Iron Maiden – "Killers United '81", Cult Legends (CL86927), 180g, Netherlands 2022.
Bardo ciekawy bootleg. Coś dla psychofanów kapeli! Dźwiękowo jak stara, wciągnięta taśma nagrywana z radia. Rzecz raczej nie dla prawdziwych audiofili.
Iron Maiden – "Killers United '81", Cult Legends (CL86927), 180g, Netherlands 2022.
Bardo ciekawy bootleg. Coś dla psychofanów kapeli! Dźwiękowo jak stara, wciągnięta taśma nagrywana z radia. Rzecz raczej nie dla prawdziwych audiofili.
Podobnie jakościowo jak pokazywany przeze mnie niedawno koncert z USA (Live in New York).
Z country bardzo przeciętnie u mnie ale mam słabość do jednego uśmiechniętego a może do jego falsetów i jodłowania
- niestety jak włączam a usłyszy żona to ma ból głowy ot takie uczulenie i trza uważać, ja wprost przeciwnie lubiam czasami zakręcić :
Trudno polecać płyty czerwonych z różnych względów (i nie tylko ) ale dla muzyki poważnej zrobię wyjatek, tym bardziej, że okładka i label szare jakieś takie nijakie, więc jak kto trafi 1press z 1972 roku bądź późniejsze wznowienia (u mnie repress z 1984) to bajka jest muzyczna :
Zgadzam się. Może nawet i ten koncert z Nowego Jorku jest nieco lepiej zarejestrowany. Mimo wszystko ciekawe bootlegi. Dają wyobrażenie o wczesnych trasach koncertowych Maidenów.
na poprawę humoru z rana
dodam tylko, że Wifon znany był z podłych jakościowo i dzwiękowo wydań, ta płyta wyłamuje się się z tego schematu, jest świetna a to oznacza, że można było robić dobre realizacje, nagranie zarejestrowano w Sali Kongresowej w W-wie w sierpniu 1980 roku, wydano w 1981 a tłoczył ówczesny czerwony brat: