Zakupy płytowe (temat ogólny)
- kaZ
Kolekcje Płyt Forumowiczów
Aż z ciekawości sprawdzę jutro cenę w Krakowskim sklepie" nie dla idiotów".Wydawało mi sie ,że widziałem ten box duzo taniej.
aha,lubię Genesis.Wuwuzela, za te pieniądze to można mieć te płyty z wcześniejszych wydań,może nawet i pierwszych.
aha,lubię Genesis.Wuwuzela, za te pieniądze to można mieć te płyty z wcześniejszych wydań,może nawet i pierwszych.
"Bardzo lubię piosenki,
i różne inne dźwięki
szczególnie jak mnie co wzruszy
rzuca mnie się na uszy "
i różne inne dźwięki
rzuca mnie się na uszy "
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Z tego co się orientuję to na potrzeby tego boxu zrobiono zupełnie nowe mixy stereo i nowy remaster (nie wiadomo na bazie czego, ani po co).
Te wersje nagrań raczej nie będą dostępne indywidualnie, stąd box w pewnym stopniu zyskuje na unikalności
Swoją drogą, oprócz wersji 180g była też wersja 200g, ale w bardzo limitowanej serii i chyba już powoli nie ma gdzie tego dostać
Ja osobiście wolałbym skompletować te albumy z osobna niż kupować całe pakiety dyskografii. O tyle mniej przyjemności w polowaniu
Przytoczę opinię z jednego z jakiegoś forum internetowego, na którą natknąłem się podczas szukania info o tym wydaniu:
Kolesiowi chyba chodziło o wydanie 200g, które faktycznie w wielu miejscach schodziło po 250 zielonych.
Swoją drogą, jak chcesz zaoszczędzić Wuwuzela to nie kupuj od SM Step na allegro. Taniej wyjdzie ci sprowadzenie tego, nawet z USA.
Dla przykładu, podaję ofertę z pierwszego lepszego zachodniego sklepu (myślę że warto by było jeszcze poszperać w sieci za ofertami):
Jeśli podnieca Cię 200g: http://www.elusivedisc.com/prodinfo.asp ... ILPIB23694
A jeśli wystarczy Ci 180g, to to samo co na allegro, ale taniej masz tu: http://www.elusivedisc.com/prodinfo.asp ... WEALP98725
Te wersje nagrań raczej nie będą dostępne indywidualnie, stąd box w pewnym stopniu zyskuje na unikalności

Swoją drogą, oprócz wersji 180g była też wersja 200g, ale w bardzo limitowanej serii i chyba już powoli nie ma gdzie tego dostać

Ja osobiście wolałbym skompletować te albumy z osobna niż kupować całe pakiety dyskografii. O tyle mniej przyjemności w polowaniu

Przytoczę opinię z jednego z jakiegoś forum internetowego, na którą natknąłem się podczas szukania info o tym wydaniu:
Anyhow, spending $250 on 5 albums that you could probably buy at just about any used record store for $10 total is completely retarded. I don't care if it's on 6000g vinyl and in a diamond-encrusted solid gold box, that's just bonkers.

Kolesiowi chyba chodziło o wydanie 200g, które faktycznie w wielu miejscach schodziło po 250 zielonych.
Swoją drogą, jak chcesz zaoszczędzić Wuwuzela to nie kupuj od SM Step na allegro. Taniej wyjdzie ci sprowadzenie tego, nawet z USA.
Dla przykładu, podaję ofertę z pierwszego lepszego zachodniego sklepu (myślę że warto by było jeszcze poszperać w sieci za ofertami):
Jeśli podnieca Cię 200g: http://www.elusivedisc.com/prodinfo.asp ... ILPIB23694
A jeśli wystarczy Ci 180g, to to samo co na allegro, ale taniej masz tu: http://www.elusivedisc.com/prodinfo.asp ... WEALP98725
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Sklepy płytowe - Polska
Przepraszam, ze tak troche wyrwany z kontekstu ten komunikat, ale pilnie poszukuje oryginalnego winyla płyty The dark side of the moon Pink Floyd'ów!!! w dobrym stanie
- Sindsoron
- Kontakt:
Sklepy płytowe - Polska
szukaj na allegro, a najlepiej na ebayu
Collection
Power Amp: Hitachi HMA-7500
Control Amp: Hitachi HCA-7500
Turntable: Rotel RP-3000 + SME 3009 II Non Improved
Deck: Akai GXC-760D
Speakers: Usher S-520 II
Headphones: Audio-Technica ATH-ES700
Sound Card: Asus Xonar Essence ST
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
O rany izu878, czy ty w ogóle się rozglądałeś?
To jest tak powszechna płyta, że nie ma żadnego problemu z dostępnością 

