Vinyl revival in Russia - Euronews
- Biogon
- Gramofon: składak
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Vinyl revival in Russia - Euronews
Ciekawe 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Rosja to inna planeta.Po wielu latach rabunku intelektualnego na zasadzie 'Grab nagrabione" W.I.Lenin zmuszona została do szanowania praw licencyjnych i autorskich.W roku 1990 i 91 bylem w ojczyźmie proletariatu slużbowo a trwala wlasnie gorbaczowoska pierestrojka czyli wsio znikalo.Vinyl na Zachodzie juz dogorywała Rosja wlasnie zakupila nowoczesne tlocznie i licencje i Melodia zaczeła wydawać swietne nagrania .Nikt z tubylcow nie kupowal bo nie było co popic(tak) i pakurit ani co do gara włozyc.Nabylem za grosze 2 walizy nowych tloczeń doskonałej jakosci i mam frajde do dzis.Okładki jednak bolszewickie czyli marne.
Teraz to b.drogi kraj.Popatrzcie jakie ceny dla noworuskich!!Trzeba być łlascicielem pól naftowych albo kopalni uranu.
Tomasz
Teraz to b.drogi kraj.Popatrzcie jakie ceny dla noworuskich!!Trzeba być łlascicielem pól naftowych albo kopalni uranu.
Tomasz
- Biogon
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Zima Panie. Laski w swetrach na ciepło. A i sporo klientów w sklepie. Bio? Wygoniłeś wszystkich do selfie z sympatyczną Panią 'Amfisą Nikolajewną'?
Informacja dla Emsiego - ELO Time mają w Moskwie - górna półka po prawej
Nagrania klasyki zawsze mieli świetne, a i z poligrafią bywało dobrze. Mam wydania Kwartetu Borodina w przepięknej szacie graficznej i lakierowane.
Informacja dla Emsiego - ELO Time mają w Moskwie - górna półka po prawej

Nagrania klasyki zawsze mieli świetne, a i z poligrafią bywało dobrze. Mam wydania Kwartetu Borodina w przepięknej szacie graficznej i lakierowane.
- Biogon
Płyty radzieckie były w cenach przystępnych. Amfisa Nikołajewna pozowała na polecenie szefa 

- Myszor
- Gramofon: PD-300
Tam praktycznie wszystko jest droższe. Ruskij standard. Cena zawiera takie składniki jak łapówki dla urzędników i działka „za ochronę”. No i najlepiej by się biznes zwrócił w pół roku.
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- appel
A czy elementem tego odrodzenia winyla w Rosji nie jest działalność vinylogy LLC - właścicieli nielubianejtu DOL?
- Biogon
- trafalgar
- Gramofon: Kenwood KP 990
Co polecasz z "ruskich "wydań?Pinka flojda brać?chrzan1949 pisze: ↑26 wrz 2017, 15:35Rosja to inna planeta.Po wielu latach rabunku intelektualnego na zasadzie 'Grab nagrabione" W.I.Lenin zmuszona została do szanowania praw licencyjnych i autorskich.W roku 1990 i 91 bylem w ojczyźmie proletariatu slużbowo a trwala wlasnie gorbaczowoska pierestrojka czyli wsio znikalo.Vinyl na Zachodzie juz dogorywała Rosja wlasnie zakupila nowoczesne tlocznie i licencje i Melodia zaczeła wydawać swietne nagrania .Nikt z tubylcow nie kupowal bo nie było co popic(tak) i pakurit ani co do gara włozyc.Nabylem za grosze 2 walizy nowych tloczeń doskonałej jakosci i mam frajde do dzis.Okładki jednak bolszewickie czyli marne.
Tomasz

- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Kamanda Pinka Fłojda.
IV cepów widziałem na giełdzie kiedyś i w tym obrazku na front cover był jakiś kolo bodaj w czapce matrosa czy coś?
Kolega ma chyba całość Parpli w tych ruskich wydaniach. Oglądałem. Straszne wizualnie, brzmieniowo dość pospolite.
IV cepów widziałem na giełdzie kiedyś i w tym obrazku na front cover był jakiś kolo bodaj w czapce matrosa czy coś?

- Myszor
Jakbyś wkładki Korveta namierzył to weź. Ponoć całkiem fajne.
- Biogon
Coś bliżej? Czy chodzi Ci o gramofon Korveta, ten z kulą?
- Myszor
Nie , o wkladkę Korvet gzm 008.