Lista nieuczciwych sprzedawców online
- pan_winyl
- Gramofon: Elac Miracord 750MII
A ja lubię jak ktoś napisze do mnie po czasie i powie że wszystko gra- często nawet o to proszę, ale wielu to zlewa- nawet komentarza na allegro nie postawią 

Elac Miracord 750 Mark II + Philips GP 400 MKII / AT-VM95C
Nivico 5020u / Toshiba SA 320
Onkyo Integra 2066
Silva Stereo Console / Irel
Telefunken L55
Onkyo Integra 2066
Telefunken L55
- ROCHO
- Gramofon: SONY PS-X60
Kasy nie ma wzmacniacza brak. Gościu napisał mi w wiadomości, że naprawił wzmacniacz. Naprawa na mój koszt.Wysyłka również. Jak zapytałem co było przyczyną to odpisał mi zimne luty.Przyczyną tego stanu było, że zdjąłem pokrywę. Nie zgodziłem się na takie rozwiązanie sprawy. Później zaproponował mi, że wyśle mi drugi model. Ale kontaktu brak. Napisałem, że zgłoszę to do Allegro, właśnie mogłem rozpocząć spór, na Policję i do prokuratury odpisał mi " idź nawet do komendanta.kasy nie dostaniesz.Nara " I jest cisza. Telefonów nie odbiera i nie odpisuje na e-maile.
-
Re: Lista nieuczciwych sprzedawców online
Zimne luty nie powstają od otwierania pokrywy. To ci potwierdzi każdy rzeczoznawca. Więc uszkodzenie nie powstało z twojej winy.
Po tym co Ci napisał, sprawę w sądzie masz wygraną. Pytanie czy chce Ci się walczyć. Proponuję założyć spór na Allegro, udać się z tym na policję, a panu cwaniakowi wysłać przedsądowe wezwanie do zwrotu pieniędzy. Jak mu buła nie zmięknie to do sądu. Innej drogi chyba nie ma.
Po tym co Ci napisał, sprawę w sądzie masz wygraną. Pytanie czy chce Ci się walczyć. Proponuję założyć spór na Allegro, udać się z tym na policję, a panu cwaniakowi wysłać przedsądowe wezwanie do zwrotu pieniędzy. Jak mu buła nie zmięknie to do sądu. Innej drogi chyba nie ma.
- ROCHO
Spór na Allegro rozpocząłem dzisiaj bo dopiero było można. We wtorek idę ze wszystkimi dokumentami na Policję i do prokuratury.
Dzisiaj wyślę mu ponownie listem poleconym Oświadczenie o odstąpieniu od umowy.
Dzisiaj wyślę mu ponownie listem poleconym Oświadczenie o odstąpieniu od umowy.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Przykro mi, że wskazałem ROCHO wzmacniacz, a tu taki handlarz polaczek i takie cyrki z tym związane 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- ROCHO
Nie twoja wina. Gdybym sam wiedział to bym nie kupił od niego.
- chudy_b
Działaj zgodnie z procedurą. Pisz tu jak najczęściej zamieszczając jego nick. Niech google indeksują. Jesli koleś ma cień mózgu, to powinien się szybko wycofać ze swojego uporu.
-
Święta racjachudy_b pisze:Pisz tu jak najczęściej zamieszczając jego nick. Niech google indeksują.

- klin
- Gramofon: Thorens 125 MK II
- pan_winyl
- Gramofon: Elac Miracord 750MII
poczytałem sobie ich negatywy. Nie ma się tam do czego przyczepić, prócz tej akcji z radmorem. Cała reszta to utarczki z zielonymi listkami. Nie ma tego tez tak dużo. Myślę że sprawa rozwiązać powinna się przez allegro- wątpię by ryzykował zablokowaniem konta ze względu na jednostkową krzywą akcję. Opublikuj część tematu na wykopie.
Sam miałem niedawno podobny problem, tyle że na olx. Na szczęście kasa nie była jakaś kosmiczna, ale temat mnie zdenerwował na tyle że postarałem się aby typowi zablokowali konto w banku, zbanowali go na olx i usunęli ponad 150 jego ogłoszeń w tym 50 wyróżnionych (czytaj opłaconych).
Może kiedyś wam opiszę
Sam miałem niedawno podobny problem, tyle że na olx. Na szczęście kasa nie była jakaś kosmiczna, ale temat mnie zdenerwował na tyle że postarałem się aby typowi zablokowali konto w banku, zbanowali go na olx i usunęli ponad 150 jego ogłoszeń w tym 50 wyróżnionych (czytaj opłaconych).
Może kiedyś wam opiszę

Elac Miracord 750 Mark II + Philips GP 400 MKII / AT-VM95C
Onkyo Integra 2066
Telefunken L55
Onkyo Integra 2066
Telefunken L55
- ROCHO
To czemu hurtszkolny_pl nie chce jej rozwiązać ? Nie odbiera telefonów nawet jak dzwonię z innego nr odbierze i się rozłącza. Nie odpisuje na e-maile.pan_winyl pisze:Myślę że sprawa rozwiązać powinna się przez allegro- wątpię by ryzykował zablokowaniem konta ze względu na jednostkową krzywą akcję.
-
- chudy_b
Jeśli założenie sporu nie skłoni sprzedawcy do rozwiązania problemu, to i tak będzie musiał to zrobić. Powoli.
- ROCHO
Spór założyłem, negatywa wystawiłem. Idę na Policję i do prokuratury złożyć zawiadomienie. Do urzędu skarbowego obsługujący jego miejscowość też wysłałem odpowiednie zawiadomienie. Zobaczymy jak to się potoczy. Bo odzewu z jego strony brak.
-
Re: Lista nieuczciwych sprzedawców online
A dlaczego powoli? Jeśli nawet ten spór coś by pomógł to na pewno nie będzie dla niego żadną przestrogą,a póki co Rocho ma umoczoną kasę i raczej zależy mu na jak najszybszym jej odzyskaniu,chyba że gość jakiś dobry procent daje...chudy_b pisze:Jeśli założenie sporu nie skłoni sprzedawcy do rozwiązania problemu, to i tak będzie musiał to zrobić. Powoli.
Takiego buraka cwaniaka co szarga nerwy normalnemu klientowi trzeba z grubej rury a nie tam zabawa w kotka i myszkę poprzez Allegro,które nie wyciąga żadnych konsekwencji wobec takich i wielu,wielu innych cwaniaczków.