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- kaZ
to fakt ,do wybory do koloru.
Zerkałem na Discogs a na ALLe też są oferty i to przeróżne.
Zerkałem na Discogs a na ALLe też są oferty i to przeróżne.
"Bardzo lubię piosenki,
i różne inne dźwięki
rzuca mnie się na uszy "
i różne inne dźwięki
rzuca mnie się na uszy "
- Sindsoron
- Kontakt:
szperałem na allegro w poszukiwaniu jakiejś muzyki klasycznej i trafiłem na gościa z Jeleniej Góry (moje rodzinne strony). Jestem gotów kupić od niego kilka płyt, ale jedna z płyt jest dla mnie pewną zagadką... http://allegro.pl/george-gershwin-leona ... 84323.html nie rozumiem o co chodzi z tym "cyfrowym zapisem" czyżby o to że płyta była nagrywana z cyfrowego, a nie analogowego źródła?
Collection
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Znalazłem wydanie CD na discogs: http://www.discogs.com/Gershwin-Leonard ... se/2089276Sindsoron pisze:nie rozumiem o co chodzi z tym "cyfrowym zapisem" czyżby o to że płyta była nagrywana z cyfrowego, a nie analogowego źródła?
Ten "zausznik" w prawym górnym rogu zawiera napis "Digital Recording". Innymi słowy: tak, dobrze przypuszczałeś.
Koncert został nagrany i zmiksowany cyfrowo

Koleś chyba źle spisał numer katalogowy, gdyż na jego podstawie znalazłem inny album wydany przez tą wytwórnię

Swoją droga, jest to "wschodnie" wydanie. Eterna to label z NRD, wyspecjalizowany w muzyce klasycznej

Eterna to w sumie siostra bardziej znanego NRDowskiego labelu Amiga. Obydwa należały do jedynej legalnej wytwórni płytowej, firmie VEB, podległej ministerstwu kultury dawnej NRD

Dodatkowo widzę na płycie symbol DMM, co jest skrótem od Direct Metal Mastering.
DMM to trochę inna technika tłoczenia płyt, wprowadzona w latach '80tych przez Niemców. Przypomina sposób tłoczenia płyt CD (z tego procesu wziął się pomysł

Jak ktoś chce się czegoś dowiedzieć: http://en.wikipedia.org/wiki/Direct_metal_mastering
Mam/miałem kilka płyt wytłoczonych w technice DMM i nie mogę powiedzieć by było to jakieś "och, ach". Uwydatniona góra, ale jakby zatracony dół, jeśli chodzi o pasmo.
Niby jedna aukcja płytowa, a o ilu rzeczach można przy okazji wspomnieć

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Wuwuzela
Re: Zakupy płytowe (temat ogólny)
<powrót do Genesis>
Łooo kurczaki ziemniaki to tego boxa można w sklepie dostać?
Łooo kurczaki ziemniaki to tego boxa można w sklepie dostać?

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
No a co myślałeś? 

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
Piraty?
Chciałem jakiś czas temu kupić The Division Bell bo mnie ten album intryguje, ale ceny jakie on osiąga to istny kosmos:
http://www.allegromat.pl/aukcja74665
Ciekawe za ile pójdzie
http://www.allegromat.pl/aukcja74665
Ciekawe za ile pójdzie

Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
Jest: Technics SL-1610 MKII
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
To że jest to nieużywana sztuka odpowiednio winduje cenę. Tak czy siak, drogo.
Nie jestem fanem tego albumu PF, ale moim zdaniem pod kątem muzyki inwestowanie w Division Bell w wersji LP nie ma za bardzo sensu.
Jedynie pod kątem kolekcjonerskim to tak.
Nie jestem fanem tego albumu PF, ale moim zdaniem pod kątem muzyki inwestowanie w Division Bell w wersji LP nie ma za bardzo sensu.
Jedynie pod kątem kolekcjonerskim to tak.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Czy spotkaliście się z sytuacją że sprzedawca z eBay-a wystawia płyty za sztuke 3 do 6 dolarów jednocześnie pisząc w aukcji że minimalny zakup jaki można u niego zrobić to 10 dolarów . Czyli jak łatwo policzyć trzeba kupić minimum na dwóch jego aukcjach.
Czy to jest zgodne z regulaminem eBay ?
Czy to jest zgodne z regulaminem eBay ?
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nie, nie spotkałem się jeszcze z takim dziwactwem i jeśli faktycznie tak jest to moim zdaniem nie jest to zgodne z regulaminem. Ba, nawet na allegro byłoby to niezgodne. Z prostej przyczyny. Każda zakończona aukcja obliguje sprzedawcę i kupującego do zawarcia transakcji i dopełnienia jej.
No bo jak inaczej? Kupujesz jedną płytę, bo akurat ta Cię interesuje i nie chcesz wydawać więcej, przelewasz kasę, a sprzedawca niczego nie wysyła, bo za mało u niego wydałeś? Niech spróbuje to wytłumaczyć w taki sposób z eBay i PayPalem
Może dasz link do jakiejś konkretnej aukcji z taką sytuacją?
No bo jak inaczej? Kupujesz jedną płytę, bo akurat ta Cię interesuje i nie chcesz wydawać więcej, przelewasz kasę, a sprzedawca niczego nie wysyła, bo za mało u niego wydałeś? Niech spróbuje to wytłumaczyć w taki sposób z eBay i PayPalem

Może dasz link do jakiejś konkretnej aukcji z taką sytuacją?

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Np. takiego osobnika wylistowałem, a widziałem też takie aukcje u innych użytkowników ebaya
http://cgi.ebay.pl/D-C-LA-RUE-forces-of ... 1515wt_905
http://cgi.ebay.pl/D-C-LA-RUE-forces-of ... 1515wt_905
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT