Kolekcje Płyt Forumowiczów
- RadTang
- Gramofon: Technics SL-D303
- Kontakt:
Re: Kolekcje Płyt Forumowiczów
Wiesz, ten debiut Milesa to wziąłem z pierwszej oficjalnej płyty wydanej już na poważnie, z Miles Davis na okładce.
A Birth of the Cool gdzieś mam na CD, muszę w końcu posłuchać... Fajne wydanie, z książeczką. Bodajże z Wyborczej ale w tym przypadku to żaden plus ani minus.
A ostatnio oglądałem na Netflixie film o Milesie. Nie miał łatwo. Ale przynajmniej poznał odpowiednich ludzi.
A Birth of the Cool gdzieś mam na CD, muszę w końcu posłuchać... Fajne wydanie, z książeczką. Bodajże z Wyborczej ale w tym przypadku to żaden plus ani minus.
A ostatnio oglądałem na Netflixie film o Milesie. Nie miał łatwo. Ale przynajmniej poznał odpowiednich ludzi.
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Oczywiście, że plus. Ważne bo jest materiał muzyczny i można się zapoznać (sam mam kupę materiału muzycznego Milesa ze zbiorów kolekcjonerskich jeszcze czekającego na opracowanie np koncerty brazylijskie itd).
Według mojego know how na tym ta milesowa zabawa polega. Dyskografia Davisa jest co najmniej tak trudna jak niepoliczalna. Prawdopodobnie jej górna granica nie istnieje ze względu na mnogość nagrań przetrzymywanych w archiwach róznych wytwórni i instytucji, a i u prywatnych kolekcjonerów czy też inżynierów dźwięku z róznych gig's.
Według mojego know how na tym ta milesowa zabawa polega. Dyskografia Davisa jest co najmniej tak trudna jak niepoliczalna. Prawdopodobnie jej górna granica nie istnieje ze względu na mnogość nagrań przetrzymywanych w archiwach róznych wytwórni i instytucji, a i u prywatnych kolekcjonerów czy też inżynierów dźwięku z róznych gig's.
- MaciejT
- Gramofon: PS-X70
Moje "zdobycze" na tegorocznym Jarmarku w Gdańsku. Będzie mycia 

- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Nie wzgardził bym , o nie. Zacne tytuły!

JVC QL-A7, JVC Z1S, ADC QLM32 MK3, Schiit Mani, Nikko STA8080, Dual CL720
Akai CD1100, Luxman L230, Namco NSZ333
------------------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- RadTang
- Gramofon: Technics SL-D303
- Kontakt:
Zaszalałem! Dowiedziałem się w niedzielę, że w jednym z moich ulubionych miejsc połowu gitów rzucili 2 płyty których szukam. Dzisiaj zwolniłem się godzinę wcześniej z pracy by udać się na połów. Dobre ceny, dobre stany, dobra muzyka. Tylko faktury nie dopisują ostatnio. 
Tych Beatlesów wziąłem z ciekawości. NRDowski składak, 1 płyta. O dziwo, taki potworek ukazał się też w normalnej okładce 1967 - 1970. To jest reedycja ale nic nie szkodzi. I tak jest git.
Dwa z nich już przesłuchałem i jestem zadowolony. Ale do jednego z nich wrócę rano... Chyba się porysował, może igła była brudna... Martwię się ale muszę się wyspać...
Odkryłem dzisiaj Stanleya Jordana... Kupiłem dla coveru Eleanor Rigby, polubiłem całość. Fajny, lekki, przyjemny jazz. Niebieskonutecznik. Mało takich nutek u mnie. Chyba rano sprawdzę te rysy, zawsze mnie martwią takie rzeczy...
Judas Priest - Defenders Of The Faith (1984 / 1984, Europe)
KISS - Creatures Of The Night (1982 / 1982, Germany)
The Beatles - 1967 - 1970 (1973 / XXXX, GDR - Germany)
Stanley Jordan - Magic Touch (1985 / 1985, Europe)
---
Dzisiaj przesłuchałem dwie płytki - sprawdziłem KISSów z wczoraj i Madonnę z dzisiaj. Przyszły mi trzy płyty z piątku - Sinatra, Madonna i Led Zeppelini (na CD). Niestety, sprzedawca mnie nieco oszukał.
Niby nie jest źle (CD są zmasakrowane ale dają radę - a miały być lekkie ryski). Madonna też gra sporo lepiej niż wygląda. A i fajnie się przy niej bawiłem. Sinatrę sobie zostawię na kiedy indziej... Nie mam siły na to. W sumie mogłem nie brać tych Led Zepów... Zaryzykowałem i wdepłę w gita....
Miał być tylko Sinatra ale dokooptowałem Madonnę i Led Zepów by nie płacić za wysyłkę. Mogło być gorzej... Jest średnio. Czyli dobrze. Czyli git.
Frank Sinatra - The Radio Years (1987 / 1989, Poland)
Madonna - You Can Dance (1987 / 1987, Hungary)
Led Zeppelin - Remasters (1990 / 1991, Czechoslovakia)

Tych Beatlesów wziąłem z ciekawości. NRDowski składak, 1 płyta. O dziwo, taki potworek ukazał się też w normalnej okładce 1967 - 1970. To jest reedycja ale nic nie szkodzi. I tak jest git.
Dwa z nich już przesłuchałem i jestem zadowolony. Ale do jednego z nich wrócę rano... Chyba się porysował, może igła była brudna... Martwię się ale muszę się wyspać...
Odkryłem dzisiaj Stanleya Jordana... Kupiłem dla coveru Eleanor Rigby, polubiłem całość. Fajny, lekki, przyjemny jazz. Niebieskonutecznik. Mało takich nutek u mnie. Chyba rano sprawdzę te rysy, zawsze mnie martwią takie rzeczy...
Judas Priest - Defenders Of The Faith (1984 / 1984, Europe)
The Beatles - 1967 - 1970 (1973 / XXXX, GDR - Germany)
Stanley Jordan - Magic Touch (1985 / 1985, Europe)
---
Dzisiaj przesłuchałem dwie płytki - sprawdziłem KISSów z wczoraj i Madonnę z dzisiaj. Przyszły mi trzy płyty z piątku - Sinatra, Madonna i Led Zeppelini (na CD). Niestety, sprzedawca mnie nieco oszukał.
Niby nie jest źle (CD są zmasakrowane ale dają radę - a miały być lekkie ryski). Madonna też gra sporo lepiej niż wygląda. A i fajnie się przy niej bawiłem. Sinatrę sobie zostawię na kiedy indziej... Nie mam siły na to. W sumie mogłem nie brać tych Led Zepów... Zaryzykowałem i wdepłę w gita....
Miał być tylko Sinatra ale dokooptowałem Madonnę i Led Zepów by nie płacić za wysyłkę. Mogło być gorzej... Jest średnio. Czyli dobrze. Czyli git.
Frank Sinatra - The Radio Years (1987 / 1989, Poland)
Madonna - You Can Dance (1987 / 1987, Hungary)
Led Zeppelin - Remasters (1990 / 1991, Czechoslovakia)
- Cracker
Pan listonosz dzisiaj przyniósł , aż cztery, jeszcze nie słuchane.
Smashing Pumpkins - Mellon Collie and The Infinite Sadness
Smashing Pumpkins - Mellon Collie and The Infinite Sadness
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
-
- Gramofon: Micro Seiki DD-7
Kawał genialnej muzy! Sam bym sobie chętnie kupił, najlepiej razem z "Adore" 

Sony PS-X75 [Empire 4000] // Restek Tensor // Restek Vector // preamp klon Audio Note by MISSE // Infinity RS II
Micro Seiki DD-7 [Ortofon 2m Black] // NAD 160A // Buphono // Monitor Audio Silver 6G 200
Micro Seiki DD-7 [Ortofon 2m Black] // NAD 160A // Buphono // Monitor Audio Silver 6G 200
- Cracker
Ta płyta jest jak wino , im starsza tym lepsza.
Mam CD kupione 28 lat temu ale byłem ciekawy jak to zabrzmi na winylu.
I niedługo zaspokoję swoją ciekawość.
Just take those old records off the shelf
-
- Gramofon: Micro Seiki DD-7
Do mnie dziś takie płytki dotarły:
Keith Jarrett wydanie UK z 1975 r.
Obydwie kupione jako excellent+ i tak też chyba po przesłuchaniu oceniam. Jest parę pojedynczych pyknięć ale ogólnie jest chyba lepiej niż się spodziewałem. Muzycznie obie płyty miodzio
"In the Pink" wydanie giermańskie z 1984 r.Keith Jarrett wydanie UK z 1975 r.
Obydwie kupione jako excellent+ i tak też chyba po przesłuchaniu oceniam. Jest parę pojedynczych pyknięć ale ogólnie jest chyba lepiej niż się spodziewałem. Muzycznie obie płyty miodzio

Sony PS-X75 [Empire 4000] // Restek Tensor // Restek Vector // preamp klon Audio Note by MISSE // Infinity RS II
- kinky
- Gramofon: Philips 5877
Wybrałem się połazić po poznańskich Jeżycach, trafiłem Longplay Vinyl shop & Cafe.
Miałem nic nie kupować...
Miałem nic nie kupować...

Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
- Jozi
- Gramofon: Sony PS-X60
Normalnie jak narkoman

[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-analog]
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
-
- kinky
- Gramofon: Philips 5877

Prawda to, szczerze polecam. Płyty umyte (ON), uczciwie opisane i wycenione, warto odwiedzić

Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Ja to nawet juz nie wrzucam bom nie tylko narkus ale i recydywa...

JVC QL-A7, JVC Z1S, ADC QLM32 MK3, Schiit Mani, Nikko STA8080, Dual CL720
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