Darek pisze:kilku sie pytalo co to jest plyta winylowa

Szok, szok, szook!
Darek pisze:kilku sie pytalo co to jest plyta winylowa
Plyta w limotowanej edycji , dolozona plyta koncertowa. Szalu cenowego nie ma ale z drugiej strony...z tym koncertem-2 w cenie jednej.eenneell pisze: SEX PISTOLS-NEVER MIND THE BOLLOCKS...
59złczy coś takiego...
a jaka cena byc powinna? Cena taka jak w kazdym kraju. W UK czy Ire tez tyle kosztuje w sklepie a moze i jest drozejhellbit pisze:Szalu cenowego nie ma
Wszystko zależy od oka (a raczej portfela) płacącegohellbit pisze:A co do tego ze w uk tyle kosztuje -tam sie nikt nie zastanawia za takie pieniadze a tu tak. Tyle w temacie. Szalu nie ma ale tez przegiecia nie ma. 60 pln to malo nie jest. Nie ma co rozkminiac-kosztuje ile kosztuje.
W sensie że polski punkowiec to z zasady bidul?hellbit pisze:Tym bardziej , ze jest kierowana do specyficznego odbiorcy. Do punkow co wtej chwili zasuwaja w gajerach w bankach i nie problem w koncu kupic dla nich ta plyte hehe.
mylisz sie i to bardzo, ale to nie miejsce aby wyjasniachellbit pisze:tam sie nikt nie zastanawia za takie pieniadze
hellbit pisze:z drugiej strony...z tym koncertem-2 w cenie jednej.
Ja nie moie o sobie bo jakies pieniazki zarabiam-mowie o mlodym punku ktory zbiera na wyjazd na koncert , gitare i sprzet . Do tego wlasnie poznal dziewczynekrolix pisze:60 zł za podwójny album to bardzo dobra cena, zwłaszcza jeśli chodzi o tak komercyjny tytuł w tak komercyjnym sklepie.
zgadzam sie, ale czy wydac £15 to jest malo na plyte? Chyba niehellbit pisze: Darek-nie chce sie rozpisywac ale o winyle latwiej i taniej w anglii. Wiem , bylem , kupowalem .
Hehe, uwielbiam takie stereotypy. Czyli młody człowiek słuchający innej muzyki już nie ma kłopotów z wydaniem 60 zł na płytę, ani nie musi zbierać na wyjazd na koncert?hellbit pisze:Ja nie moie o sobie bo jakies pieniazki zarabiam-mowie o mlodym punku ktory zbiera na wyjazd na koncert , gitare i sprzet . Do tego wlasnie poznal dziewczynekrolix pisze:60 zł za podwójny album to bardzo dobra cena, zwłaszcza jeśli chodzi o tak komercyjny tytuł w tak komercyjnym sklepie.Latwo mu nie bedzie wydac 60 dych.
![]()
To jego problem, skoro ma inne priorytety, a ty pisałeś że "60zł to mało nie jest", co sugerowało jednak osobiste zdanie.hellbit pisze:Ja nie moie o sobie bo jakies pieniazki zarabiam-mowie o mlodym punku ktory zbiera na wyjazd na koncert , gitare i sprzet . Do tego wlasnie poznal dziewczyneLatwo mu nie bedzie wydac 60 dych.
![]()
Tu nie chodzi o samą cenę, a raczej o Twoje komentarze wokół niej, które robią tak jakby fałszywy obraz rzeczywistościhellbit pisze:Co wy sie ku.. wa wszyscy tej ceny czepiliscie?
Ciężko tak nie uważać, skoro piszesz o "cenach dla specyficznego odbiorcy", o "ludziach z wiosek bez internetu" i o "bogatych chłopakach z miasta".hellbit pisze:Uwazaz, ze ja powielam stereotypy itd.
Na tym, że kogoś może na coś nie stać czy na głupocie?hellbit pisze:Na tym wlasnie polega hc\punk.
To dobrzehellbit pisze:Ja po raz kolejny mowie-cena jest jaka jest i sie placi albo nie. Kazdy ma wybor. Uswiadamiac to ty mnie nie musisz hehe