Akarma Italy - jakość tłoczenia?

Wszystko na temat kupowania płyt
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ozzman

Akarma Italy - jakość tłoczenia?

Post autor: ozzman »

witam
tak jak w temacie zastanawiam sie nad kupnem kilku reedycji starych i ciezko dostepnych plyt tej wlasnie firmy,jednak nie spotkalem sie jeszcze z ta wytwornia i nie wiem nic na temat jakosci dzwieku.Gdyby ktos z forumowiczow cos wiedzial to prosze o jakies porady
Awatar użytkownika
slawek
Gramofon: AD FONTES

JAKOSC TLOCZENIA AKARMA ITALY

Post autor: slawek »

Moja opinia opiera się tylko na jednej płycie,którą posiadam z tej firmy Ultimate Spinach III (1969r). Reedycja po względem oprawy jest bardzo dobra .Gruby dobrej jakości karton i bardzo dobra grafika to plus tego wydawnictwa , sam krążek też gruby i ładnie dopracowany. Dochodzimy do dźwięku i tu niestety nie jest dobrze jakiś taki ,,spłaszczony,,i trochę stłumiony,tragedii nie ma ale cena płyt Akarmy jest dość wysoka.Powtarzam mam tylko jedną płytę tej firmy ,może w tym przypadku winien jest też oryginalny materiał nagraniowy.Sam jestem ciekaw innych opinii ,bo Akarma ma dużo fajnych reedycji.
Awatar użytkownika
ozzman

Re: Akarma Italy - jakość tłoczenia?

Post autor: ozzman »

Zaryzykowalem i kupilem dwa albumy grupy Warhorse(1970 i 1971r.).Okladka super gruba i grafika tez na duzy plus.Winyl piekny lsniacy i gruby.Dzwiek jak dla mnie bardzo dobry(co nie oznacza ze jakis kladacy na kolana) z dobra dynamika wiec moge polecic
ODPOWIEDZ