Iskra 1 kontra Emotiva XPS-1, iFi Zen Phono i Pro-Ject Tube Box S2-czyli coś do 2000 zł
-
Iskra 1 kontra Emotiva XPS-1, iFi Zen Phono i Pro-Ject Tube Box S2-czyli coś do 2000 zł
Przez weekend miałem okazję słuchać kilku przedwzmacniaczy gramofonowych - Audiokultura Iskra 1, iFi Zen Phono i na dodatek przedwzmacniacza w DAC Mytek Brooklyn. Na pewno przy wkładce MC Goldring Legacy Iskra 1 była najlepsza, iFi też jest niezły a Mytek obsługuje MC jednak bez żadnych ustawień i trochę słychać szumy (w MM nie ma tego problemu i brzmienie jest bardzo dobre).
Do posłuchania jest jeszcze ten lampowy Pro-ject i rewelacyjna Emotiva.
Teraz jednak oddałem to do salonu HTaudio w Poznaniu gdzie przez cały tydzień trwają odsłuchy tych przedwzmacniaczy i chcę tam w sali odsłuchowej za jednym zamachem porównać te 4 urządzenia.
Czy w tej cenie coś jest jeszcze warte posłuchania?
Do posłuchania jest jeszcze ten lampowy Pro-ject i rewelacyjna Emotiva.
Teraz jednak oddałem to do salonu HTaudio w Poznaniu gdzie przez cały tydzień trwają odsłuchy tych przedwzmacniaczy i chcę tam w sali odsłuchowej za jednym zamachem porównać te 4 urządzenia.
Czy w tej cenie coś jest jeszcze warte posłuchania?
- Merrick
- Gramofon: Thorens TD-160 Super
- Kontakt:
Re: Iskra 1 kontra Emotiva XPS-1, iFi Zen Phono i Pro-Ject Tube Box S2-czyli coś do 2000 zł
BUphone. Projekt który rozwija nasz kolega. Bardzo duża liczba nastawień a do tego parowane tranzystory.
viewtopic.php?f=65&t=12701&hilit=buphone
Nuda to też pre które brzmi bardzo dobrze
viewtopic.php?f=65&t=10377&hilit=nuda
. . Husariaa to kolejny projekt a za razem ogromne pre i Hi-end w jednym
viewtopic.php?f=36&t=8404&hilit=Husariaa
Z fabrycznych konstrukcji posłuchaj Schiit Mani
viewtopic.php?t=10080&start=15
viewtopic.php?f=65&t=12701&hilit=buphone
Nuda to też pre które brzmi bardzo dobrze
viewtopic.php?f=65&t=10377&hilit=nuda
. . Husariaa to kolejny projekt a za razem ogromne pre i Hi-end w jednym

viewtopic.php?f=36&t=8404&hilit=Husariaa
Z fabrycznych konstrukcji posłuchaj Schiit Mani
viewtopic.php?t=10080&start=15
Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40
https://www.discogs.com/user/Merrick-Pl/collection
https://www.discogs.com/user/Merrick-Pl/collection
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Iskra 1 kontra Emotiva XPS-1, iFi Zen Phono i Pro-Ject Tube Box S2-czyli coś do 2000 zł
W sensie że do siebie, tak?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Moon 110LP v2, który niestety w międzyczasie podrożał i może przekraczać 2 tysiące.
The story so far:
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.
― Douglas Adams, The Restaurant at the End of the Universe
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.
― Douglas Adams, The Restaurant at the End of the Universe
-
Tak, cały czas testujemy co jest w tym zakresie najlepsze i co warto oferować. Chyba jako jeden z nielicznych salonów chcemy pokazywać porównania i pytać się o zdanie innych

-
No i fajnie, ale z Twojej wypowiedzi nie wynikało, że tam pracujesz. Nie ma w tym nic złego, ale warto zadbać o przejrzystość.
- arek@audiokultura
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
No właśnie, zabrzmiało to dość dziwnie.zbyszek1982 pisze: ↑17 lut 2021, 11:37No i fajnie, ale z Twojej wypowiedzi nie wynikało, że tam pracujesz.
Co prawda zostałem zapytany prywatnie (nie wiedzieć czemu), ale odpowiem tutaj:
Za Nudę, Husarię i Macabrię odpowiada ahaja. Znany użytkownik tego forum jak i audiostereo, audiomaniaków czy wielu innych.
BUphono to projekt forumowicza wydra.
Wszystko dostępne bezpośrednio od konstruktorów. Czy współpracują z salonami audio? Nie wiem, zapytaj.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Czy Huariaa i Macabriaa są wciąż dostępne? (chodzi mi o składanie zamówień)
-
- Gramofon: Sansui sr-929
Zapytaj bezpośrednio konstruktora
Analog Guy In A Digital World.Sansui AU-α907i MOS Limited