Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
- trafalgar
- Gramofon: Kenwood KP 990
- kinky
- Gramofon: Philips 5877
Re: Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
David Bowie, Hunky Dory
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
- kinky
- Gramofon: Philips 5877
Dire Straits, Brothers in Arms
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
-
- Gramofon: Saba PSP 910
- konrads0
- Gramofon: Technics SL 1200Mk2
- RadTang
- Gramofon: Technics SL-D303
- Kontakt:
The Rolling Stones - Out Of Our Heads (1965 / XXXX, UK, Export, Mono) https://www.discogs.com/release/2395635 ... -Our-Heads
Jeden z moich prezentów od siebie dla siebie. Amerykańska wersja tej płyty Stonesów - wytłoczona w Anglii i będąca chyba najbliższym europejskim odpowiednikiem tego, co w USA ta piątka dała tamtejszym fanom.
Niestety nie wiem z którego rocznika jest mój egzemplarz. Ale na szczęście gra przyzwoicie (nawet VG+, zwłaszcza strona A) tylko okładka jest taka w stanie G. Takim samym jak ja...
Wczoraj przy myciu uszkodziłem dwie płyty (bootleg Black Sabbath i tych Stonesów). Te stojaczki od myjek typu Knosti są jakieś przeklęte... Tym razem Stonesom się upiekło. Nic się nie stało, Stonesi nic się stało...
Ale powinienem sprawdzić jeszcze tę ryskę na tym bootlegu Black Sabbath bo bardzo brzydko wygląda. Nienawidzę tej mody na 180g winyle. Właśnie przez to, że łatwo je porysować przy myciu.
Jeden z moich prezentów od siebie dla siebie. Amerykańska wersja tej płyty Stonesów - wytłoczona w Anglii i będąca chyba najbliższym europejskim odpowiednikiem tego, co w USA ta piątka dała tamtejszym fanom.
Niestety nie wiem z którego rocznika jest mój egzemplarz. Ale na szczęście gra przyzwoicie (nawet VG+, zwłaszcza strona A) tylko okładka jest taka w stanie G. Takim samym jak ja...
Wczoraj przy myciu uszkodziłem dwie płyty (bootleg Black Sabbath i tych Stonesów). Te stojaczki od myjek typu Knosti są jakieś przeklęte... Tym razem Stonesom się upiekło. Nic się nie stało, Stonesi nic się stało...
Ale powinienem sprawdzić jeszcze tę ryskę na tym bootlegu Black Sabbath bo bardzo brzydko wygląda. Nienawidzę tej mody na 180g winyle. Właśnie przez to, że łatwo je porysować przy myciu.
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Ale że co? Przewracają się czy jak? Trochę płyt juz umyłem i nigdy nic sie nie stało, dość stabilne sa te stojaki na płaszczyźnie. Moze zahaczyles i przewrociles, tak?RadTang pisze: ↑16 maja 2023, 08:44The Rolling Stones - Out Of Our Heads (1965 / XXXX, UK, Export, Mono) https://www.discogs.com/release/2395635 ... -Our-Heads
JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
----------------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- RadTang
- Kontakt:
Przy zdejmowaniu ze stojaczka płyta się o niego otarła. Wtedy słychać taki dźwięk w stylu szurania kredą o tablicę.
Właśnie sprawdzam drugą uszkodzoną płytę - rysa widoczna i to bardzo (na niebieskim winylu) ale niegroźna u mnie. Parę pyknięć. A i kawałek fajny... alternatywna wersja Black Sabbath, z dłuższym tekstem. Może jakaś studyjna demówka ale nie ma żadnego opisu na bootlegu. Całą stronę D sprawdzę sobie...
https://www.discogs.com/release/2161941 ... es-Demos-2
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Ok. Nigdy mnie się to nie zdarzyło na szczęście...RadTang pisze: ↑16 maja 2023, 09:14Przy zdejmowaniu ze stojaczka płyta się o niego otarła. Wtedy słychać taki dźwięk w stylu szurania kredą o tablicę.
https://www.discogs.com/release/2161941 ... es-Demos-2
JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- RadTang
- Kontakt:
-
Loverboy - Keep It Up. Kupiona u Vinyleum; stan idealny, 26 zł.
- lpociask
- Gramofon: Technics sl 3310
Puscifer – Money Shot
Technics SL-3310 - Ortofon 2M Blue PnP MKII / Nagaoka MP-110H,
Technics SU-8080,
Technics SB-X1
https://www.discogs.com/user/lpociask/collection
Technics SU-8080,
Technics SB-X1
https://www.discogs.com/user/lpociask/collection
- RadTang
- Kontakt:
ABBA - Voulez-Vous (1979 / 1979, Norway) https://www.discogs.com/release/5350425 ... oulez-Vous
I oto kolejna ABBA w mojej kolekcji. Ale los spłatał mi niezłego figla... To jest wydanie norweskie! Okładka robiona w Oslo to jeszcze nie koniec świata, może część nakładu była robiona w Szwecji, część w Norwegii - myślałem. Nie patrzyłem w Discogs.
Okazało się, że matryce nie kłamią a tam podpisał się Norweg (pracujący w norweskiej tłoczni). Wniosek jest oczywisty. Tak oto stałem się posiadaczem swojej pierwszej norweskiej płyty. Spodziewałem się jakiegoś "Made In Norway" czy coś w tym stylu. A tu nic... No cóż, norweskie faktury też lubię. I także te słynne norweskie drewno o którym śpiewali Beatlesi...
Nie wiem czy to kwestia tłoczenia, egzemplarza czy masteringu ale Voulez-Vous nie brzmi super. Ok, fajna płytka ale dźwiękowo do poprawy. Podobne uwagi mam do swojego szwedzkiego Arrival choć już Super Trouper brzmi spoko.
Dodam, że trafiłem na mocne VG+ jeśli nie NM-. Niesamowicie rzadko używam tego określenia bo mintów nie uznaję (nie to, że się brzydzę... ). Jednak są na tym świecie nie tylko gity.
No ale musiałbym nie być sobą by chociaż nie pomyśleć o Wulewu w edycji mielodijnej. Git z ZSRR z odrobiną szwedzkich rytmów. A wtedy cały fejsbuk dostaje zbiorowego wylewu... Znacie mnie. Ruskie płyty są git. Bez względu na to czy to Melodia, czy Antrop. Bo dziwny jest mój świat...
I oto kolejna ABBA w mojej kolekcji. Ale los spłatał mi niezłego figla... To jest wydanie norweskie! Okładka robiona w Oslo to jeszcze nie koniec świata, może część nakładu była robiona w Szwecji, część w Norwegii - myślałem. Nie patrzyłem w Discogs.
Okazało się, że matryce nie kłamią a tam podpisał się Norweg (pracujący w norweskiej tłoczni). Wniosek jest oczywisty. Tak oto stałem się posiadaczem swojej pierwszej norweskiej płyty. Spodziewałem się jakiegoś "Made In Norway" czy coś w tym stylu. A tu nic... No cóż, norweskie faktury też lubię. I także te słynne norweskie drewno o którym śpiewali Beatlesi...
Nie wiem czy to kwestia tłoczenia, egzemplarza czy masteringu ale Voulez-Vous nie brzmi super. Ok, fajna płytka ale dźwiękowo do poprawy. Podobne uwagi mam do swojego szwedzkiego Arrival choć już Super Trouper brzmi spoko.
Dodam, że trafiłem na mocne VG+ jeśli nie NM-. Niesamowicie rzadko używam tego określenia bo mintów nie uznaję (nie to, że się brzydzę... ). Jednak są na tym świecie nie tylko gity.
No ale musiałbym nie być sobą by chociaż nie pomyśleć o Wulewu w edycji mielodijnej. Git z ZSRR z odrobiną szwedzkich rytmów. A wtedy cały fejsbuk dostaje zbiorowego wylewu... Znacie mnie. Ruskie płyty są git. Bez względu na to czy to Melodia, czy Antrop. Bo dziwny jest mój świat...
- Viniu
- Gramofon: Kenwood KD-750
Massive Attack
Kenwood KD-750+Hana SH, Luxman L-435, Sony ST-3950, Denon DCD-625, Onkyo TA-1900, Translator Impact 4 mk2, wiim pro plus
Universum Studio 6000+AT-540ML, Schiit Mani, Luxman A-371, Luxman D-351, Luxman T-351L, Luxman K-351, Heybrook HB4, DacMagic 100
Universum Studio 6000+AT-540ML, Schiit Mani, Luxman A-371, Luxman D-351, Luxman T-351L, Luxman K-351, Heybrook HB4, DacMagic 100
- Fl3t05
- Gramofon: mam
Kings of Convenience - Peace or Love