Zakupy płytowe (temat ogólny)
- zelazny
Re: Zakupy płytowe (temat ogólny)
Tak, pije, nie znałem tego określenia, inaczej aluzja. Zresztą, nie śledziłem żadnych wymian zdań między nimi, to i jej nie wyczułem.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Ja nigdy specjalnie nie widziałem sensu w kupowaniu reedycji starych albumów, bo zwykle spotyka się to z rozczarowaniem poza paroma wyjątkami gdzie oryginały są niedostępne albo bardzo (ale tak serio bardzo) drogie. Oczywiście nowych albumów to nie dotyczy bo nie da się w tym wypadku dostać egzemplarza z epoki

Oczywiście reedycje MoFi itd. to klasa, ale to też znowu inny pieniądz.
Dlatego dziwię się że Blacky regularnie narzeka na jakość nowych reedycji, w dodatku na kolorku, i pyta o kolejne zamiast polować za starszym egzemplarzem.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- BLACKY131313
- Gramofon: BAMBINO GE-56
Gdybym polował w LESIE to prędzej. ROK szukam i nic nie znalazłem. ZADAJĘ proste PYTANIE i nie oczekuję komentarzy do innych poruszonych przeze mnie tematów, ale dziękuję za "troskę".Wojtek pisze: ↑21 paź 2022, 22:04Ja nigdy specjalnie nie widziałem sensu w kupowaniu reedycji starych albumów, bo zwykle spotyka się to z rozczarowaniem poza paroma wyjątkami gdzie oryginały są niedostępne albo bardzo (ale tak serio bardzo) drogie. Oczywiście nowych albumów to nie dotyczy bo nie da się w tym wypadku dostać egzemplarza z epoki
Dlatego dziwię się że Blacky regularnie narzeka na jakość nowych reedycji, w dodatku na kolorku, i pyta o kolejne zamiast polować za starszym egzemplarzem.
- zelazny
Do kolorowych płyt i wydawnictw tych z najniższej półki miałem zawsze mieszane uczucie. Choć nie brzmią źłe, to w zasadzie wszystkie posiadane przeze mnie mają problem z rysami. Co do wznowień od AP, ORG czy Impex, to jeszcze nigdy nie trafiłem na źle grający.Wojtek pisze: ↑21 paź 2022, 22:04Ja nigdy specjalnie nie widziałem sensu w kupowaniu reedycji starych albumów, bo zwykle spotyka się to z rozczarowaniem poza paroma wyjątkami gdzie oryginały są niedostępne albo bardzo (ale tak serio bardzo) drogie. Oczywiście nowych albumów to nie dotyczy bo nie da się w tym wypadku dostać egzemplarza z epoki
Zmień może domenę na streaming.net. Wywal wszystkie działy i zostaw jeden, "streaming".
- Felini Wąsik
- Gramofon: Camry 1113
- Kontakt:
Dzisiejsze zakupy z Gdyni
Jestem bardzo zadowolony, szczególnie z Beatlesów
Podczas słuchania czułem się jakbym ich odkrywał na nowo...

"Jeśli marnowanie czasu daje ci radość to nie jest to czas zmarnowany"
John Lennon

John Lennon
- Merrick
- Gramofon: Thorens TD-160 Super
- Kontakt:
Singiel czy longplay?
Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40
https://www.discogs.com/user/Merrick-Pl/collection
- trafalgar
- Gramofon: Kenwood KP 990
- Szelak
- Gramofon: Adam GS424/Lenco L75
- Felini Wąsik
- Kontakt:
Single, na jednej płycie są 4 piosenki, na drugiej 3 bo jest tam Hey Jude, który bardzo lubię

John Lennon

John Lennon
- Merrick
- Gramofon: Thorens TD-160 Super
- Kontakt:
Nie wiedziałem że Tonpress wydał The Beatles
Widzę że zadowolony jesteśFelini Wąsik pisze: ↑22 paź 2022, 20:07Single, na jednej płycie są 4 piosenki, na drugiej 3 bo jest tam Hey Jude, który bardzo lubię a on trwa 7 minut. Jest też ładny gatefold ze zdjęciem zespołu, i brzmienie niezłe

Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40
-
Szalona lokomotywa jak dla mnie to chyba najlepsza Polska płyta, no może Nocny Patrol
- Felini Wąsik
- Kontakt:
Wszystko co od Marka Grechuty jest świetne

John Lennon

John Lennon
- Felini Wąsik
- Kontakt:
Jestem bardzo zadowolony, takie drobne zakupy a ile radościMerrick pisze: ↑22 paź 2022, 21:01Nie wiedziałem że Tonpress wydał The BeatlesWidzę że zadowolony jesteśFelini Wąsik pisze: ↑22 paź 2022, 20:07Single, na jednej płycie są 4 piosenki, na drugiej 3 bo jest tam Hey Jude, który bardzo lubię a on trwa 7 minut. Jest też ładny gatefold ze zdjęciem zespołu, i brzmienie niezłe![]()

John Lennon

John Lennon
-
SP zawiera dwie piosenki,po jednej na stronie, tak gwoli ścisłości. Maxi SP to trzy numery, EP - lub jak kto woli E.P. - cztery. Czyli w tym przypadku mamy 7" albumik - jakie po niego ustawiały się kolejki, kto nieco starszy i nie kolekcjonuje płyt od niedawna czy 2010 roku, ten pamięta

- Felini Wąsik
- Kontakt:
Niestety na końcówce She loves you jest zapętlenie, może kiedyś trafię w lepszym stanieFelix1988 pisze: ↑23 paź 2022, 09:06SP zawiera dwie piosenki,po jednej na stronie, tak gwoli ścisłości. maxi SP to trzy numery, EP - lub jak kto woli E.P. - cztery. Czyli w tym przypadku mamy 7" albumik - jakie po niego ustawiały się kolejki, kto nieco starszy i nie kolekcjonuje płyt od niedawna czy 2010 roku, ten pamiętaZerknij na Grechucie czy masz na odwrocie okładki srebrną naklejkę z korektą autorstwa niektórych piosenek. Pierwszy rzut jej nie miał, dodruk już tak, bo Kanty Pawluśkiewicz, jak mi wspominał, wytoczył Grechucie sprawę i ją wygrał.

John Lennon

John Lennon