Preamp Audiokultura ISKRA

Żeby nie było za cicho
ODPOWIEDZ
il cattivo

Re: Preamp Audiokultura ISKRA

Post autor: il cattivo »

Od samego początku była w ofercie wersja z 75kOhm.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Jestem całkiem pewien, że nie od samego początku, co zresztą dowodzą słowa samego konstruktora kiedy dyskutowaliśmy o tym na łamach forum jak Iskra była nowością ;)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Marcinus

Post autor: Marcinus »

Wojtek pisze:
07 lip 2025, 22:39
O, coś mnie ominęło. Miło że cichaczem konstruktor wprowadził opcję 75k ohm dla MM w niektórych wersjach :morda:
W pierwszej wersji było od początku. W drugiej już tego ustawienia nie ma.
Wiem, bo mam obie. Pierwsza z czerwonym światełkiem, a druga z żółtym.
Marcinus

Wojtek pisze:
08 lip 2025, 01:06
Jestem całkiem pewien, że nie od samego początku, co zresztą dowodzą słowa samego konstruktora kiedy dyskutowaliśmy o tym na łamach forum jak Iskra była nowością ;)
Jak dyskutowaliście, to w sprzedaży już była druga wersja.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Na swoją obronę powiem że było parę dyskusji, a odnoszę się do tej kiedy była tylko jedna Iskra i to po starej cenie by zachęcić klientów do spróbowania nowego produktu. Niemniej miło że ktoś tak weryfikuje to co piszę :)
Wsparcie finansowe forum
Marcinus

Wojtek pisze:
08 lip 2025, 14:06
Na swoją obronę powiem że było parę dyskusji, a odnoszę się do tej kiedy była tylko jedna Iskra i to po starej cenie by zachęcić klientów do spróbowania nowego produktu. Niemniej miło że ktoś tak weryfikuje to co piszę :)
Ja jedną kupiłem jakoś na początku produkcji, a druga trafiła mi się z dwa lata temu i jest inna. Stąd wiem, że się różnią i czym się różnią.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Zawsze byłem zdziwiony po co Tobie dwie. Teraz już wiem :D
Wsparcie finansowe forum
Marcinus

Wojtek pisze:
08 lip 2025, 16:45
Zawsze byłem zdziwiony po co Tobie dwie. Teraz już wiem :D
Jedną nawet czasami używam :) Jeść nie wołają :D
Awatar użytkownika
pawelgrab

Post autor: pawelgrab »

Marcinus pisze:
08 lip 2025, 18:03
Jedną nawet czasami używam Jeść nie wołają
:lol: najśmieszniejsze palenie pieniędzy prywatnych o jakim czytałem w życiu, no chyba, że nie prywatnych to inna sprawa :lol: , ale.. jak kto woli ;) - może wyjdzie seria mk3 :think:
luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
Marcinus

pawelgrab pisze:
08 lip 2025, 20:24
Marcinus pisze:
08 lip 2025, 18:03
Jedną nawet czasami używam Jeść nie wołają
:lol: najśmieszniejsze palenie pieniędzy prywatnych o jakim czytałem w życiu, no chyba, że nie prywatnych to inna sprawa :lol: , ale.. jak kto woli ;) - może wyjdzie seria mk3 :think:
Przecież to niedrogie zabawki a ja lubię mieć :) Poza tym mam jednocześnie zamontowane 4 ramiona, więc różne pre się przydają.
Awatar użytkownika
pawelgrab

Post autor: pawelgrab »

Marcinus pisze:
08 lip 2025, 20:27
zamontowane 4 ramiona, więc różne pre się przydają
jasne, jasne ale dla przykładu ośmiornica ma 8 ramion a kałamarnica 10 w tym dwa zdecydowanie dłuższe więc wszystko przed tobą w temacie iskry x.KILKA,

- nie obraź się Kolego bo nie ma o co, ale dla mnie to co napisałeś to dziwaczne jest jak wiele podobnie śmiesznych wpisów internetowych i w cale nie chodzi o batony, wróć bony polskie, tylko o przekaz czyli komu i dla kogo bo widać, że tylko Wojtek ostatnio daje radę :lol: - no chwała mu za to, ja rozumuję jak większość w polandii jeden konkretny produkt i finito - no ale podejścia moga być róźne :lol:

- reasumując to Forum zaczyna odstraszać normalnych słuchaczy płyt winylowych i to nie chodzi o Twoje ISKRY - tylko o całokształt :D - jeszcze trochę to zostaną handlarze bez obrazy i osoby cierpiące na nocne marki, które szukają szablonu doskonałości :mrgreen:

pzdr :teasing-tease:
luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
Awatar użytkownika
pavlos
Gramofon: Denon DP-1300M

Post autor: pavlos »

pawelgrab pisze:
08 lip 2025, 21:07
to Forum zaczyna odstraszać normalnych słuchaczy płyt winylowych
Się chyba nie zgodzę z takim kategorycznym postrzeganiem naszej społeczności. Cóż, forum, jak większość rozmaitych forów (to tak się odmienia? :doh:), trafiają się gorliwcy, fanatycy, loże szyderców i biznesmeni, ale per saldo są i na bieżąco ciekawe dyskusje. Bynajmniej nie chodzi mi o superatrakcyjny wątek o "dziewczynach z winylem" :shock: , ale jest np. sporo pytań, próśb o doradzenie, ocenę jakiś okazji itp. Z wielką przyjemnością zauważam pojawianie się coraz młodszych pasjonatów. Widać z treści pytań jakie świeżaki, napaleni, że nie mają cierpliwości przeorywać się przez tony wpisów, chcieliby natychmiast, esencję, żeby ktoś im ocenił i ...wybrał. Skupują hurtowo płyty (szacun!). I pewnie za jakiś czas sami nauczą się sobie samym stawiać pytania, formułować potrzeby, rozpoznawać co te potrzeby realizuje, poszukiwania staną bardziej ukierunkowane, a płyty zaczną wymieniać na konkretne wydania, bo np. nauczą się korzystać z discogs-a.

Generalnie jest życie, jest barwnie, oczywiście zakrawa o lokalny folklor nabożność do szablonów łukowych itp.
Jednocześnie jest kulturalna atmosfera na forum. Nawet jeśli podnosi się temperatura dyskusji, to nie ma żadnych odjazdów słownych, ataków ad personam itp. Pełen szacun!

:obscene-drinkingcheers:

PS. Uwaga, mój były Thorens właśnie poszedł w bardzo młode ręce. Wzruszyłem się, gdy otworzyłem drzwi, a na progu stanął młodzieniec, z tatusiem za plecami, z rozpalonym obliczem wysłuchiwał porad i czym prędzej wsiadł do auta z gramofonem na kolanach w podróż do domu. Bezcenne! Pozdrawiam ;)
ODPOWIEDZ