Luxman C-02 - ustawienia

Żeby nie było za cicho
ODPOWIEDZ
Robertson

Luxman C-02 - ustawienia

Post autor: Robertson »

Praktycznie w 99% rozszyfrowałem funkcje w moim pre ampie C 02. Są jednak dwie co do których nie jestem w 100% pewny.Poproszę o podpowiedż :)

1.Przycisk "turnover/Hz z dwiema pozycjami 200/400 oraz 4k/2k
2.Subsonic

Jest jeszcze "phono stright" domyślam się , że to jakaś bezpośrednia pętla do wejścia phono ? Ale nie omija regulacji barwy i zbytniej róznicy nie słysze .Po co więc jest ?

Bradzo fajną sprawą jest dioda "warm-up" Gaśnie po tym jak urządzenie w odpowiednim stopniu sie wygrzeje.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Luxman C-02 - ustawienia

Post autor: Wojtek »

Robertson pisze:1.Przycisk "turnover/Hz z dwiema pozycjami 200/400 oraz 4k/2k
To pozwala Tobie ustalić na jakim progu częstotliwości chcesz dokonywać korekty tonalnej. Coś jak EQ.
Robertson pisze:2.Subsonic
Filtr subsoniczny. Wpisz w forumową wyszukiwarkę, jeśli nie wiesz "z czym to się je" :)
Zresztą, ostatnio chyba ahaja Tobie to wytłumaczył w wątku o Art DJ Pre, o ile pamięć mnie nie myli...
Robertson pisze:Jest jeszcze "phono stright" domyślam się , że to jakaś bezpośrednia pętla do wejścia phono ?
Tak.
Robertson pisze:Ale nie omija regulacji barwy i zbytniej róznicy nie słysze .Po co więc jest ?
Omija wszelką korektę tonalną i filtry.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
zoombie

Luxman C-02 - ustawienia

Post autor: zoombie »

O filtrze subsonicznym masz trochę tutaj
Robertson

Luxman C-02 - ustawienia

Uhm.... dzięki ;)
Robertson

Luxman C-02 - ustawienia

A więc tak..... na razie subsonika nie używam. Nie ma takiej konieczności.Ale zauważyłem głębszy bas i pełniejsze brzmienie przy "turnoveru" na 400 hz ! 2k dodaje coś metalicznego na wyższej średnicy - jest be ! Natomiast "phono stright" odłącza funkcje balance Na resztę filtrów i regulacji nie ma wpływu. Ogólnie gra głośno do 11-ej max. Na 12- tce boli . O wiele głosniej niz na DJ.
ODPOWIEDZ