A jak się nie trafią?
Ja w sumie nie o tym, noszę się z zamiarem kupna płyty Pudelsów "Bela Pupa" i mam do wyboru wydanie pierwsze z 88 i reedycję z 17. Czy one będą się mocno różniły w odsłuchu? Ktoś wie?
Dzięki, dzięki. Z tym przepłacaniem to też nie do końca wiadomo bo pierwsze wydanie w stanie miętowym jest dwa razy droższe od reedycji. Miałem tą nową, grała normalnie więc chyba raz jeszcze ją kupię.
Takie tam ku przestrodze... Właśnie odpakowałem i... równie szybko spakowałem
Szczerze mówiąc to się bardziej uśmiałem niż zmartwiłem. Obie płyty krzywe niemiłosiernie
Zwrot do Amazona. Szkoda bo muza zacna. Nasuwa się pytanie jak tam z resztą tłoczenia Ezra Collective – You Can't Steal My Joy Wydanie UK 2019. https://www.discogs.com/Ezra-Collective ... e/13555436
Wychodzi na to, że kierownik z Biedry (a najczęściej kierowniczka), na zapleczu swojego sklepu, tłoczy lepsze placki niż szef zmiany, w klimatyzowanej hali Amazona pod Wrocławiem
Gorzej. To Amazon UK. Takiej bryndzy to ja dawno nie widziałem. Zdjęcia słabo to oddają. Płyty po włożeniu w koperty i okładkę tak się rozpychają że ta nie chce się domknąć Napisałem do nich w tej sprawie. Zobaczymy czy się odezwą. Będę w sobotę w zaprzyjaźnionym sklepie z płytami to podpytam sprzedawcę czy miał jakieś zwroty tego wydania. Zależy mi na tej Muzie. Jest jeszcze limitka na białych to może się skuszę.
Takie pytanie - moim najbliższym celem zakupowym jest Siekiera - Nowa Aleksandria i Mira Kubasińska & Breakout - Ogień.
Tylko co sądzicie - czy te współczesne reedycje brzmią dobrze?
Technics SL-5300 > Shure V15 III + VN-35HE > Nuda Mini > Onkyo A-8670 > Canton Quinto 520
Sony PS-X60 > Shure V15 III + VN-35HE > Nuda Mini > Onkyo A-8670 > AudioPro Avanto FS20 My Discogs
Takie pytanie - moim najbliższym celem zakupowym jest Siekiera - Nowa Aleksandria
Plusem wznowienia jest pewna redukcja sybilantów, które na oryginalnym wydaniu są makabryczne. Minus to spłaszczenie sceny muzycznej, ale ogólnie jest całkiem nieźle.
Byłbyś pierwszą osobą, o której bym wiedział, że u niej tego nie słychać. Chyba nawet na tym forum o tej przypadłości "Nowej Aleksandrii" pisaliśmy. .. Jeszcze więcej sybilantów jest na "Historii podwodnej" Janerki.