Lista nieuczciwych sprzedawców online

Wszystko na temat kupowania płyt
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MaciejT
Gramofon: PS-X70

Re: Lista nieuczciwych sprzedawców online

Post autor: MaciejT »

wlodekg0 pisze:
18 maja 2026, 19:15
proponują mi ewentualnie zwrot kosztów, ale muszę zniszczyć winyl i okładkę
Wątek traktuje o nieuczciwych sprzedawcach. Moim zdaniem Twój przypadek kwalifikuje się do określenia takiego jak "nieumiejętnie pakujący". Ale jeśli sprzedawca zaproponował zwrot kasy, to już chyba mowy o braku uczciwości być nie może, bo jest on gotów wziąć na klatę swój błąd w pakowaniu. Nie rozumiem też za bardzo tej dyskwalifikacji obsługi. Skoro chcą oddać kasę, to chyba towar staje się z powrotem ich własnością, i mogą nią dowolnie dysponować? Wiadomo, jeden każe odesłać, drugi sobie zostawić, a trzeci zażąda zniszczenia. Nie widzę w tym niczego zdrożnego ani godnego dyskwalifikacji. Oby tylko po takim przypadku jak Twój wyciągnęli wnioski i zmienili standnarty pakowania. Ot, takie moje zdanie.
Awatar użytkownika
wlodekg0

Post autor: wlodekg0 »

Trochę to niekonsekwentne Włodku ale rozumiem, że jesteś zawiedziony.

w tym sensie że kupiłbym drugi egzemplarz , ale nie u nich ...
Awatar użytkownika
wlodekg0

Post autor: wlodekg0 »

Ale jeśli sprzedawca zaproponował zwrot kasy, to już chyba mowy o braku uczciwości być nie może, bo jest on gotów wziąć na klatę swój błąd w pakowaniu. Nie rozumiem też za bardzo tej dyskwalifikacji obsługi.
No, nawet 10 % rabatu. Ale już więcej się nie odezwali. Zresztą nie tylko mnie olewają. Znalazłem opinie ich sklepu internetowego na Google Maps, wystarczy poczytać ... . Ale zawsze możesz sprawdzić jak pakują, coś zamawiając, komunikacja też wyjdzie. Ale nie polecam :(
ODPOWIEDZ