Zakupy płytowe (temat ogólny)

Wszystko na temat kupowania płyt
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pablos
Gramofon: Technics SL-100c

Re: Zakupy płytowe (temat ogólny)

Post autor: pablos »

Dario Antonio pisze:
02 mar 2025, 15:58
Mawis pisze:
02 mar 2025, 15:53
No jak nie dostał jak zdjęcie wrzucił.
No tak , kurna ślepym :D
Ale nic nie pisze jak to gra .
A co tutaj pisać ;). Płyta bardzo dobrze znana ze świetnej realizacji. Brzmi świetnie...
Z wcześniejszego wydania mam tylko hires, więc porównanie tyko z cyfrą i winyl gra fantastycznie. Samo tłoczenie - bez zastrzeżeń, ciche tło.
Brać póki jest- raczej płyta szybko zniknie z półek.
Technics SL-100C, Focal Aria 936, ASR Emitter 1 plus, Phase Tech ea-3ii, Cambridge Audio Azur 840C
Awatar użytkownika
Dario Antonio
Gramofon: Akai AP-100c

Post autor: Dario Antonio »

pablos pisze:
02 mar 2025, 18:46
Brzmi świetnie..
O to chodziło :D
Najbardziej boję się whisky , bo po niej , nie boję się niczego . 8-)
bob78

Post autor: bob78 »

https://allegro.pl/oferta/death-leprosy ... 5365855042

Ma to wydanie ktoś,jak jest z brzmieniem?
2xMpa audiophonics s250nc.Kenwood lc 07. Densen dm20 dm30Densen420. Nuda Mini. Sony ps x60. shure v15 lll. Alon Acarian II
Laush
Gramofon: Technics SL-10

Post autor: Laush »

pablos pisze:
01 mar 2025, 13:03
Wczoraj premiera. Płyta dostępna jeszcze w oficjalnym sklepie https://shop.yello.com/
Część,

Przyszedł zakup - płyta uszkodzona. Po interwencji mailowej wysyłają drugi egzemplarz za free.
Pzdr.
Laush
Gramofon: Technics SL-10

Post autor: Laush »

Laush pisze:
12 mar 2025, 17:30
pablos pisze:
01 mar 2025, 13:03
Wczoraj premiera. Płyta dostępna jeszcze w oficjalnym sklepie https://shop.yello.com/
Część,

Przyszedł zakup - płyta uszkodzona. Po interwencji mailowej wysyłają drugi egzemplarz za free.
Pzdr.
Dalsza część historii - dotarła druga płyta w dobrym stanie. Te uszkodzenia to chyba kwestia grubej płyty pakowanej w kartonowa kopertę i tarcie w transporcie.
Felix1988

Post autor: Felix1988 »

Psina staruszka = spacery o najdziwniejszych porach. Tak więc dziś byłem na pchlim targu raniutko, uprzedzając szukających okazji handlarzy. Efekt to 23 płyty, w tym kilka 2LP, głównie klasycznego rocka i trochę popu. Wydania głównie niemieckie i holenderskie, ale są też angielskie i amerykańskie. Kilku rzeczy nie miałem, dublety przydadzą się na wymianę/prezenty. Cena całości 200 zł (pani liczyła 10 zł za sztukę, ale dostałem rabat). Wyszło, po zaokrągleniu, 8,70 za płytę, a stany naprawdę ładne - nawet żona obsztorcowała mnie czysto symbolicznie, bo zdaje sobie sprawę z obecnych cen longów Bitli, Stonsów, Purpli, Claptona czy Jethro Tull :)
Załączniki
23.JPG
Awatar użytkownika
mrcnoos
Gramofon: Składak

Post autor: mrcnoos »

I to jest okazja, kiedy żonie mięknie serce :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
maciek89

Post autor: maciek89 »

