Yamaha RX-V559 (Amplituner) + Kolumny Yamaha NS-50 (i cały zestaw surround Yamahy)
Lubię brzmienie mojego zestawu aczkolwiek,chciałbym poprawić brzmienie samego stereo

Aktualnie do odsłuchu płyt winylowych używałem Bernarda G-603 (Wymienione kable etc.) z wkładką AT-95 i podłączony do wzmacniacza Unitry jako przedwzmacniacza, a następnie przez wyjście magnetofonowe do Yamahy. Wynik jak dla mnie nie jest zadowalający. Brakuje mi detalu i takowego soczystego brzmienia.
Jestem w trakcie budowy przedwzmacniacza lampowego na podstawie ... http://skarabo.net/sid-21-prea-riaa.htm
Mój znajomy polecił mi abym zainwestował w stricte wzmacniacz Stereo,ponieważ Ampli do KD nie zawsze mają świetną jakość Stereo.
Uznałem że dobrym wyborem byłoby zainwestowanie w Wzmacniacz Stereo Yamahy AX-540 z 91 roku. Słyszałem o nim dobre opinie, posiada pre-out (dlaczego tego potrzebuje opisze później) i ma dosyć dobry design

Do tego, jeśli nie przypasuje mi lampowe brzmienie zawsze mógłbym podłączyć się pod preamp RIAA Yamahy we wzmacniaczu.
Chciałbym wykorzystać preout w taki sposób,że z Ampli RX-V559 podłącze się z wyjścia Strefy B i podłącze pod pre-in w AX 540, dzięki czemu zachowałbym moje kino domowe, a samo stereo byłoby napędzane AX 540.
Dodam,że jestem bardzo "uniwersalny", słucham od muzyki elektronicznej (Daft Punk itp.) przez Pop(Adele np.), po Rocka ( Led Zeppelin, U2 , Pink Floyd , Queen i dużo innych)
Czy dobrze myślę? Czy to dobry wybór? Czy to może poprawić moje wrażenia odsłuchu z phono?