Na wstępie pragnę się przywitać jako, że jest to mój pierwszy post. Zaciekawiła mnie jedna aukcja na allegro. Już nie chodzi mi o cenę ale o to co sprzedawca napisał. Aukcja
http://allegro.pl/pink-floyd-division-b ... 79865.html
"Unikatowe, pierwsze brytyjskie wydanie ostatniego studyjnego albumu grupy! Podkreślam, iż jest to egzemplarz ORYGINALNY!!! Prócz oficjalnego rocznicowego wznowienia z bieżącego roku nigdy nie było żadnych winylowych reedycji tej płyty! Przestrzegam przed zakupem pirackich wydań na kolorowych winylach (oprócz jasnoturkusowego oryginalnego wydania USA), wszelkich clear-waxów, picture-disców a także innych podejrzanych egzemplarzy na czarnym winylu często określanych przez nieuczciwych handlarzy jako "repliki", "reedycje", "repressy" czy też "reissue". Są to bezczelne kłamstwa i zwyczajne próby oszustwa! Płyta "The Division Bell" Jest najczęściej piraconym winylem na świecie! Na tej aukcji mają Państwo absolutną, 100% pewność nabycia oryginalnego, brytyjskiego wydania w znakomitym stanie razem z programem koncertowym! Nabywają Państwo kolekcjonerski unikat, którego wartość będzie systematycznie rosła z biegiem czasu! Polecam! Zobacz inne płyty na moich aukcjach. Preferowana zapłata przez Payu (dawne "Płacę z Allegro")."
Różne rzeczy czasami sprzedawcy wypisują, wiadomo, chodzi o sprzedanie towaru. Kupiłem kiedyś ten album na jakiejś giełdzie za 100zł, przejrzałem to monstrualne archiwum, na które powołuje sie ten sprzedawca i doszedłem do wniosku, że chyba kupiłem pirata :/ bo moich matryc tam nie ma. Czy tak jest naprawdę jak on napisał? Pytam Was bo pewnie lepiej się znacie ode mnie w tym.