Chore ceny płyt na Allegro/eBay
-
Re: Chore ceny płyt na Allegro/eBay
faktycznie.... a cena już się robi taka jak za Division Bell...
-
A odnośnie cen... może to nie na temat, jeśli tak, to można przenieść albo założyć nowy wątek. Ciekawe bywają również ceny płyt CD. Pierwszych wydań Dżemu, Blendersów, Golden Life, "Jestem" Perfectu, "52 dla przyjaciół" TSA... Byłem też zdziwiony, ile chciano mi zapłacić za debiut Atmosphere, którą wygrałem w plebiscycie "Tylko Rocka"...
- Robert007Lenert
- Kontakt:
To piekny, wyrafinowany album pelen subtelnych niuansow.adik75 pisze:Jakby kto miał tego Gilmoura na LP na zbyciu, to dać znać! Nudna jest, przyznaję... ale muszę mieć!
- vinylpiotrek
Tylko niestety poza tymi niuansami totalna pustka i brak jaj, niestety.Robert007Lenert pisze:pelen subtelnych niuansow.
Ale i tak lepsze od koszmarnego "About A Face".

- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
Jeśli chodzi o najkoszmarniejszą rzecz popełnioną przez członków Pink Floyd to jest nią dwupłytowy album Ummagummavinylpiotrek pisze:Ale i tak lepsze od koszmarnego "About A Face".

Chętnie zamieniłbym ją na coś innego. Propozycje przyjmuję na PW

Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
-
ha! ale się pięknie różnimy, ja właśnie zlicytowałem About a face, a Ummagummę mam i na cd, i na vinylu!
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nie.vinyl_freak pisze:Mam wrażenie, że kiedyś twierdziłeś inaczej
Nie rozróżniam "znaczkowców" pod względem cen płyt. Obojętnie czy się obracamy po taniości, okazji, gratisach czy dziesiątkach tysięcy za wydanie. Chodzi tylko o podejście.
Zjawisko to jest naprawdę proste. Wystarczy kupić płytę (starą lub nową) tylko po to by "schować ją do sejfu", bo strach wrzucić na talerz, by nie straciła na wartości od zużycia. Niczym znaczek do klasera.
Jeśli to jest trudne do zajarzenia, to ja już nie wiem jak to wytłumaczyć

Kiedyś kwintesencja tego została przedstawiona przez Tomka ze sklepu winylowo tu na tym forum, kiedy to powiedział wprost, że przecież nie będzie odtwarzał wczesnych wydań płyt Beatli, bo przecież są one tyle warte... itd. Przykład jeden z wielu.
Obywatel:
Możesz mi wysłać. Mam już i tak 3 sztuki, ale moja dziewczyna solidaryzuje się z Tobą, bo kiedyś zagroziła, że wyjdzie z domu jak znowu puszczę Ummagumma (taki "as w rękawie"

A co do meritum to nie widzę dlaczego ten wątek miałby się ograniczać jedynie do winyli. Chore płyty CD (czy nawet chodnikowe) też się mogą zdarzać

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
Ale autentycznie - różnych rzeczy już słuchałem - z mniejszą lub większą przyjemnością, ale to co panowie spłodzili na tym albumie jest nieporównywalne z czymkolwiek, a już na pewno nie z ich późniejszą twórczością.Wojtek pisze:Obywatel:
Możesz mi wysłać. Mam już i tak 3 sztuki, ale moja dziewczyna solidaryzuje się z Tobą, bo kiedyś zagroziła, że wyjdzie z domu jak znowu puszczę Ummagumma (taki "as w rękawie")
Pierwsza płyta jeszcze jakoś ujdzie - są to de facto koncertowe wersje utworów pochodzących z wcześniejszych albumów - ale druga to jest jakaś masakra

Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
- vinylpiotrek
No wybitne dzieło to nie jest, ale jak najbardziej słuchalne, w przeciwieństwie do popowych płyt DSOTM czy "Mur".

kazdy ma swoja muze ktora lubi i tutaj ie moge sie zgodzic z takim twierdzeniem. Jedni lubia klasyke inni Techno a nastepni Metal czy inny styl i kazdy powie ze tamto to wybitne nie jest bo lubi i slucha co innegovinylpiotrek pisze:No wybitne dzieło to nie jest, ale jak najbardziej słuchalne, w przeciwieństwie do popowych płyt DSOTM czy "Mur".
- Winters
No MUR to w ogóle trochę chała moim zdaniem, ale co do PRYZMATU to się nie mogę zgodzić.vinylpiotrek pisze:No wybitne dzieło to nie jest, ale jak najbardziej słuchalne, w przeciwieństwie do popowych płyt DSOTM czy "Mur"
DIOMEDES KATO
- vinylpiotrek
- Winters
- vinylpiotrek
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Może już darujmy temu biednemu wątkowi? 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum