kissterio pisze: ↑12 kwie 2019, 11:36
A czy to będzie dostępne jutro u naszych sklepikarzy?
Dzień dobry.
A widzisz, bo miałem pytać o miasto, ale jak W-wa to masz de facto dwie lokalizacje:
- Winylowa/Bemowo/ Morcinka 5/7 od 11tej, - to autoryzowany organizator RDS, płyty w cenach RSD mozna było zamawiać z listy (każdy tytuł) mejlowo (wcześniej), co będzie on stock to trudno powiedzieć ale zapewne nie każdy tytuł.
- sklepy, które się zgłosiły na oficjalną edycję RSD w w-wie = te masz na liście, co i czy będą miały to zagadka, bo może tylko zniżki na normalny asortyment i niektóre tytuły RSD.
- Hala Gawardii - Pl.Ż_B1 - za Halą Mirowską od placu (bedo jajca z parkowaniem ale można od Chłodnej) - tu masz dużą giełdę jak co roku (np. Miłość/Kredytowa, muzeum Polin, Fabryka Trzciny w ub. rocku), czy ma autoryzację RSD = wątpię, ma tylko ideę bo światowy RSD odbywa się w RP w tym roku jako impreza z autoryzacją po raz pierwszy. Organizacja jak w ostatnich latach (Maciek [RODO]) i tacy sami zasadniczo wystawcy, ale to spora oferta płytowa. Czy znizkowa? Osobiście nie zauważyłem. W ubiegłym roku była uboga oferta płyt RSD, ale za to w osobnej sali de facto i wybór ofert towarzyszących całkiem fajny poza stereotypem czyli mainstreame. Przypuszczalnie może być podobnie.
Jak w innych miastach to nie wiem.
To właściwie tyle. Organizatorzy world RSD zwracają uwagę na punkty autoryzowane i nieautoryzowane, które w minionych latach używały idei i znaku towarowego RSD bez porozumienia z organizatorem globalnym.
Sklepu autoryzowane w RSD dają pewną gwarancję podaży w cenach i tytułach, lege art.
Reszta to normalne giełdy i tylko chłyt_RSD.
Niemniej największe skupisko płyt to będzie HG zapewne. Ceny ubiegłoroczne, jak pamiętam uwłaczały ludzkiej godności
Sam wybieram się do Winylowej, do Hali też pewnie zerknę, bo mam "na piechotę z buta".