RHCP: Blood Sugar Sex Magik - które wydanie?
-
Witam,
mam na oku dwupłytowy album Red Hotów - Blood Sugar Sex Magik.
Dostępne są dwie wersje:
- wydanie 1991 (Ean: 075992668118 - tłoczenie Warner Music Manufacturing Europe),
- reedycja 2011/12 (Ean: 093624954163 - tłoczenie Record Industry).
Czy ktoś z Was porównywał te dwa wydania, albo ma opinie o którymkolwiek?
mam na oku dwupłytowy album Red Hotów - Blood Sugar Sex Magik.
Dostępne są dwie wersje:
- wydanie 1991 (Ean: 075992668118 - tłoczenie Warner Music Manufacturing Europe),
- reedycja 2011/12 (Ean: 093624954163 - tłoczenie Record Industry).
Czy ktoś z Was porównywał te dwa wydania, albo ma opinie o którymkolwiek?
Luc_b
Wybralbym ta. Re-edycje czesto sa cienkieLuc_b pisze: wydanie 1991 (Ean: 075992668118 - tłoczenie Warner Music Manufacturing Europe),
-
A jeśli chodzi o podane miejsca tłoczenia... macie jakieś opinie o jakości ich wydań?
Luc_b
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Jakie "miejsca tłoczenia"? Podałeś jedynie wydawców.
Ja na Twoim miejscu kupiłbym CD.
Ja na Twoim miejscu kupiłbym CD.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
ta to pewnie bedzie Niemieckie tloczenie natomiat ta 2 to chyba wydanie 180g USA. Zadales ciezkie pytanie. Kto wie jakie brzmienie lubisz i na jakim sprzecie bedziesz sluchal. Tak wiec chyba Wojtek ma racje, lepiej CD. Jak mozesz to posluchaj gdzies podobnie wydanych plyt i podejmij decyzjeLuc_b pisze:wydanie 1991 (Ean: 075992668118 - tłoczenie Warner Music Manufacturing Europe),
-
Re: RHCP: Blood Sugar Sex Magik - które wydanie?
Doprecyzowując:Wojtek pisze:Jakie "miejsca tłoczenia"? Podałeś jedynie wydawców.
- 075992668118 - Warner Music Manufacturing Europe (aktualnie Cinram GmbH) - Alsdorf, Niemcy.
- 093624954163 - Record Industry - Haarlem, Holandia
Luc_b
-
Jeśli nie masz możliwości odsłuchu kupiłbym wydanie z 1991 roku. Ja ostatnio kupiłem RHCP: Californication i jestem delikatnie pod***wiony. Pomijam już to, że album dwupłytowy został wciśnięty w pojedynczą okładkę a same płyty zostały włożone w ciasne koperty z szorstkiego papieru (już po pierwszym wyjęciu miały papierówki). Najgorsze że brzmi to trochę jak MP3 w wersji 64 kb/s. Płaskie, drewniane, zero separacji kanałów. Porażka. Miałem sobie kupić również Blood Sugar Sex Magik, ale w tym wydaniu - nie ma mowy. Widziałem zresztą że jest tak samo wydany - dwie płyty w pojedynczej okładce. Omijać łukiem...
-
Dzięki za odpowiedź.
Problem "Californication" dodatkowo polega na tym, że ta płyta jest chyba na pierwszym miejscu w wyścigu kompresji dynamiki ("loudness war"). Niektórzy twierdzą, że nie było jeszcze albumu popularnego zespołu, który byłby bardziej zniszczony na etapie produkcji. Ale przynajmniej dobrze słychać z głośników w supermarkecie
Problem "Californication" dodatkowo polega na tym, że ta płyta jest chyba na pierwszym miejscu w wyścigu kompresji dynamiki ("loudness war"). Niektórzy twierdzą, że nie było jeszcze albumu popularnego zespołu, który byłby bardziej zniszczony na etapie produkcji. Ale przynajmniej dobrze słychać z głośników w supermarkecie

Luc_b
??????????????Luc_b pisze: supermarkecie

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Chodziło raczej o puszczenie muzyki z głośników w super/hipermarkecie 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Zartowalem. Tak mysle ze tylko puszczaja muzykeWojtek pisze:Chodziło raczej o puszczenie muzyki z głośników w super/hipermarkecie