Płyty spokojnie możemy traktować jako lokatę kapitału. Wydania z epoki w dobrym stanie zawsze znajdą chętnych - wystarczy popatrzeć na klasykę w stylu Pink Floyd czy Davisa. Poza tym wydaje mi się, że na Allegro ceny płyt po wakacjach wzrosły - tzn. licytowane są za wyższe ceny.
Te z epoki poszukiwane tytuły, pierwsze wydania pewnie potrzymają cenę ale te "nie rarytasy " nie mogą drożeć w nieskończoność bo to jednak ma przynosić przyjemność słuchania a nie tylko na wystawę, musi mieć rozsądną cenę.
Płyta była wydana przez Dzem sc. więc teraz raczej należałoby się spodziewać reedycji również pod ich sztandarem, bo raczej nie sprzedadzą praw do wydania innej wytwórni, natomiast kto to ficzynie wytłoczy to inna sprawa..
Ja juz dostalem. Skad zamawiales? Niestety swiat ksiazki wyslal mi plyte w pudelku 30x30 i upchal ja na chama zaginajac rogi tak zeby weszla.
Widzę, że Świat Książki cały czas trzyma "poziom". Ale powinieneś się cieszyć, że w ogóle dostałeś w okładce. Jakieś 10-15 lat temu kupiłem u nich 2 gry w dużych, tekturowych pudłach. Żeby ułatwić sobie sprawę te ofiary jedno pudło wyrzuciły, a jego zawartość włożyły do drugiego.