Czy ktoś z was kupował kiedyś na Amazonie i został przez kuriera zaskoczony informacją o opłacie celnej? Dzisiaj przyszedł album, za który dodatkowo musiałem zapłacić 30 zł cła. Jakiś miesiąc wcześniej odebrałem przesyłkę od tego samego sprzedawcy bez żadnych dodatkowych opłat. Sprzedawca to Rarewaves i widzę w komentarzach, że sporo osób zostało w ten sposób potraktowanych. Mieliście podobną sytuację? Nie jest to podstawa do reklamacji za brak informacji o dodatkowych kosztach zamówienia? Co ciekawe, sam sprzedawca ma siedzibę w UK natomiast paczka była nadana z Holandii. Skąd więc cło wewnątrz UE?
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Myślę że jest to podstawa do reklamacji u Amazon. Jesteś pewien że to cło, a nie np. VAT? Jaka była wartość przedmiotu razem z wysyłką?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
maciek89

Post autor: maciek89 »

Zarówno sprzedawca jak i Amazon szybko podziałali, miałem nawet telefon z wyjaśnieniem i przeprosinami. Pobrano opłaty importowe, które wg umowy sprzedawcy z Amazonem powinny być w całości po stronie sprzedawcy. Sprzedawca się tłumaczył, że winę ponosi urząd pocztowy, który nie ogarnął, że w ramach unijnego programu Import One-Stop Shop, do którego dołączyli, przesyłka powinno zostać doręczona bez żadnych opłat. W każdym razie sprawa wyjaśniona więc jeśli ktoś będzie miał podobną sytuację, wystarczy napisać.
Awatar użytkownika
Myszor
Gramofon: PD-300

Post autor: Myszor »

Wow tego to nigdy w Polsce nie widziałem na sprzedaż. Na discogsie zaczyna się od tysiaka.
https://allegrolokalnie.pl/oferta/alice ... 2-lp-ideal?
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Discogs jest dla ludzi, którym nie chce się zbyt głęboko szukać i to też odzwierciedlają tamtejsze wyceny płyt.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Fidel_2006

Post autor: Fidel_2006 »

Myszor pisze:
25 mar 2025, 09:36
Wow tego to nigdy w Polsce nie widziałem na sprzedaż. Na discogsie zaczyna się od tysiaka.
https://allegrolokalnie.pl/oferta/alice ... 2-lp-ideal?
Kupiłem jakiś rok temu w Polsce za 650 poprzez FB - dałem na kilku grupach ogłoszenie, że szukam i udało mi się skontaktować z jednym gościem, z którym dało się to zlicytować do podanej kwoty. Większość krzyczała sobie jeszcze więcej, niż na Discogs, bo taka specyfika polskiego rynku ;)

Co do samego wydania, to nie żałuję nawet złotówki. To tłoczenie naprawdę brzmi świetnie. Gdy wyszła niedawna reedycja "Jar of Flies" i położyłem te płyty na talerzu jedną po drugiej porównując te same numery, to Unplugged brzmi, jakby się było na koncercie, a JoF jakby stało się pod halą i słuchało go przez okno.
Dual 704 + Shure V15 III / Yamaha AX-570 / Waxwing / Yamaha CDX,KX,TX 580 / Indiana Line Diva 5 / Beyerdynamic DT 700 PRO X
Awatar użytkownika
mrcnoos
Gramofon: Składak

Post autor: mrcnoos »

Nie wiem dlaczego, ale wydania Music On Vinyl brzmią rewelacyjnie. Coś muszą dodawać od siebie w tej Holandii ;)
grazio

Post autor: grazio »

LUXTORPEDA AKUSTYCZNIE. MÓJ TRUP JEST WIĘKSZY NIŻ TWÓJ

Płyta wydana bodajże w grudniu zeszłego roku. W zapowiedziach nie było więc wrzucam tutaj.

https://luxtorpedasklep.pl/pl/p/PLYTA-W ... Z-TWOJ/425
https://youtube.com/playlist?list=PLNw- ... ure=shared
ODPOWIEDZ