Zmiana Pro-ject Tube Box S2 na ifi audio iphono 2 ?
-
- Gramofon: Dual601,701,Denon57l
Re: Zmiana Pro-ject Tube Box S2 na ifi audio iphono 2 ?
Każdy z nas ma swoją wiedze teoretyczną, cóż można powiedzieć.
Są na tym świecie rzeczy które się fizjologom nie śniły,jak twierdził Ferdynand Kiepski
Nie wiem ilu jest tu na forum ludzi z Lublina ,którzy na moim przykładzie mogli by potwierdzić moje spostrzeżenia dotyczące wymiany lamp, jak i wymian kabli rca {Interconnecty } mających wpływ na scenę muzyczną czy też barwę dźwięku i nie jest to autosugestia zapewniam
Jedni opierają się na teoriach i artykułach zamieszczanych w internecie.
To tak jak ja bym pisał o tuningowaniu samochodu którego nie miałem ani nim nie jeździłem ,ale wiem że to nic nie pomoże bo tak słyszałem.
Dlatego też mało co piszę i nie zabieram głosu w niektórych tu poruszanych tematach ze względu że nie mam doświadczenia,a nie będę opierał się na wiedzy zaczerpniętych z opinii innych nie sprawdzonych teorii.
Są na tym świecie rzeczy które się fizjologom nie śniły,jak twierdził Ferdynand Kiepski
Nie wiem ilu jest tu na forum ludzi z Lublina ,którzy na moim przykładzie mogli by potwierdzić moje spostrzeżenia dotyczące wymiany lamp, jak i wymian kabli rca {Interconnecty } mających wpływ na scenę muzyczną czy też barwę dźwięku i nie jest to autosugestia zapewniam
Jedni opierają się na teoriach i artykułach zamieszczanych w internecie.
To tak jak ja bym pisał o tuningowaniu samochodu którego nie miałem ani nim nie jeździłem ,ale wiem że to nic nie pomoże bo tak słyszałem.
Dlatego też mało co piszę i nie zabieram głosu w niektórych tu poruszanych tematach ze względu że nie mam doświadczenia,a nie będę opierał się na wiedzy zaczerpniętych z opinii innych nie sprawdzonych teorii.
Ostatnio zmieniony 30 paź 2022, 10:46 przez Ryszard13, łącznie zmieniany 1 raz.
- blispx
a Rysiek dalej swoje
mówiłem weź PJ pod pachę i wpadnij do mnie, ja mam dużo lamp to będziesz miał praktykę, daleko nie masz niedowiarku

DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
-
Nie ma to najmniejszego sensu,twój zestaw audio i mój PJ,to tak jak byśmy próbowali do mojej Toyoty zamontować silnik Porsche,
to ja ciebie zapraszam do siebie na kawę i wtedy może coś by z tego wyszło.
- blispx
ok to może kiedyś wdepnę , na Podzamcze będę się do brata wybierał na parapetówkę bo już 5 rok jadę i nie mogę dojechać 

DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- Piterski
- Gramofon: Pioneer PL70LII
Ryszard13, mam kolegę, który też stosuje w PJ nosy Telefunkena i zmiany uważa za ewidentne i słyszalne. W Coplandzie CSA28 też są lampy i podobno w buforze, a ja zmiany może nie gigantyczne ale słyszałem. Trzeba mieć zaufanie do samego siebie i swego słuchu. Doświadczenie może tylko pomóc określić czy idą one w dobrą stronę.
PS. Żeby nie było też uważam, że mimo wszystko PJ to nie jest bardzo wybitny preamp.
PS. Żeby nie było też uważam, że mimo wszystko PJ to nie jest bardzo wybitny preamp.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
- blispx
a tak swoją drogą Telefunkeny są straszliwie podrabiane , głównie te drogie ecc802s/ecc803s ribbed plate, tu trocha jest jak fake odróżniać http://www.jacmusic.com/nos/images/Fakes/
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Rysiek pewnie, trzeba trochę tego "gnoju" rozrzucić by mieć porównanie i punkty odniesienia. Praktyka we własnym torze to najlepsze doświadczenie.
Ja akurat po prostu stoję na stanowisku, że dofinansowanie popularnej klasy sprzętu poprzez upgrade np lamp, nie ma wielkiego sensu, a już zupełnie się nie bilansuje budżetowo.
Co innego gdy wymieniasz wzmacniacze operacyjne w klasie premium, a co innego gdy siodłasz osła zadając sobie pytanie: A może ludzie się mylą, zrobię sobie rumaka
Niestety tak to nie chce działać.
Lepiej od razu podjąć decyzję o wymianie, a dotychczasowy sprzęt być może zadowoli kogoś innego. Zresztą inwestycji w upgrade, zasadniczo nigdy nie udaje się odzyskać.
BTW, na forum masz trochę testów opisowo/odsłuchowych wielorakich konstrukcji.
Warto sięgnąć kilka lat do tyłu w dziale preampów. Znajdziesz też opinie praktyczne z autopsji, moje i @Myszora na temat iFi.
(BTW, rozważyłbym Dyskretnioka od Jaculka dla siebie gdybym miał coś zmieniać w tych okolicach budżetu lub Combo na opampach, ważne bo opieka i serwis jest on line i bez problemu).
Ja akurat po prostu stoję na stanowisku, że dofinansowanie popularnej klasy sprzętu poprzez upgrade np lamp, nie ma wielkiego sensu, a już zupełnie się nie bilansuje budżetowo.
Co innego gdy wymieniasz wzmacniacze operacyjne w klasie premium, a co innego gdy siodłasz osła zadając sobie pytanie: A może ludzie się mylą, zrobię sobie rumaka

Niestety tak to nie chce działać.
Lepiej od razu podjąć decyzję o wymianie, a dotychczasowy sprzęt być może zadowoli kogoś innego. Zresztą inwestycji w upgrade, zasadniczo nigdy nie udaje się odzyskać.
BTW, na forum masz trochę testów opisowo/odsłuchowych wielorakich konstrukcji.
Warto sięgnąć kilka lat do tyłu w dziale preampów. Znajdziesz też opinie praktyczne z autopsji, moje i @Myszora na temat iFi.
(BTW, rozważyłbym Dyskretnioka od Jaculka dla siebie gdybym miał coś zmieniać w tych okolicach budżetu lub Combo na opampach, ważne bo opieka i serwis jest on line i bez problemu).
-
Powiadasz wymiana całego sprzętu,niezła myśl i do zrealizowania,tylko kto przekona moją kobitę do tego,nawet wstawienie gramofonu tak dużego jak Denon 57lto droga przez mękę,cały sprzęt znajduje się w salonie ok 40m,posiadam tylko jeden wzmacniacz czyli amplituner Yamaha RX-A 1010 bo wyższy model nie mieścił się w szafce,za CD I DVD służy mi Oppo 105D,podłączona kablówka i internet,to wszystko jest razem zespolone,to co ja mogę jeszcze wykombinować.
Może kiedyś dostanę swój pokój,to wtedy mogę myśleć o jakimś porządnym sprzęcie,na razie próbuje poprawić choć trochę to co co posiadam.
Może kiedyś dostanę swój pokój,to wtedy mogę myśleć o jakimś porządnym sprzęcie,na razie próbuje poprawić choć trochę to co co posiadam.