Rivers Of Nihil – Where Owls Know My Name
Ostatnimi czasy zapanowały tutaj trąbki i inne takie to i mi się udzieliło.
Na płycie saksofon pojawia się w czterech utworach, wiolonczela dwóch i w jednym trąbka.
Załączniki
Ostatnio zmieniony 11 lut 2019, 20:33 przez samuraj, łącznie zmieniany 1 raz.
macie konkretną kolekcje (wliczam tu Darkmana) płyt Coltrana
A dziękuję. To tylko znikoma część mojego zbioru płyt Trane`a. Mam wszystkie jego nagrania, choć nie mam wszystkich płyt (niektórych płyt nie poszukuję na winylach i nie planuję posiadania w takim formacie). 'Na' konkretnie, to mam trochę płyt wielorakich artystów, ale na poważnie zbieram tylko czterech. Miles Davis, John Coltrane, Cecil Taylor, Sun Ra, oraz z klasycznych wykonawców Sviatosłav Richter.
Dawniej zbierałem jeszcze Birda, ale obecnie Charlie Parkera od paru lat posiadam już komplet nagrań czyli tzw "wszystkie nagrania Charlie Parkera". Sun Ra też obecnie mam już całość materiału, ale jeszcze poszukuję oryginalnie wydanych kilku Saturn(ów) z epoki. Na szczęście są niedostępne, więc nie zbiednieję, przynajmniej z tego powodu
To ja kolekcjonuję trochę inaczej - zbieram jazz z lat 1955-1965, i to tylko tych artystów i te Ich płyty które mnie zaciekawią. Cecil Taylora i Sun Ra nie mam w swoich zbiorach ...ale może coś mi wpadnie w ucho
-------
- Audio Technica AT-LP120 (mod.) + Schiit Mani + Shure M447(N55e Jico) + AT440MLb
- Marantz CD 6006
- Rotel RA 930AX (tuning)
- Tonsil Space '94 (Wilk-Audio-Projekt mod.)
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll