Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
- SimonTemplar
Re: Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
Jest moc
Płyta wg mnie bardzo dobrze wydana. Polecam

- Regsoft
David Bowie - The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars (EU 2016)
- klin
- Gramofon: Thorens 125 MK II
Ja dzisiaj kręcę i talerzem i wentylatorem

- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Też kręcę bardziej klasycznie. Dokupiłem dwa parasole w Ikei ver. balkonowa.
Generalnie rock progresywny:.. sorry taki mamy klimat
Generalnie rock progresywny:.. sorry taki mamy klimat

- klin
Ojjj dosiadłbym się do tej Twojej flaszeczki pod tym parasolem...! 
Nawet ten rock progresywny bym jakoś przetrwał...

Nawet ten rock progresywny bym jakoś przetrwał...
- darkman
- Kontakt:
Zapraszam.
Ja to na diecie jestem akurat jakiejś tam więc jak zaszyty, ale brat wpadł wieczorem akurat i zeznał, że mu ciśnienie skacze, to go.. ratowałem.
W końcu rodzina.
Ja to na diecie jestem akurat jakiejś tam więc jak zaszyty, ale brat wpadł wieczorem akurat i zeznał, że mu ciśnienie skacze, to go.. ratowałem.
W końcu rodzina.

- olsza84
- Gramofon: Dual Fever
Ja tam bym chętniej te LG przytulił bo cierpię ja...i moje płyty 

NAD 160a / NUDAmini / Philips CD-350 / Braun LS 120
Dual 601, 604, 704, 3x721, 1019, 1209, 1218, 1219, 1229, 1249, Perpetuum Ebner 2020L, Perpetuum Ebner PE 34
FB:Dual Fever
IG:Dual Fever
Dual 601, 604, 704, 3x721, 1019, 1209, 1218, 1219, 1229, 1249, Perpetuum Ebner 2020L, Perpetuum Ebner PE 34
FB:Dual Fever
IG:Dual Fever
- klin
A tak swoją drogą to próbowałem kiedyś ze dwa razy wysłuchać tego Jarret'a z Köln ale...nie dałem rady i musiałem po paru minutach wyłączyć. On tam strasznie stęka i mruczy w trakcie... jakoś nie potrafię zignorować tego stękania i akurat jego pomrukiwania mnie wyjątkowo drażnią
W ogóle z jazzem jest ten problem, że sporo płyt nagrywanych na żywo ma takie właśnie różne dźwięki w bonusie. Ale na przykład u Brubecka mi to zupełnie nie przeszkadza

W ogóle z jazzem jest ten problem, że sporo płyt nagrywanych na żywo ma takie właśnie różne dźwięki w bonusie. Ale na przykład u Brubecka mi to zupełnie nie przeszkadza

- darkman
- Kontakt:
Jak gra Bacha, to też murmurando odwala. Puryści odpalają wrotki. I to jest frapujące, przyznam. Natomiast mam go też w kilku płytowym repertuarze Szostakowicza z tymi pomrukami i tu jest tak sobie.
Sax Paula Desmonda nie może przeszkadzać
No wiesz ten kaszel na Made in Japan, Deep Purple, to jest właśnie to! A nawet Genesis na którejś z póxniejszych płyt mają taki zabieg wprwadzony celowo z inspiracji jakimś reagge wykonawcom.
Sztuka Panie! Ma zaskakiwać w swojej nie oczywistości.
Bliźniactwo tego co u @Blispx`a z mojej stajni. Szukam dalej, ale Visions to już 3 wydanie jakie mam i one nie są jednak dobrze zrealizowane. Szkoda bo to jedna z moich ulubionych płyt z tamtego okresu.
BTW, Hard Rain miałem kiedyś na Suprphonie i to było dobre tłoczenie. Muszę tego poszukać, bo może gdzieś zapchałem po swojemu.
Sax Paula Desmonda nie może przeszkadzać

No wiesz ten kaszel na Made in Japan, Deep Purple, to jest właśnie to! A nawet Genesis na którejś z póxniejszych płyt mają taki zabieg wprwadzony celowo z inspiracji jakimś reagge wykonawcom.
Sztuka Panie! Ma zaskakiwać w swojej nie oczywistości.
Bliźniactwo tego co u @Blispx`a z mojej stajni. Szukam dalej, ale Visions to już 3 wydanie jakie mam i one nie są jednak dobrze zrealizowane. Szkoda bo to jedna z moich ulubionych płyt z tamtego okresu.
BTW, Hard Rain miałem kiedyś na Suprphonie i to było dobre tłoczenie. Muszę tego poszukać, bo może gdzieś zapchałem po swojemu.
- trafalgar
- Gramofon: Kenwood KP 990
- trafalgar
- Ramirez
- Gramofon: Sony PS-4300
Wishbone Ash – Front Page News (UK 1977)
- trafalgar
- blispx
@darkman
witaj w klubie. W moim odczuciu wszystkie Columbia 70's to kicha straszna, poza Half-Speed master, jakość dźwięku jeszcze ujdzie ale zawsze pozostaje problem tłoczenia, albo winyl cienki, albo pęcherzyki powietrza czy błędy tłoczenia. Mahavishnu wyhaczyć 1st bez skazy to sztuka dla sztuki i nie mówię tu o okresie kryzysu paliwowego- Columbia skończyła się już po labelu z dwoma oczkami. Swego czasu myślałem że najlepiej szukać wydań z macierzystej CTH ale w latach 70-tych to nie miało praktycznie znaczenia wszystkie 3 (Terre Haute, Santa Maria i Pitman) odwalały tą samą kichę. Współcześnie to nawet nie wiem kto im tłoczy bo swoich już chyba nie mają
BTW ile za klimę dałeś?
witaj w klubie. W moim odczuciu wszystkie Columbia 70's to kicha straszna, poza Half-Speed master, jakość dźwięku jeszcze ujdzie ale zawsze pozostaje problem tłoczenia, albo winyl cienki, albo pęcherzyki powietrza czy błędy tłoczenia. Mahavishnu wyhaczyć 1st bez skazy to sztuka dla sztuki i nie mówię tu o okresie kryzysu paliwowego- Columbia skończyła się już po labelu z dwoma oczkami. Swego czasu myślałem że najlepiej szukać wydań z macierzystej CTH ale w latach 70-tych to nie miało praktycznie znaczenia wszystkie 3 (Terre Haute, Santa Maria i Pitman) odwalały tą samą kichę. Współcześnie to nawet nie wiem kto im tłoczy bo swoich już chyba nie mają
BTW ile za klimę dałeś?
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- trafalgar