A gdzie zadawac pytania typu "ile mogę zaproponować, żeby nie przepłacić, ale żeby nie być nie fair wobec znajomego"?Wojtek pisze:falon, ten dział nie służy do wyceniania rzeczy, których nie posiadamy.
Zakupy płytowe (temat ogólny)
- vinylpiotrek
prośba o wycenę jimi hendrix experience 1st press

-
Na tych rysach ze zdjęcia nie powinna przeskakiwać, pykać-tak!falon pisze:Gdyby chociaz nie przeskoki na drugiej stronie to bym wzial
Co innego krater po pecie

- vinylpiotrek
Myślę że na porządnym solidnym "klunkrze" to powinno przejść bez problemu.

- Winters
-
Re: prośba o wycenę jimi hendrix experience 1st press
Jak by co... to ja tego nie powiedziałem, ale też tak myślę!vinylpiotrek pisze:Myślę że na porządnym solidnym "klunkrze" to powinno przejść bez problemu.

- tollo
Jakby odwrócić tą płytę drugą stroną to porządny klunkier może wyklepie jeszcze tą dziurę 

- Winters
Miliard.falon pisze:Ale 30-35e za taki stan nie dam.
DIOMEDES KATO
-
@Falon - jesli chcesz mieć ta płytę, tylko po to aby ją tylko mieć, to 15 EURO moim zdaniem max (ale to już ty oceń na ile Ci zależy)
- jesli chcesz jej również słuchać - odpuść sobie zupełnie.
Cezi
P.S. Osobiście nie widzę niczego zdrożnego w zadaniu pytania o wycenę przez potencjalnego kupującego, zwłaszcza biorąc pod uwagę stan tego konkretnego egzemplarza, gdzie w żaden sposób nie można się posiłkować cenami sprzedanych płyt.
- jesli chcesz jej również słuchać - odpuść sobie zupełnie.
Cezi
P.S. Osobiście nie widzę niczego zdrożnego w zadaniu pytania o wycenę przez potencjalnego kupującego, zwłaszcza biorąc pod uwagę stan tego konkretnego egzemplarza, gdzie w żaden sposób nie można się posiłkować cenami sprzedanych płyt.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Od tego jest ogólny wątek zakupowy, do którego też przenoszę całą tą dyskusję.vinylpiotrek pisze:A gdzie zadawac pytania typu "ile mogę zaproponować, żeby nie przepłacić, ale żeby nie być nie fair wobec znajomego"?
Jak znajdziesz ofertę z egzemplarzem w podobnym stanie to czemu miałbyś się nią nie posiłkować? Nie przesadzaj.cezi pisze:gdzie w żaden sposób nie można się posiłkować cenami sprzedanych płyt.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Tyrystor
- Gramofon: SL-1410mk2
W razie czego post się przeniesie
Od kiedy to na eBayu zmienił się system kupowania przez Buy It Now? Chodzi o to, że teraz dany przedmiot jest „nasz" dopiero po zapłacie. A dotychczas było tak jak na Allegro, że się go klikało, on się zapisywał na naszej karcie i można było zapłacić kiedy indziej - co było niewątpliwie wygodniejsze.
Nie ukrywam, że trochę mnie to przed chwilą zdziwiło, kiedym chciał sprawić sobie pewną bardzo rzadką i drogą płytę.

Od kiedy to na eBayu zmienił się system kupowania przez Buy It Now? Chodzi o to, że teraz dany przedmiot jest „nasz" dopiero po zapłacie. A dotychczas było tak jak na Allegro, że się go klikało, on się zapisywał na naszej karcie i można było zapłacić kiedy indziej - co było niewątpliwie wygodniejsze.
Nie ukrywam, że trochę mnie to przed chwilą zdziwiło, kiedym chciał sprawić sobie pewną bardzo rzadką i drogą płytę.

Zestaw L1: Technics SL-1410mk2 + Shure M95HE + Denon PMA-777 + Telefunken TLX
Zestaw L2: Aiwa AD-F810 + Nakamichi OMS-2E + JVC AX-555 + Canton GLE40
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Re: Zakupy płytowe (temat ogólny)
Nic się nie zmieniło, ta funkcja była i jest dostępna dla sprzedających za dodatkową opłatą lub dla sprzedawców profesjonalnych w ramach zawartych kontraktów. Cała reszta jest rozliczana podobnie jak na allegro.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
- Tyrystor
- Gramofon: SL-1410mk2
Dzięki, to wiele wyjaśnia. Na eBayu kupuje częściej niż na Allegro, a o tym nie wiedziałem.funkcja była i jest dostępna dla sprzedających za dodatkową opłatą

Zestaw L1: Technics SL-1410mk2 + Shure M95HE + Denon PMA-777 + Telefunken TLX
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
W sensie że kliknąłeś w "buy it now", a listing nadal jest otwarty do licytacji? Daj link, bo to by było nieco dziwaczne.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Re: Zakupy płytowe (temat ogólny)
Tak właśnie to działa, możesz kliknąć kup teraz jednak zanim nie zapłacisz ofertę może kliknąć ktoś inny i jeżeli wcześniej zapłaci to oferta złożona przez Ciebie traci ważność. Chyba tylko w ebay.com to działa, ebay.pl napewno nie można wystawić w ten sposób przedmiotu. W ebay tworząc to narzędzie chcieli stworzyć jak najszybszy kanał inkasacji zapłaty via PayPal po dystrybucji atrakcyjnych cenowo przedmiotów.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
To ja o tym też pierwsze słyszę albo dotąd się nie skapnąłem. Może dlatego, że prawie od razu otrzymywałem fakturę od sprzedawcy i od razu też opłacałem towar.
Jak dla mnie sensowne. Nie widzę sensu w oczekiwaniu z płatnością jeżeli nie wynika ona z jakiegoś problemu po stronie sprzedawcy lub braku komunikacji.
Miałem kiedyś takiego znajomego, co pierw licytował/kupował, a dopiero potem się zastanawiał czy to w ogóle chce lub nawet zaczynał negocjacje co do tego ile ostatecznie by chciał przelać sprzedawcy
Taki Polaczek cebulaczek. Po paru kontach na eBayu chyba już mu się znudziło
Jednak po takim przypadku tym bardziej nie dziwię się, że czasami jest problem z załatwieniem wysyłki do PL
Jak dla mnie sensowne. Nie widzę sensu w oczekiwaniu z płatnością jeżeli nie wynika ona z jakiegoś problemu po stronie sprzedawcy lub braku komunikacji.
Miałem kiedyś takiego znajomego, co pierw licytował/kupował, a dopiero potem się zastanawiał czy to w ogóle chce lub nawet zaczynał negocjacje co do tego ile ostatecznie by chciał przelać sprzedawcy

Taki Polaczek cebulaczek. Po paru kontach na eBayu chyba już mu się znudziło

Jednak po takim przypadku tym bardziej nie dziwię się, że czasami jest problem z załatwieniem wysyłki do PL

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum