Pink Floyd - wydania Dark Side Of The Moon, pytania LP
-
Re: Pink Floyd - wydania Dark Side Of The Moon, pytania LP
Jestem nowym winylowcem po dziesięcioleciach w cyfrze wróciłem do analogu.
Posiadam 3 wydania Dark Side of the Moon tanie cyfrowy remaster na 50 lecie i dwie perełki pierwsze wydanie Japan{ blue triangle} i Germany z gwiazdką przy numerze katalogowym. Trochę mnie to kosztowało ale ładne z plakatami i naklejkami płyty stan Near Mint . Teraz poluje na UK First Press ale to juz nawet w UK sporo kosztuje poniżej 2000 zł nie widzę oczywiscie stan EX+ . Do tego chory podatek Vat za zakup za granicą .
Na allegro to 2 press jest za ponad tysiąc.Narazie muszę odpuscić i zostać przy tym co mam. Najwiecej i tak słucham remastera bo mi szkoda płyt z epoki, które kiedyś bedą tyle co UK First Press kosztować.
Posiadam 3 wydania Dark Side of the Moon tanie cyfrowy remaster na 50 lecie i dwie perełki pierwsze wydanie Japan{ blue triangle} i Germany z gwiazdką przy numerze katalogowym. Trochę mnie to kosztowało ale ładne z plakatami i naklejkami płyty stan Near Mint . Teraz poluje na UK First Press ale to juz nawet w UK sporo kosztuje poniżej 2000 zł nie widzę oczywiscie stan EX+ . Do tego chory podatek Vat za zakup za granicą .
Na allegro to 2 press jest za ponad tysiąc.Narazie muszę odpuscić i zostać przy tym co mam. Najwiecej i tak słucham remastera bo mi szkoda płyt z epoki, które kiedyś bedą tyle co UK First Press kosztować.
- daru0105
Mam 10 wydań w tym i te co ty masz.Slawo pisze: ↑26 gru 2024, 12:43Jestem nowym winylowcem po dziesięcioleciach w cyfrze wróciłem do analogu.
Jeszzce z takich lepszych bym ci polecił 2 wydanie Japan EMI i ProUse i wydanie na 30 rocznicę.
MOFI miałem, przereklamowana, błagającemu koledze sprzedałem bo się strasznie napalił.
Też chciałbym bluetriangle UK, ale te ceny i dam raczej sobie spokój, chyba że jakiś strzał się przypadkiem trafi

Thorens TD160B MkII, Jelco 750D, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Dlaczego chory?
To ty kupujesz dla miecia czy dla słuchania?
Z czasem ten FP będzie znów cenniejszy

Jak nas nie stać to nas nie stać, nie ma co smęcić.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
darkman pisze: ↑11 lis 2024, 13:43Pisałem już parę razy i nawet wyjaśniałem, ale chłopaki są mocno asertywni i twardzi jak kamień.
Chłopaki poczytajta Barry Łajta np: co to znaczy solid wood w budowie instrumentów muzycznych, gitar czy skrzypiec. To wyjaśni sprawę.
A informacyjnie pryzmat - to to co na okładce, a nie na label. Pryzmat z rozszczepieniem światła białego na cover DSOTM nie jest solid nawet tylko outliner czyli pusty w środku bez wypełnienia i tak ma być.
Ponownie dodam, że de facto to każdy triangle na okładce DSOTM jest blue. Owo blue może być outline "po obrysie" lub wypełnione czyli solid "pełny trójkąt" (solidny trójkąt czyli w tym wypadku wypełniony).
Daj pse fotkę tego Niemiaszka na 1st press i osobno label z obu stron. Oblukamy tę gwiazdkę

- winylowy_luke
- Gramofon: Technics SL-1210GR
- Kontakt:
Nigdy repressy nie dogonią wartością pierwszego wydania.
A poza tym, dobra wkładka z niskim naciskiem i świetnym trackingiem pozwoli ci się cieszyć tymi epokowymi wydaniami baaaardzo długo.
Technics SL-1210GR+KAB Fluid Damper+Shure V15 V-MR/Grace F9 (RS-9U)/AT-OC9XML/Shure V15 III (SAS/B)/Empire 4000 D/I
HusaRIAA v2
Topping E50+L50+PA5/Audiosymptom i8 mod @Wilk-Audio-Projekt/Sennheiser HD 660S
HusaRIAA v2
Topping E50+L50+PA5/Audiosymptom i8 mod @Wilk-Audio-Projekt/Sennheiser HD 660S
- jaca1970
- Gramofon: JVC Ql-Y3F
Najlepszy prezent !
Oczywiście sam se sprawiłem na tydzień przed świętami - wydanie US w stanie bardzo mocne VG,
szybka piłka na OLX a dokładnie oferta z Kalisz-fornia
ja powiadają studenci
no i niedrogo
A czy jest to 1 press tego nie wiem ale bardzo wczesny - SMAS 2 111 63 F4 i 1 11163 F4 #2 wly jest też
wg Discogs to wariant 11
Gra pięknie, wg. mnie trochę ostro, zadziornie ... wskoczyło na pudło 2. 1. 3. , obok reedycji 2016 i wczesnego UK z nazwą płyty w kółku granatowym naklejonym w prawym rogu. Bardzo fajny prezent .
Oczywiście sam se sprawiłem na tydzień przed świętami - wydanie US w stanie bardzo mocne VG,
szybka piłka na OLX a dokładnie oferta z Kalisz-fornia

no i niedrogo
A czy jest to 1 press tego nie wiem ale bardzo wczesny - SMAS 2 111 63 F4 i 1 11163 F4 #2 wly jest też
wg Discogs to wariant 11
Gra pięknie, wg. mnie trochę ostro, zadziornie ... wskoczyło na pudło 2. 1. 3. , obok reedycji 2016 i wczesnego UK z nazwą płyty w kółku granatowym naklejonym w prawym rogu. Bardzo fajny prezent .

Dom - JVC QL-Y3F, Grace F-8, PRE by Jaceulek, Acoustic Research X-07, ATL HD 311.
Ogródek - Dual 1235, Shure V15 III , kolumny Philips KD - 1034.
Ogródek - Dual 1235, Shure V15 III , kolumny Philips KD - 1034.
- xytrasik
- Gramofon: Dual CS 721
- Kontakt:
Dark side są po to aby je zbierać i słuchać 

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Jak ten Pro Use taki legendarny to trza będzie upolować 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- daru0105
Legendarny?
Mam, ale chyba wolę 1 press Japan
Jakoś tak piknie gra

Thorens TD160B MkII, Jelco 750D, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer
- daru0105
O żesz w mordę
Masz trzy takie same?
- xytrasik
- Kontakt:
Tak, posiadam 3. Ustawiłem cenę max i tak się stało że wylicytowałem wszystkie 3. Lubię, zbieram. Jak kiedyś Darek pisał, gdy zaczyna się hobby ekonomia idzie na dalszy tor.
- pavlos
- Gramofon: Thorens TD-160 MK-II
Patrząc na ceny na discogs ekonomia wcale nie musi iść w kąt. Jedni inwestują w siebie, inni w złoto, a jeszcze kolejni w winyl.
Chociaż nie wątpię, że w Twoim przypadku nie o taką inwestycję chodziło. A przynajmniej nie "przede wszystkim".

- daru0105
Szacun i pokłon

To lubię
Kiedyś ustawiłem tak cenę max i wylicytowałem to w stanie MN

https://www.discogs.com/release/3048254 ... 7%E3%81%84
Only 320 zeta ze trzy lata temu
Jak ja kurła byłem szczęśliwy

- xytrasik
- Kontakt:
Tego 30AP 1875 z chęcią bym odkupił - chwalone to wydanie.
Ostatnio udało mi się kupić Meddle OP-80375 na czerwonym winylu. Jak 3 lata kupuje PF to pierwszy raz na oczy widziałem.
Ostatnio udało mi się kupić Meddle OP-80375 na czerwonym winylu. Jak 3 lata kupuje PF to pierwszy raz na oczy widziałem.
- daru0105
Meddle mam od Mofi.

Wymiata wszystko co mam w tym 1 press UK