Kolekcje Płyt Forumowiczów
-
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Darek:
Co do ELO... okładka z naklejką traktującą o kolorowych płytach, a winyle czarne?
Czy to tylko taki efekt zdjęcia?
Co do ELO... okładka z naklejką traktującą o kolorowych płytach, a winyle czarne?
Czy to tylko taki efekt zdjęcia?

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
- Gramofon: Telefunken RS 30
Re: Kolekcje Płyt Forumowiczów
Dziś dorwałem za niewiarygodną cenę 2 PLN następującą płytę:
Co ciekawe płyta raczej nie do dostania nigdzie. Kto pierwszy poda linka, gdzie można ją dostać to na ewentualnym zlocie forumowym postawie mu piwo 
Dodam jeszcze, że sama płyta w stanie Mint albo NM, okładka dużo gorzej, poprzecierane grzbiety.
Posłużyłem się zdjęciem znalezionym w necie, ale zarówno moja okładka, jak i płyta wyglądają bardzo bardzo podobnie.
Płyta ciężka, tłoczona na Kubie. Dźwięk rewelacyjny!

Dodam jeszcze, że sama płyta w stanie Mint albo NM, okładka dużo gorzej, poprzecierane grzbiety.
Posłużyłem się zdjęciem znalezionym w necie, ale zarówno moja okładka, jak i płyta wyglądają bardzo bardzo podobnie.
Płyta ciężka, tłoczona na Kubie. Dźwięk rewelacyjny!

- Załączniki
-
- orlando egoismo.jpg (21.41 KiB) Przejrzano 483 razy
- Winters
Hmmm, czyżby to był towar importowany do PRL jak kubańska płyta Elvisa?
O ile dobrze kojarzę, to kubańska tłocznia była wyposażona w amerykańską aparaturę (RCA?) sprzed rewolucji.
O ile dobrze kojarzę, to kubańska tłocznia była wyposażona w amerykańską aparaturę (RCA?) sprzed rewolucji.
DIOMEDES KATO
-
Raczej do Elvisa to ma dalekoWinters pisze:Hmmm, czyżby to był towar importowany do PRL jak kubańska płyta Elvisa?

Parę godzin temu nie wiedziałem z czym mam do czynienia. Wziąłem w antykwariacie, bo mnie "coś tknęło", chyba ciekawość. I okazało się, że trafiło się ślepej kurze ziarno

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nie zrozumiałeś. Wintersowi chodziło bardziej o kubańskie pochodzenie tej płyty i jej dostępność w PL, a nie o samą muzykę.Florek pisze:Raczej do Elvisa to ma daleko
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Zrozumiałem i również pozwoliłem sobie na mały żart wobec wyjadacza WintersaWojtek pisze:Nie zrozumiałeś. Wintersowi chodziło bardziej o kubańskie pochodzenie tej płyty i jej dostępność w PL, a nie o samą muzykę.Florek pisze:Raczej do Elvisa to ma daleko

- TJ61
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
TJ61:
Ten "Automatic for the People" to jakie wydanie? Jakaś reedycja czy też stare wydanie skopane bądź nieskopane?
Ten "Automatic for the People" to jakie wydanie? Jakaś reedycja czy też stare wydanie skopane bądź nieskopane?

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- TJ61
ten trik z trójkąta
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Przeczytaj: http://www.winyl.net/viewtopic.php?p=23303#p23303
Z tego co pamiętam to przy pierwszym wydaniu w USA i może jeszcze gdzieś był feler w tłoczeniu, jeden z utworów brzmiał kompletnie źle, płyty trafiały masowo do zwrotu póki tłocznia tego nie poprawiła. Część egzemplarzy się zachowało i można je trafić jeszcze na rynku.
Nie wiem dlaczego nie mogę znaleźć na forum wpisu gościa, który miał ten problem ze swoim egzemplarzem. Albo pozmieniał treść swoich oryginalnych wpisów albo w trakcie dyskusji ani razu nie podano nazwy grupy bądź albumu (nauczka dla wszystkich, którzy fajnie tytułują dyskusje).
Dyskusja na forum SH o tym: http://forums.stevehoffman.tv/threads/r ... on.165977/
Skoro masz naklejkę to raczej jakaś relatywna nówka, a więc już raczej poprawiona kopia
Z tego co pamiętam to przy pierwszym wydaniu w USA i może jeszcze gdzieś był feler w tłoczeniu, jeden z utworów brzmiał kompletnie źle, płyty trafiały masowo do zwrotu póki tłocznia tego nie poprawiła. Część egzemplarzy się zachowało i można je trafić jeszcze na rynku.
Nie wiem dlaczego nie mogę znaleźć na forum wpisu gościa, który miał ten problem ze swoim egzemplarzem. Albo pozmieniał treść swoich oryginalnych wpisów albo w trakcie dyskusji ani razu nie podano nazwy grupy bądź albumu (nauczka dla wszystkich, którzy fajnie tytułują dyskusje).
Dyskusja na forum SH o tym: http://forums.stevehoffman.tv/threads/r ... on.165977/
Skoro masz naklejkę to raczej jakaś relatywna nówka, a więc już raczej poprawiona kopia

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- TJ61
Wojtek: na to wygląda, że jest ok. Skopany był numer Nightswimming.Wojtek pisze:Skoro masz naklejkę to raczej jakaś relatywna nówka, a więc już raczej poprawiona kopia
Jestem zaskoczony, jak to w końcu jest z jakością tłoczeń Germańskich ? Jest jakiś temat może o tym co by tu nie ciągnąc wywodu ?
ten trik z trójkąta
- vinylpiotrek
Różnie.TJ61 pisze:Jestem zaskoczony, jak to w końcu jest z jakością tłoczeń Germańskich ?
Te płyty bywają dostępne, ale rzadko w sieci.Florek pisze:Dziś dorwałem za niewiarygodną cenę 2 PLN następującą płytę:Co ciekawe płyta raczej nie do dostania nigdzie.
Płyty kubańskie importowane do PL, pojawiają się od czasu do czasu w antykwariatach i na bazarach, chociaż akurat tej chyba nie spotkałem.

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=28&t=396. Radzę jednak pierw przeczytać wątek zanim zapytasz się o coś co było wyjaśnione.TJ61 pisze:Jestem zaskoczony, jak to w końcu jest z jakością tłoczeń Germańskich ? Jest jakiś temat może o tym co by tu nie ciągnąc wywodu ?
W tym wypadku akurat oryginalne niemieckie tłoczenie było chyba bez wtopy

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Weekendowe zakupy na świąteczne wieczory:
Ostatnio zmieniony 15 gru 2012, 21:07 przez rafaln1, łącznie zmieniany 1 raz.