Kolekcje Płyt Forumowiczów
-
- Gramofon: Hitachi HT-354
Re: Kolekcje Płyt Forumowiczów
Nie wiem czy to pytanie na tutaj ale czy ktoś posiada DRIVE - Soundtrack z fillmu? muza jest świetna ale nie ma za dużo w necie na temat jak to brzmi na winylu. szykuje się prezent na urodziny i układam listę co bym chciał:)
ps Metallica też jest na liście ale takiej muzy jak z Drive na winylu nie mam.
ps Metallica też jest na liście ale takiej muzy jak z Drive na winylu nie mam.
Hitachi HT-354, Nordmende LB550, Kenwood KR-V75R, Nikko NA 390 II, Nikko NT 790
- kinky
- Gramofon: Philips 5877
Hmm... Wygląda na to, że to mój pierwszy silt/sealed z epoki. Pickwick, US '73. Otwierać czy nie otwierać, oto jest pytanie...
Pewnie otworzę, ale za jakiś czas, najpierw się nacieszę

Pewnie otworzę, ale za jakiś czas, najpierw się nacieszę

Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
-
Dawno nie czekałem na płyty z taką niecierliwością. Kenji Kawai - Ghost in the Shell czekała aż dotrze do mnie Innocence O.S.T..
Teraz są obie i długo nie poleżą "nieużywane"
Teraz są obie i długo nie poleżą "nieużywane"

Nadwyżki z kolekcji KASET i płyt: viewtopic.php?p=473594#p473594
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
A tu taki fajny secik wpadł od Darkmana
Jutro mycie a w weekend grillujemy

Fantastyczna jest ta okładka Sticky Fingers!

Fantastyczna jest ta okładka Sticky Fingers!
JVC QL-A7, JVC Z1S, ADC QLM32 MK3, Schiit Mani, Nikko STA8080, Dual CL720
Akai CD1100, Luxman L230, Namco NSZ333
------------------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- pawelgrab

luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Zawsze lepiej umyć niż nie umyć, mycie nie szkodzi

JVC QL-A7, JVC Z1S, ADC QLM32 MK3, Schiit Mani, Nikko STA8080, Dual CL720
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- kinky
- Gramofon: Philips 5877
Częste mycie skraca życie 
Myję wszystko, poza dostawami od kolegi Damiana, te egzemplarze Knosti by mogła ubrudzić

Myję wszystko, poza dostawami od kolegi Damiana, te egzemplarze Knosti by mogła ubrudzić

Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
- pawelgrab
ładny ten secik
, zazdraszczam,
mycie = celebrację czas zacząc

mycie = celebrację czas zacząc

luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
- eu4yaon
- Gramofon: Pioneer
Tutaj ostatnio pojawił się problem bo chyba mój Pro Ject się buntuje ilością mytych płyt i po odsysaniu zostają drobinki kurzu, jeszcze nie odkryłem z jakiego powodu nie umie ich zaciągnąć do odkurzacza.
Żeby nie było off topu to zapytam się o BOX Riverside, trafiła w moje ręce nie wersja limitowana ale Promo. Czy ktoś wie w jakich okolicznościach ona była sprzedawana lub dawana?
Pioneer PL 50L II + Hana EH + Husariaa v2 + Atoll IN 100SE + JBL TLX8
- konrads0
- Gramofon: Technics SL 1200Mk2
O tyle ciekawe, że komplet zaimportowany z Berlina, przez co w stanie EX. Widać, ktoś nie przepadał za polskim językiem już od lat ...
-
Gratuluję nabytku.

U nas też przy dziecku nie mówimy po niemiecku

Nadwyżki z kolekcji KASET i płyt: viewtopic.php?p=473594#p473594
-
Tak oznaczone płyty trafiają zwykle do dziennikarzy-recenzentów lub bezpośrednio do pism muzycznych czy stacji radiowych - są jeszcze zapaleńcy grający z LP. Ze sprzedażą wersji promo - w momencie wydania, nie mówię o sytuacjach po latach - się nie zetknąłem, ale bywa, że mniejsze labele czy nawet zespoły sprzedają test pressy. I ciekawostka co do nakładów: jeśli jest to limit, to zawsze trzeba doliczyć do niego tych 30-50 kopii, wypuszczonych w celach promocyjnych.
- eu4yaon
- Gramofon: Pioneer
Dzięki Felix, faktycznie ten box był kupiony od jakiegoś pracownika Taktu, miał więcej perełek np. Płyty z boxów ale bez boxów
widocznie miał jakieś dojście do takich płyt. Kiedyś kupiłem taka nienumerowana płytę Kazika, SP Records też wydaje ich więcej tylko kiedyś z limitu pierwsze 100 numerów odkładało na magazyn i rozdawało a teraz to tych płyt nie numeruja.

