała? Nie bardzo :)
Wsparcie finansowe forum
Marcinus

Ja w każdym razie pierwszą kupowałem w 2019 lub 2020 (wtedy były tylko niebieskie) i już kupowałem na Allegro.
Awatar użytkownika
domibobi
Gramofon: Sony PS X65

Post autor: domibobi »

Na allegro przez bardzo długo nowe egzemplarze były dostępne tylko od producenta.
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
cyfra: Tidal / Wiim Ultra

Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
Marcinus

BYć może, ale pamiętam, że w tym czasie kilku sprzedawców oferowało Iskry. Niestety już nie mam historii z Alle.
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

Marcinus pisze:
18 cze 2024, 20:14
Tanio już było...
;) o niby tak, ale za 2 to nadal i od dawna można kupić AN.
Natomiast te Iskry w starej cenie okupują allegro na maxa, jedna się pojawiła w nowej na wabia. Fajny chłyt" marketingowy :) ale spoko. Sprzęt jest dość fajny jeśli dobrze go pozycjonować w swoim torze. W swojej minirecenzji zaznaczyłem zresztą, że nawet bardzo fajny. BTW tak czy siak nawet najmniejszy cień ewentualnej oceny negatywnej spotyka się od zawsze z natychmiastową reakcją sprzedawcy-konstruktora. Obiektywizm zatem jest z reguły niewspółmiernie męczący w stosunku do walki z ego teamu audiokultury, nomen omen*.
Dla mnie to dość zaskakujące, bowiem dobry produkt obroni się sam, a otwartość na klienta tylko może mu pomóc. Jak wiesz zignorowałem wynaturzenia ww konstruktora, który nie doczytał nawet tytułu mojej minirecenzji i uparcie dowodził mi, że to test. Gówno Panie kolego, a nie test. Wyraźnie to zaznaczyłem.
Ponownie dodam, że sprzęt jest bardzo przyjazny i po prostu dobry. Nie widzę powodu by go fetyszyzować, a zatem uparcie nadawać mu cechy, których on nie posiada. To nie jest najlepszy preamp na świecie. Itego się trzymajmy, reszta to już opinie uzytkowników, najlepiej świadomych, bo porównać to też trzeba mieć z czym i trochę doświadczenia nie zawadzi ;)
* bo kultura w wypowiedziach forumowych leader teamu, to rzadki gość i właściwie niespotykany. Zabawna nazwa firmy tym bardziej.

No w każdym razie pisząc do mnie w sposób jaki zrobił to inkryminowany leader Audikulturalny, nie można zasłużyć na odpowiedź, a jedynie na ignorancję. Com uczynił zawiedziony ale i z dużą satysfakcją.
Ostatnio zmieniony 05 lip 2024, 19:04 przez darkman, łącznie zmieniany 1 raz.
Marcinus

darkman pisze:
05 lip 2024, 18:59
od dawna można kupić AN.
Nie było mi dane słuchać, więc nie mogę się wypowiedzieć. W każdym razie firma znana i renomowana.
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

Tu klona miałem na myśli, dobrze zrobionego i w tym kontekście Iskra traci swoją konkurencyjność cenową, jeśli w istocie zdrożeje.
W rzeczy samej wszystko zdrożało, ale kogo to obchodzi jakie problemy ma producent? :lol:
Płyty i transport też zdrożał, a u mnie jakoś nie, bo przecież nie wymagam by Was to obchodziło.
Zarabiać Iskraściarze na obrocie, a nie na marży i tyle. Rynek jako taki trudno posądzić o głupotę, sam zweryfikuje domniemaną, nową cenę. Głupoty zaś nie należy mylić z grzecznością, tę zaś część wypowiedzi dedykuję Leaderowi życząc teamowi powodzenia w rozwoju tak produktu jak i firmy.
ODPOWIEDZ