Zakupy płytowe (temat ogólny)
- Cyberbob
- Gramofon: Thorens TD160
Re: Zakupy płytowe (temat ogólny)
No właśnie 1968 ma rację
Thorens TD160, AudioTechnica AT150MLX, JVC A-X9, Pioneer HPM40 / Dual 1229, AudioTechnica AT440MLa, Pioneer SA-8800, B&W DM302
Zgadza sie Plyta ta byla wydana przez Swan Song w USA ( SS 2-200 ) w 1975roku. Kolejny raz wydano ta plyte w 2002 roku ( tez Swan Song USA ) Atlantic w USA tej plyty nie wydal1968 pisze:Jak wspomniał Wojtek, numer 2-200 jest amerykański.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nic dziwnego. Autor pewnie wymienił jedynie wydania brytyjskie.1968 pisze:Mam taką książkę "Led Zeppelin - Niebiańskie progi" wydaną przez Rock-Serwis w 1993 roku i tam - w dziale dyskografia - numer katalogowy podany jest jako: SSK 89400. Wydane przez SWAN SONG.
Więc... ?1968 pisze:U mnie na kopercie wewnętrznej, między oknami G i R jest jeszcze tekst o wydaniu na "MusiCasette" i "Cartridges". Ja mam wznowienie, a na fotce z allegro w tym miejscu wkładki nic nie ma, więc ....
Nie wiem do czego zmierzasz przez tą analizę.
Że to niby jest nowsze wydanie i dlatego nie ma tej wzmianki na kopercie?
W jakim sensie? Ogólnie mówi oczywiście prawdę, ale nie rozumiem "racji" w kontekście Twojego dylematu.Cyberbob pisze:No właśnie 1968 ma rację
Byłbym wdzięczny jakbyś czasem trochę szerzej wyrażał swoje myśli

Swan Song to w sumie Atlantic. Tak jak Apple to w sumie Parlophone/EMI, itd.Darek pisze:Atlantic w USA tej plyty nie wydal
Tak czy siak, zgadza się, aczkolwiek nie spotkałem się jeszcze z amerykańskim wznowieniem z 2002

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Cyberbob
- Gramofon: Thorens TD160
Ogólnie chodzi mi o to, zbieram płyty Led Zepplin najlepiej lub wyłącznie
1press UK (taki snobizm) ale jak słucham to mam podwójną satysfakcję z odsłuchu i z tego że 1press (a tak miałbym tylko pojedynczą
Nie mam za wielkiej wiedzy co do wydań, wole się poradzić Was ekspertów co by mi ktoś nie wcisnął ściemy. Bardzo dziękuję za wszystkie analizy, dodatkowo takie odpowiedzi działają edukacyjnie. Np. dzisiaj znalazłem coś takiego http://allegro.pl/led-zeppelin-iii-red- ... 32647.html ale zajechana jest pięknie.

Thorens TD160, AudioTechnica AT150MLX, JVC A-X9, Pioneer HPM40 / Dual 1229, AudioTechnica AT440MLa, Pioneer SA-8800, B&W DM302
- radek229
Polish jazz
Mam możliwość zakupu kilku pozycji z tej serii ile warto dać za stan EX niżej wymienionych pozycji?
1.spisek sześciu (complot of six) vol. 45
2.extra ball birthday vol. 48
3.modern pentathlion laboratorium vol. 49
4.swing sensation vol. 56
5.laboratorium quasimodo vol 58
6.extra ball go ahead vol. 59
1.spisek sześciu (complot of six) vol. 45
2.extra ball birthday vol. 48
3.modern pentathlion laboratorium vol. 49
4.swing sensation vol. 56
5.laboratorium quasimodo vol 58
6.extra ball go ahead vol. 59
- nasiaka
- radek229
Tak jest wszystko z serii polish jazz i do tego jeszcze
-big band Katowice
-big band Katowice
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nie wiem czy któraś z tych pozycji jest warta więcej niż typowe ceny dla polskich płyt. Raczej nie. Po 10-20 złotych więc?
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- nasiaka
Jak są w dobrym stanie to warto dać nawet te 20zł. Ja na przykład byłabym skłonna polish jazz, świetni wykonawcy, fakt polskie tłoczenie ale wydaje mi się, że warto, kwestia gustu. Ja mam extra ball fakt trochę zjechana ale niektóre utwory swietne
Czy to nie jest przypadkiem ta oferta ?
http://allegro.pl/polish-jazz-zestaw-6- ... 11720.html
Jesli tak to lekka przesada, płyta wychodzi ponad 36zł Jedno zdjęcie, opis tez dość skromny. Troszkę na wyrost to wszytko
Czy to nie jest przypadkiem ta oferta ?
http://allegro.pl/polish-jazz-zestaw-6- ... 11720.html
Jesli tak to lekka przesada, płyta wychodzi ponad 36zł Jedno zdjęcie, opis tez dość skromny. Troszkę na wyrost to wszytko
- radek229
Tak, tylko jeszcze przed wystawieniem na allegro trochę taniej miałem możliwość i na miejscu odbiór, Katowice na byłem ze względu na to, że dość rzadko się pojawia. Resztę będę polował taniej, fajnie by było zebrać całą serię...
- nasiaka
- espressso
Właśnie założyłem na talerz zakupione dzisiaj Dire Straits - pierwsza płyta bez tytułu - i brzmi to po prostu wybornie, rewelacja, szczerze polecam - wydanie UK z 1978,. Przed nią leciało również dzisiaj zakupione Communiqué wyd. niemieckie z 1979, ale to już nie to samo. Mam również Brothers In Arms i Love Over Gold, ale ta pierwsza, co mnie wielce zaskoczyło brzmi chyba najlepiej, mimo że wszyscy wychwalają Love Over... Także nie omijajcie pierwszej płyty Dire Straits - jest świetnie nagrana 

-
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
A czemu mielibyśmy ją w ogóle omijać?espressso pisze: Także nie omijajcie pierwszej płyty Dire Straits

Rozumiem entuzjazm, ale z drugiej strony dziwię się temu co napisałeś, bo to brzmi tak jakby Brothers in Arms i Love over Gold były powszechnie uznanymi jedynymi godnymi uwagi albumami DS (czy coś takiego).
Dla mnie osobiście debiut Dire Straits to ich najlepszy album.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- espressso
...bo takiemu wrażeniu można ulec czytając rozmaite fora związane z winylami i tematy o polecanych płytach. Nie żebym sam się temu poddał, bo osobiście znałem muzykę DS od dawna. Teraz jedynie wzbogaciłem się o wersje winylowe tychże płyt i mile zaskoczyła mnie jakość nagrania pierwszej płyty, której w przeciwieństwie do B. in A. i L. over G. nikt we wspomnianych wcześniej przeze mnie enigmatycznie forach nie wspominał.Wojtek pisze:... bo to brzmi tak jakby Brothers in Arms i Love over Gold były powszechnie uznanymi jedynymi godnymi uwagi albumami DS...