Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
- MacPhisto
- Gramofon: Victor QL-A7
Re: Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
U2 P
P
JVC QL-A7, pre CAT, Yamaha HTR 6130, Dali Zensor 7
- Bart_S
- Gramofon: SONY PS-X60
a taka ciekawostka ze stajni Swan Song: https://www.discogs.com/release/4479877 ... -Detective
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
-
Drugi LP "It Takes One To Know One" też jest fajny, o ile ktoś oczywiście lubi takie melodyjne granie z lat 70.

Santana - debiut
- kukiz 30
Sade-Diamond Life
Do kawusi
Do kawusi

Mission Cyrus One,Sony PS-X6,2xPCM56 DAC by Martynka,Yamaha cdx-10,Infinity RS-4000.
- kukiz 30
Sade - Promise
Mission Cyrus One,Sony PS-X6,2xPCM56 DAC by Martynka,Yamaha cdx-10,Infinity RS-4000.
-
Iron Maiden - Piece Of Mind
- kukiz 30
Sade -Stronger Than Pride
Jak dla mnie nr. 1. Świetne aranże, muzyka i cudowny głos. Już nikt tak nie śpiewa
.
Jak dla mnie nr. 1. Świetne aranże, muzyka i cudowny głos. Już nikt tak nie śpiewa

-
Osobiście największy sentyment mam do Diamond Life, bo wiadomo, to ta pierwsza. Ale z kolejnych faktycznie, nad Promise przedkładam właśnie Stronger Than Pride, chyba najbardziej dojrzałą.
Affinity - S/T
- mrcnoos
- Gramofon: Składak
Red Crap - The Truth Is Still Out There
Rodzimy zespół z Warszawy.
Rodzimy zespół z Warszawy.
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Mój typ też.
Tu jeszcze lubię w tych klimatach Alison Moyet / bardziej rockowa/, zwłaszcza obecnie i Tracy Chapman. Cała trójka debiutowała w podobnym okresie i stąd moja estyma od lat.
Moyet starsza artystka ale na polskim rynku jakoś nie gościła i dopiero na początku lat 90tych była popularna, tak przynajmniej to odnotowałem nasłuchowo, a bardzo lubię.
- RadTang
- Gramofon: Technics SL-D303
- Kontakt:
Dzisiaj zdalnie i testowo. Pierwsze testy szwedzkich faktur w naszym nowym programie do faktur. Odpowiedni soundtrack wynalazłem i wziąłem się do roboty. Niestety, albo mastering jest kiepski, albo coś mam ze sprzętem bo ABBA brzmiała dość słabo i nieprzyjemnie... Szwedzkie wydanie pod te testowe fakturki.
A ta Kremówka (nie lubię nazwy Śmietanka, wolę Kremówka, sympatyczniejsza jest) jest jednym z największych gitów w mojej kolekcji. Wzorzec gitowości i esencja tego, co określa słowo "good". Trzeszczy i pyka ale nie skacze choć nie jest takie grube jak ja. Ale coś za coś - to jest oryginał US (stereo) z 1968 roku...
Ruskie Motory jak zawsze kopią. Gdyby nasi piłkarze tak kopali to byśmy byli co najmniej wicemistrzami świata...
Cream - Wheels of Fire / The Who - Meaty, Beaty, Big & Bouncy / Black Sabbath - Master of Reality / Motorhead - Iron Fist / ABBA - Arrival
A ta Kremówka (nie lubię nazwy Śmietanka, wolę Kremówka, sympatyczniejsza jest) jest jednym z największych gitów w mojej kolekcji. Wzorzec gitowości i esencja tego, co określa słowo "good". Trzeszczy i pyka ale nie skacze choć nie jest takie grube jak ja. Ale coś za coś - to jest oryginał US (stereo) z 1968 roku...
Ruskie Motory jak zawsze kopią. Gdyby nasi piłkarze tak kopali to byśmy byli co najmniej wicemistrzami świata...
Cream - Wheels of Fire / The Who - Meaty, Beaty, Big & Bouncy / Black Sabbath - Master of Reality / Motorhead - Iron Fist / ABBA - Arrival
- MMarek
- Gramofon: DP-59L / PS-X50
-
- Gramofon: Saba PSP 910
Elton John - Tumbleweed Connection
- lpociask
- Gramofon: Technics sl 3310
Cytując wiki:
„ Zeal & Ardor to szwajcarska awangardowa grupa metalowa założona i prowadzona przez Manuela Gagneux, szwajcarsko-amerykańskiego muzyka, zespół łączy w sobie dźwięki afroamerykańskiego spirytualizmu z black metalem.”
Uwielbiam ich
Zeal & Ardor – Zeal & Ardor
Zeal & Ardor – Stranger Fruit
„ Zeal & Ardor to szwajcarska awangardowa grupa metalowa założona i prowadzona przez Manuela Gagneux, szwajcarsko-amerykańskiego muzyka, zespół łączy w sobie dźwięki afroamerykańskiego spirytualizmu z black metalem.”
Uwielbiam ich

Zeal & Ardor – Zeal & Ardor
Zeal & Ardor – Stranger Fruit
Technics SL-3310 - Ortofon 2M Blue PnP MKII / Nagaoka MP-110H,
Technics SU-8080,
Technics SB-X1
https://www.discogs.com/user/lpociask/collection
Technics SU-8080,
Technics SB-X1
https://www.discogs.com/user/lpociask/collection
- RadTang
- Gramofon: Technics SL-D303
- Kontakt:
The Rolling Stones - Dirty Work (1986 / 1986, Europe) https://www.discogs.com/release/498529- ... Dirty-Work
Post bez opisu bo i tak nikt tego nie czyta. Są zdjęcia. Właśnie sobie włączyłem i chcę mieć ten dzień (i całe życie) już za sobą...
Post bez opisu bo i tak nikt tego nie czyta. Są zdjęcia. Właśnie sobie włączyłem i chcę mieć ten dzień (i całe życie) już za sobą...