Steely Dan - Greatest Hits (1978 / 1978, Compilation, Italy)
https://www.discogs.com/Steely-Dan-Grea ... se/3610393
GitWyzwanie+ - dzień 34!!
Wczoraj w nocy pomyłem parę płyt, w tym te kupione z okazji swoich urodzin. Na szczęście kupiłem sobie nowy zapas koszulek... Byłem przerażony widząc w jakim stanie jest ta składanka więc poszła na pierwszy ogień odsłuchowy.
Jest lepiej niż myślałem. Martwiłem się o brzydkie ryski ale ich w zasadzie nawet nie słychać. A muzycznie - jest to bardzo sympatyczny zespół. Na pewno będzie ich więcej w mojej kolekcji...
Kupiłem z ciekawości bo znałem tylko debiut. W sklepie mieli wtedy też Gaucho (1980). Ale jakoś ta składanka bardziej do mnie przemawiała a była tylko 10 zł droższa... Dobrze, że wziąłem składaka bo tyle dobrego słyszałem o nich no i oczywiście o Aja (1977).
Wydanie włoskie z 1978 roku. Płyty może nie wyglądają jakoś idealnie, zwłaszcza pod względem koloru ale grają przyzwoicie. Ja tam dałem VG a jestem surowym sędzią.

Nie mam kopert na płyty (inner sleeves) ale nie wiem czy w tym wydaniu były... W niektórych tak. A przynajmniej na Discogs są fotki, że są. Znając moje szczęście pewnie też powinny być ale taki egzemplarz trafiłem...
Ale muzycznie mi przypadli do gustu. I płyty są całkiem zadbane, jeśli chodzi o odsłuch. Chociaż spodziewałem się czegoś innego po utworach z albumu Aja - ale też są fajne.
#GitWyzwanie