Kolekcje Płyt Forumowiczów
- konrads0
- Gramofon: Technics SL 1200Mk2
Re: Kolekcje Płyt Forumowiczów
Wczoraj wpadło do kolekcji trochę synth-pop'u, a nawet disco. Najbardziej cieszę się z Alphaville, bo na winylu nie miałem.
Ale też bardzo fajny maxi Wang Chung "Dance Hall Days" i nieznany mi do tej pory Hubert Kah i KTP.
Ale też bardzo fajny maxi Wang Chung "Dance Hall Days" i nieznany mi do tej pory Hubert Kah i KTP.
- RadTang
- Gramofon: Technics SL-D303
- Kontakt:
Judas Priest - Metal Rock (XXXX / XXXX, Compilation, France) https://www.discogs.com/Judas-Priest-Me ... se/7159269
No i w końcu mam pierwszy winyl Judasów w kolekcjI! Może to nie jest British Steel ale zawsze coś fajnego, w fajnym stanie (liczę na G+
) i w fajnej cenie. Znam parę albumów JP i nawet je lubię.
Francuska składanka z nieznanego rocznika ale wydana zapewne w latach 80-tych. Na dwóch winylach wydano pierwsze dwa albumy zespołu: Rocka Rolla i Sad Wings Of Destiny. Ciekawe wydania, pełne albumy. Bez wkładek, takie jakieś tanie, budżetowe wydanie.
W ramach "Time Wind Collection" ukazywały się rozmaite składanki - zarówno poszczególnych wykonawców jak i jakieś przekrojowe dla gatunków. Jakieś reggae, folki, rock and roll (w tym Elvis oczywiście), Beatlesi (i to prawdopodobnie sprzed pierwszej płyty!) a nawet Miles Davis i właśnie Judas Priest. Różnorodności, jednym słowem.
Nie wiem jak z jakością. Płyty na pewno umyję i odsłucham. Ciekawi mnie zwłaszcza Sad Wings Of Destiny bo tego albumu jeszcze nie znam. Debiut niedawno słyszałem na mp3 i nawet mi się spodobał. Chętnie go sobie odświeżę, tym razem w formacie fizycznym.
A miałem nic nie kupować. Zwłaszcza, że nie mam w sumie już miejsca na płyty.
Teraz muszę mniej ciekawostek kupować a bardziej fajne rzeczy...
No i w końcu mam pierwszy winyl Judasów w kolekcjI! Może to nie jest British Steel ale zawsze coś fajnego, w fajnym stanie (liczę na G+
Francuska składanka z nieznanego rocznika ale wydana zapewne w latach 80-tych. Na dwóch winylach wydano pierwsze dwa albumy zespołu: Rocka Rolla i Sad Wings Of Destiny. Ciekawe wydania, pełne albumy. Bez wkładek, takie jakieś tanie, budżetowe wydanie.
W ramach "Time Wind Collection" ukazywały się rozmaite składanki - zarówno poszczególnych wykonawców jak i jakieś przekrojowe dla gatunków. Jakieś reggae, folki, rock and roll (w tym Elvis oczywiście), Beatlesi (i to prawdopodobnie sprzed pierwszej płyty!) a nawet Miles Davis i właśnie Judas Priest. Różnorodności, jednym słowem.
Nie wiem jak z jakością. Płyty na pewno umyję i odsłucham. Ciekawi mnie zwłaszcza Sad Wings Of Destiny bo tego albumu jeszcze nie znam. Debiut niedawno słyszałem na mp3 i nawet mi się spodobał. Chętnie go sobie odświeżę, tym razem w formacie fizycznym.
A miałem nic nie kupować. Zwłaszcza, że nie mam w sumie już miejsca na płyty.

- zelazny
- zelazny
Tak Piotr, ten sklep mnie zrujnuje. Nie dość, że dostaję rabat to jeszcze brak kosztów wysyłki.
- piotrjazz
Bedzie jak w przyslowiu " nie przyszedl Mahomet do gory , przyszla gora do Mahometa " 

Accuphase DP-400, Reimyo DAP-999EX
Accuphase E-280, Harbeth C7ES-3 XD
- zelazny

Była tylko jedna pozycja z Tone Poet.
Przebieram sobie w najepsze, a tu nagle widzę 6 kopii "Friday Night in San..." w pudle - 2LP, 45rpm, Impex.
Sprzedawca ma ceny zbliżone do tych ze sklepu Scotta.
Gdy już wejdę i zacznę przebierać sobie albumy, to mam tę świadomość, że nie robię zakupów u janusza.
- piotrjazz
No to lepsze niz online, zawsze jak cos nie gra mozesz reklamowac tego samego dnia. A jaki jest upust dla lokalnych
klientow?

- zelazny
- zelazny
Kojarzy mi się też z powiedzeniem "swój swego znajdzie".

Ostatnio zmieniony 19 cze 2021, 18:18 przez zelazny, łącznie zmieniany 1 raz.
- piotrjazz
Super zawsze cos ,no i masz "za rogiem"