JAZZ CAFE - czego słuchamy
- zelazny
- piotrjazz
Re: JAZZ CAFE - czego słuchamy
Ooo przsadzasz zdecydowanie. Mylne wrażenie, tylko dlatego , że moja skromna kolekcja jest po prostu monotematyczna.

Kolejny jazzowy wątek? W tym tempie liczba "klubów" przekroczy liczbę miłośników jazzu na forum.

Accuphase DP-400, Reimyo DAP-999EX
Accuphase E-280, Harbeth C7ES-3 XD
Accuphase E-280, Harbeth C7ES-3 XD
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Szelak
- Gramofon: Adam GS424/Lenco L75
Bardzo skromna, taka przez duże „S”.
- czaszka
Yusef Lateef – Eastern Sounds
https://www.discogs.com/release/2931335 ... ern-Sounds
Jak daliście info o tym wydaniu, to wiedziałem że muszę to mieć. No i faktycznie, okładka, płyta i koperta wewnętrzna na najwyższym poziomie, ale po tych wszystkich zachwytach spodziewałem się jakiegoś efektu WOW, że spadną mi kapcie z nóg itp. Jak dla mnie góra jest trochę taka mydlana, okrągła, lubię jak jest bardziej ostro i wyraźnie. No ale może tak ma być, bo muzyka bardzo subtelna, a może lepiej się już nie dało. Ale piękne kompozycje, gra to na bardzo wysokim poziomie, więc jestem kontent
https://www.discogs.com/release/2931335 ... ern-Sounds
Jak daliście info o tym wydaniu, to wiedziałem że muszę to mieć. No i faktycznie, okładka, płyta i koperta wewnętrzna na najwyższym poziomie, ale po tych wszystkich zachwytach spodziewałem się jakiegoś efektu WOW, że spadną mi kapcie z nóg itp. Jak dla mnie góra jest trochę taka mydlana, okrągła, lubię jak jest bardziej ostro i wyraźnie. No ale może tak ma być, bo muzyka bardzo subtelna, a może lepiej się już nie dało. Ale piękne kompozycje, gra to na bardzo wysokim poziomie, więc jestem kontent
Ostatnio zmieniony 25 sty 2024, 22:06 przez czaszka, łącznie zmieniany 1 raz.
- adamik
- Gramofon: PL 50L II
Rzeczywiście, całkiem fajna płyta, przesłuchałem sobie na Tidalu i chyba chcę mieć placka

i od razu pytanie:
Na popularnym portalu aukcyjnym jest sporo nowych wydań Craft. Czy chodzi o jakieś konkretne?
Ars-Sonum Filarmonia SM, PIONEER PL 50L II, Denon AU-320, DL@304, @DL303, @DL 301 II, @DL103, Lumin T2, JMR Cantabile Jubilee
- czaszka
Konkretnie chodzi o to wydanie, na dokładkę masz tu chyba najniższą obecnie cenę i płyta jest u ciebie w dwa dni od zamówienia, mimo że oficjalna premiera dopiero w lutym
https://www.gandalf.com.pl/m/eastern-so ... XREALw_wcB
- adamik
- Gramofon: PL 50L II
Dzięki Czacha, 50 zł zaoszczędzone.czaszka pisze: ↑25 sty 2024, 21:51Konkretnie chodzi o to wydanie, na dokładkę masz tu chyba najniższą obecnie cenę i płyta jest u ciebie w dwa dni od zamówienia, mimo że oficjalna premiera dopiero w lutym
https://www.gandalf.com.pl/m/eastern-so ... XREALw_wcB
Ars-Sonum Filarmonia SM, PIONEER PL 50L II, Denon AU-320, DL@304, @DL303, @DL 301 II, @DL103, Lumin T2, JMR Cantabile Jubilee
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
A porównywaliście tą nową reedycję Eastern Sounds z jakimś innym wydaniem czy to Wasz pierwszy egzemplarz tego albumu na winylu?
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- pablos
- Gramofon: Technics SL-100c
U mnie pierwszy egzemplarz (Craft), więc ciężko o porównanie. Gra lepiej niż na Spotify

Zgarnij Wojtek ze sklepu, sprawdzisz i dasz znać - a jakby nie było efektu wow to zwrot z info "że 50 letnia płyta gra lepiej"

Technics SL-100C, Focal Aria 936, ASR Emitter 1 plus, Phase Tech ea-3ii, Cambridge Audio Azur 840C
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nie mam klasyka, mam taką reedycję: https://www.discogs.com/release/881029- ... ern-Sounds
Gra bardzo ładnie jak na reedycję z 200x.

Gra bardzo ładnie jak na reedycję z 200x.
Wiem że żartujesz, ale osobiście nie znoszę takiego cebularstwa

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- zelazny
- Szelak
- Gramofon: Adam GS424/Lenco L75
Strona A (tego czerwonego albumu z maskami) robi rzeczywiście ogromne wrażenie. Natomiast po drugiej stronie nie ma już tego pazura. Przynajmniej dla mnie. Ma ktoś podobne wrażenie?
Z tymi mesendżersami to podobno ten co na zdjęciu to arcydzieło? Inne już nie są tak wysokich lotów.
Z tymi mesendżersami to podobno ten co na zdjęciu to arcydzieło? Inne już nie są tak wysokich lotów.
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Johnny Griffin - Introducing
Weekend czas zacząć
Weekend czas zacząć

JVC QL-A7, JVC Z1S, ADC QLM32 MK3, Schiit Mani, Nikko STA8080, Dual CL720
Akai CD1100, Luxman L230, Namco NSZ333
------------------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Akai CD1100, Luxman L230, Namco NSZ333
------------------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- zelazny
Właśnie wróciłem z MCRU. Oto mój pierwszy album z serii Tone Poet. Przed zakupem posłuchałem początku na Youtube i akurat ten album bardzo mi się spodobał. Zapłaciłem trzydzieści pięć funtów. Także, myślę, że jest to początek przygody z tym wydawnictwem. Ta gitara...