Pioneer PL 50L II + Hana EH + Husariaa v2 + Atoll IN 100SE + JBL TLX8
-
A, to jeszcze inna sprawa: tłocznie zwykle mają w zapasie kilka/kilkanaście sztuk danej pozycji na wypadek reklamacji; pełnych wydań, ale też samych krążków bez poligrafii. Po jakimś czasie te płyty są już niepotrzebne i trafiają do ludzi - sam mam na tej zasadzie ileś limitowanych CD's z Metal Mindu, ale bez wpisanego numeru - .../500, czyli nakład był wyższy niż podany, albo box 5CD Crimson Glory z opisem "limited edition to 1000 copies no:" i tu miejsce do wpisania numeru. Jeden plus taki, że nie musiałem ich kupować

- RadTang
- Gramofon: Technics SL-D303
- Kontakt:
Wczoraj poszalałem z okazji imienin. Ten marzec był najdroższym miesiącem dla mnie... Czeka mnie zaciskanie pasa bo mocno przekroczyłem swój budżet w tym miesiącu. No ale Stonesom odmówić? Takie ładne chłopaki... 
Wszystko ze zdjęcia kupiłem w jednym sklepie. W innym mieli coś, czego szukam ale zbyt drogo... Na Allegro ten sam album wisi sporo taniej. Muszę poczekać. Co ma wisieć, nie utonie. Będzie kiedyś moje.
Stonesi z Japonii (1993!) i Motorhead koncertowe (późniejszy repress wydania z 2015) już wcześniej w tym sklepie widziałem. Pamiętam, że ostatnio odłożyłem tych Stonesów. Trafiły w dobre ręce.
Steely Dan widzę na tyle rzadko w sklepach w Warszawie, że zawsze cieszy. Kogoś może ucieszy składak 2xLP bo ja już swój mam i nie narzekam (notabene też kupiony w tym samym sklepiku). Ja wziąłem album, którego nie mam.
Judasy koncertowe jako uzupełnienie kolekcji. Płytę Turbo mam, to jest koncertówka z trasy promującej ten album. Parę fajnych kawałków jest na nim, w tym nieśmiertelne Breaking The Law. Ja już chcę zdalny poniedziałek z fakturami... Będzie ostre gitowanie.
Myślałem, że skończę bez Beatlesów i Stonesów ale nie tak łatwo zerwać z tym nałogiem.
Przygarnąłem japońskich Stonesów (z 1993) - a jedyny egzemplarz tego albumu jaki mam jest z 2003 oraz skusiłem się na koszerny press z Izraela (Discogs twierdzi, że to wydanie z 1967 ale chyba niezbyt w to wierzę) - ten album też mam, fajny Japończyk z bodajże 1976 roku. Sądząc po stanie - rabin płakał jak sprzedawał ALE było słuchane w szabas, oj było. 
Motorhead - No Sleep 'Til Hammersmith https://www.discogs.com/release/2625377 ... ammersmith
The Rolling Stones - Between The Buttons https://www.discogs.com/release/5497146 ... he-Buttons
The Rolling Stones - Their Satanic Majesties Request https://www.discogs.com/release/1931958 ... es-Request
Steely Dan - Pretzel Logic https://www.discogs.com/release/1034609 ... tzel-Logic
Judas Priest - Priest... Live! https://www.discogs.com/release/870899- ... PriestLive
Wszystko ze zdjęcia kupiłem w jednym sklepie. W innym mieli coś, czego szukam ale zbyt drogo... Na Allegro ten sam album wisi sporo taniej. Muszę poczekać. Co ma wisieć, nie utonie. Będzie kiedyś moje.
Stonesi z Japonii (1993!) i Motorhead koncertowe (późniejszy repress wydania z 2015) już wcześniej w tym sklepie widziałem. Pamiętam, że ostatnio odłożyłem tych Stonesów. Trafiły w dobre ręce.
Steely Dan widzę na tyle rzadko w sklepach w Warszawie, że zawsze cieszy. Kogoś może ucieszy składak 2xLP bo ja już swój mam i nie narzekam (notabene też kupiony w tym samym sklepiku). Ja wziąłem album, którego nie mam.
Judasy koncertowe jako uzupełnienie kolekcji. Płytę Turbo mam, to jest koncertówka z trasy promującej ten album. Parę fajnych kawałków jest na nim, w tym nieśmiertelne Breaking The Law. Ja już chcę zdalny poniedziałek z fakturami... Będzie ostre gitowanie.
Myślałem, że skończę bez Beatlesów i Stonesów ale nie tak łatwo zerwać z tym nałogiem.

Motorhead - No Sleep 'Til Hammersmith https://www.discogs.com/release/2625377 ... ammersmith
The Rolling Stones - Between The Buttons https://www.discogs.com/release/5497146 ... he-Buttons
The Rolling Stones - Their Satanic Majesties Request https://www.discogs.com/release/1931958 ... es-Request
Steely Dan - Pretzel Logic https://www.discogs.com/release/1034609 ... tzel-Logic
Judas Priest - Priest... Live! https://www.discogs.com/release/870899- ... PriestLive