Boom na japońskie winyle
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Re: Boom na japońskie winyle
Ja akurat coś z drugiej strony (USA) coś zamówiłem, zobaczymy ile dopłaty będzie. Potencjalnie nie powinno być nic bo to ebay international shipping, ale ostatnio ode mnie ściągnęli, przyszło pocztą która też ściągnęła, a z ich agencji celnej jakieś potwierdzenie dostać to wyczyn. Wtedy było mało ale teraz będę walczył jak by coś.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
- Emiel
- Gramofon: Thorens TD1500
A może troska o środowisko naturalne?
Thorens TD 1500/2m Bronze/Lehmannaudio Black Cube lub Rotel RCD 1572 lub Luxman K-351 lub Bluesound Node 2i
i dalej Copland DAC 215 (jako preamp i ew. DAC)/Rotel RA 1592/Elac Vela FS 407 lub Copland DAC 215/Audeze LCD-XC
kable Audioquest
i dalej Copland DAC 215 (jako preamp i ew. DAC)/Rotel RA 1592/Elac Vela FS 407 lub Copland DAC 215/Audeze LCD-XC
kable Audioquest
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Emiel
Nie opłaca się kupować tandety za 2-3 euro jeżeli dodatkowo trzeba zapłacić 3 euro opłaty.
Ile tego się kupuje wysyła i po jednarazowym użyciu wyrzuca, ciężko nawet sobie wyobrazić.
Thorens TD 1500/2m Bronze/Lehmannaudio Black Cube lub Rotel RCD 1572 lub Luxman K-351 lub Bluesound Node 2i
kable Audioquest
kable Audioquest
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Kilka problemów z tą tezą:
1. Europa to nie jest cały świat, a tylko w ramach UE wprowadzono te opłaty celne.
2. To nadal są dość małe opłaty. Na celowniku są importerzy detaliczni, a nie hurtowi.
3. Nie spowoduje to w żaden sposób zmniejszenie produkcji "tandety" czy innych produktów.
4. Importerzy nadal będą oferowali te same towary na lokalnym rynku.
Chodzi głównie o to żebyś ty kupował od importera (niech to będzie nawet amazon), a nie bezpośrednio od wytwórcy z Chin
"Bo się nie opłaca, bo jest dychę drożej"
1. Europa to nie jest cały świat, a tylko w ramach UE wprowadzono te opłaty celne.
2. To nadal są dość małe opłaty. Na celowniku są importerzy detaliczni, a nie hurtowi.
3. Nie spowoduje to w żaden sposób zmniejszenie produkcji "tandety" czy innych produktów.
4. Importerzy nadal będą oferowali te same towary na lokalnym rynku.
Chodzi głównie o to żebyś ty kupował od importera (niech to będzie nawet amazon), a nie bezpośrednio od wytwórcy z Chin
"Bo się nie opłaca, bo jest dychę drożej"
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Emiel
Ad.1. Europa to jeden z głównych konsumentów tej tandety więc ona jest bezpośrednio odpowiedzialna za większą część jej produkcji.
Ad.2. Na tyle duże żeby chociaż częściowo wyeliminować tandetę, za to co dobre warto dopłacić te 3 euro.
Ad.3. Patrz wyżej.
Ad.4. Patrz wyżej.
Mnie na przykład nie stać na kupowanie tanich rzeczy
Ad.2. Na tyle duże żeby chociaż częściowo wyeliminować tandetę, za to co dobre warto dopłacić te 3 euro.
Ad.3. Patrz wyżej.
Ad.4. Patrz wyżej.
Mnie na przykład nie stać na kupowanie tanich rzeczy
kable Audioquest
kable Audioquest
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Mój dziadek mówił "Za tani pieniądz psi mięso jedzą"
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.