Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
-
- Gramofon: Technics D202, Q202
Re: Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
Pink Floyd-The Division Bell
- Domin
AC/DC - "Power Up".
Pora zacząć imprezę! Wszystkiego najlepszego!!!
Pora zacząć imprezę! Wszystkiego najlepszego!!!
- RadTang
- Gramofon: Technics SL-D303
- Kontakt:
U mnie było podobnie. Zaczęło się od CDka z Biedry no bo jak to nie mieć takiego CZEGOŚ w kolekcji?!gyro4841 pisze: ↑30 gru 2020, 21:52Czekam na swojego.Nigdy nie słuchałem jazzu, zakupiłem ten album w wydaniu podwójnym tzn. mono i stereo na próbę. Kiedy przyjdzie płyta zobaczymy jak to będzie. Słuchałem na YouTube ale to nie to samo. Wiem jedno, że drugiej połowie się to nie podobało. Kiedyś przesuchalem album "Tutu" i mi się spodobał.
W tej chwili słucham:
Sade - Promise
Teraz to jakoś osłabło ale czasem słucham Milesa na spacerze. U mnie jazz to tylko na spacerze i na mp3, takie dziwactwo...
-
- Gramofon: 1100fs
SBB - Porwanie Aldo Moro
Daniel 1100fs, M44G, Stuss 140, QBA Sobieski (1)
- RadTang
- Kontakt:
The Beatles - A Hard Day's Night (1964 / 1964, Mono, UK) https://www.discogs.com/The-Beatles-A-H ... se/7999199
Dziś kończy się rok w stanie F. Oby 2021 był przynajmniej w stanie G czyli jako tako znośny.
Plan na sylwestra jest taki... Sami brytyjscy wykonawcy, najlepiej z brytyjskich wydań. W końcu #MuzycznyBrexit. Taki pomysł miałem z rana.
Wczesne wydanie albumu. Laminowana okładka i kod MT. Zaryzykowałem i nie żałuję bo album, mimo stanu, całkiem fajnie brzmi. Trudno o lepszych oryginalnych Beatlesów za 50 zł.
Dziś kończy się rok w stanie F. Oby 2021 był przynajmniej w stanie G czyli jako tako znośny.

Plan na sylwestra jest taki... Sami brytyjscy wykonawcy, najlepiej z brytyjskich wydań. W końcu #MuzycznyBrexit. Taki pomysł miałem z rana.
Wczesne wydanie albumu. Laminowana okładka i kod MT. Zaryzykowałem i nie żałuję bo album, mimo stanu, całkiem fajnie brzmi. Trudno o lepszych oryginalnych Beatlesów za 50 zł.

- Domin
Motörhead – "No Sleep 'til Hammersmith", Sanctuary/BMG/Bronze (BMGRM023LP), wznowienie z 2015 r. Fenomenalny album live!
-
- Gramofon: Technics D202, Q202
Świetna płyta-właśnie kurier dostarczył. Umyta,wysuszona i piewrszy odsłuch trwa
- RadTang
- Kontakt:
The Rolling Stones - Undercover (1983 / 1983, UK) https://www.discogs.com/Rolling-Stones- ... se/1595734
#MuzycznyBrexit trwa dalej. Tym razem oryginał Undercover od Stonesów. Zaniedbana okładka (z wkładkami) ale płyta jest w przyzwoitym stanie. Bardzo lubię tę płytę.
A rok 2019 zakończyłem stroną A tego albumu. Strona B to była pierwsza płyta w 2020.
Okładka w nieco tylko lepszym stanie od 2020 roku...
#MuzycznyBrexit trwa dalej. Tym razem oryginał Undercover od Stonesów. Zaniedbana okładka (z wkładkami) ale płyta jest w przyzwoitym stanie. Bardzo lubię tę płytę.
A rok 2019 zakończyłem stroną A tego albumu. Strona B to była pierwsza płyta w 2020.
Okładka w nieco tylko lepszym stanie od 2020 roku...
- konrads0
- Gramofon: Technics SL 1200Mk2
No, goloneczki się gotują, sałateczka się robi, inne rzeczy z kolei się chłodzą, a w tle stare nowości z 1987 roku...
- BRob
- Gramofon: SL 1710
ŻAŁOBNY RAPSOD
Na pożegnanie tego nie najlepszego roku.
Na pożegnanie tego nie najlepszego roku.
- BRob
- Gramofon: SL 1710
- aarset
- Gramofon: Scheu
Patricia Barber - Mythologies
Scheu Premier mkII -> Ikeda IT-407 (Scheu Classic mkII) -> Transfiguration Axia (Lyra Kleos) -> ASR Basis Exclusive -> ASR Emitter II -> Klipsch Forte IV
- RadTang
- Kontakt:
Jethro Tull - Jethro Tull (1985 / 1991, Compilation, Repress, USSR) https://www.discogs.com/%D0%94%D0%B6%D0 ... e/16612113
Radzieckie wydanie składanki Original Masters. Niestety, u mnie spore rozczarowanie. Bo miał to być NM- a sprzedawca, jak zwykle, dał ciała. Już wiem u kogo nie kupię ani jednej płyty... A od tego sprzedawcy kupiłem aż 4...
A muzycznie? Dość łagodnie i przyjemnie. To Jethro Tull w wyborze więc nie obejdzie się bez fletów. Miejscami jest nieco pazura ale to nie to jest dominantą w ich brzmieniu.
Chciałem mieć tę składankę ale nie za 40 zł. Myślałem, że jak już za tyle to chociaż w porządnym stanie. Ale oczywiście musiałem się rozczarować... Przynajmniej tej wersji nie było w Discogs, więc dodałem...
Za każdym razem obiecuję sobie, że już nie kupię żadnego winyla przez internet. I za każdym razem znajduję coś, co chcę mieć. Ten rok jest wyjątkowy bo po sklepach się nie lata i pozostaje głównie internet.
Radzieckie wydanie składanki Original Masters. Niestety, u mnie spore rozczarowanie. Bo miał to być NM- a sprzedawca, jak zwykle, dał ciała. Już wiem u kogo nie kupię ani jednej płyty... A od tego sprzedawcy kupiłem aż 4...
A muzycznie? Dość łagodnie i przyjemnie. To Jethro Tull w wyborze więc nie obejdzie się bez fletów. Miejscami jest nieco pazura ale to nie to jest dominantą w ich brzmieniu.
Chciałem mieć tę składankę ale nie za 40 zł. Myślałem, że jak już za tyle to chociaż w porządnym stanie. Ale oczywiście musiałem się rozczarować... Przynajmniej tej wersji nie było w Discogs, więc dodałem...
Za każdym razem obiecuję sobie, że już nie kupię żadnego winyla przez internet. I za każdym razem znajduję coś, co chcę mieć. Ten rok jest wyjątkowy bo po sklepach się nie lata i pozostaje głównie internet.
- MMarek
- Gramofon: DP-59L / PS-X50
Ostatni dzień roku - to może czas na jakieś subiektywne podsumowanie...
Dla mnie - wydarzenie tego roku, ale nie tylko...
Uwielbiam i słucham i słucham...
Bob Dylan - Rough And Rowdy Ways

Dla mnie - wydarzenie tego roku, ale nie tylko...
Uwielbiam i słucham i słucham...
Bob Dylan - Rough And Rowdy Ways