Muszę mieć w kolekcji, tylko nie wiem jakie wydanie. Muszę się porozglądaćpawelgrab pisze: ↑15 lip 2024, 19:54Pink Floyd - The Wall
IMG_4727.JPG
właśnie z nudów puszczałem róznolegle płytę winylową i płytę CD - zdanie sobie wyrobiłem bez problemu - głębszy mocniejszy dół , okrąglejszy, przyjemniejszy dla słuchacza , wysokie naturalne, wyrażniejsze, czyściejsze, szczegółowsze jakby, więc 2 : 0 dla winyla....
a tu przechodzi żona , mówię:
"posłuchaj które lepsze" przełączyłem tylko z raz czy dwa po kilkanaście sekund w locie a ona mówi bez zastanowienia (oczywiście nieświadoma który nośnik gra w danej chwili) " to lepsze " , "na pewno?", a ona "na pewno ale przycisz to, nie słyszysz, że dużo lepszy i wyraźniejszy głos (śpiew) z tego i w ogóle jest lepsze" wskazała na winyla - ostateczny rezultat 3 : 0 .
Oczywiste jest więc , że trza dalej "czarne" płyty zbierać![]()
Zresztą z rok temu wyrokowała winyl vs. CD:
viewtopic.php?p=434765#p434765
Ja zdecydowanie wolę winyla, ale u mnie są sprawiedliwie wydane pieniądze między torem analogowym a cyfrowym: 50/50pawelgrab pisze: ↑15 lip 2024, 19:54Pink Floyd - The Wall
IMG_4727.JPG
właśnie z nudów puszczałem róznolegle płytę winylową i płytę CD - zdanie sobie wyrobiłem bez problemu - głębszy mocniejszy dół , okrąglejszy, przyjemniejszy dla słuchacza , wysokie naturalne, wyrażniejsze, czyściejsze, szczegółowsze jakby, więc 2 : 0 dla winyla....
a tu przechodzi żona , mówię:
"posłuchaj które lepsze" przełączyłem tylko z raz czy dwa po kilkanaście sekund w locie a ona mówi bez zastanowienia (oczywiście nieświadoma który nośnik gra w danej chwili) " to lepsze " , "na pewno?", a ona "na pewno ale przycisz to, nie słyszysz, że dużo lepszy i wyraźniejszy głos (śpiew) z tego i w ogóle jest lepsze" wskazała na winyla - ostateczny rezultat 3 : 0 .
Oczywiste jest więc , że trza dalej "czarne" płyty zbierać![]()
Zresztą z rok temu wyrokowała winyl vs. CD:
viewtopic.php?p=434765#p434765