Co kręcisz (CD)?
- trafalgar
- Gramofon: Kenwood KP 990
- StarRock
Re: Co kręcisz (CD)?
J.J. CALE - 10
Uciecha, można znowu sobie pograć, a wracając wiedziałem, co na początek.
Muzykę tego GOŚCIA "kocham" odkąd Wojciech M. w którymś z pierwszych numerów Playboya zaprezentował sidi numer 10 i od tegoż momentu wsiąkania czas nastał. No właściwie, kiedy nabyłem płytę, a moce jakoweś musiały przyłożyć swe piekielne łapki,
oby tak się stało. Intensywne poszukiwania spełzały na niczym, nie ma co się dziwić, poczatek lat dziewięcdziesiątych, internetu niet.
W krótkim czasie, wypoczywałem z rodzinką nad jeziorem Rudno, czegoś zabrakło i wybrałem się do Wolsztyna. Tam w jednej z uliczek zauważyłem malutki sklepik z kompaktami, wszedłem do tej klitki, spojrzałem na gablotkę i.... oniemiałem.
Przed sobą widzę playboyowskie zdjęcie dziesiątki, wdaję się w rozmowę ze sprzedawcą i słyszę, nie leszcz, muzyczny pasjonat. W którymś momencie wskazując na interesujący mnie kompakt, mówię chyba gdzieś widziałem rzeczony, a facet, że przysłał mu ktoś zaopatrujący go w płyty. Widząc moje zainteresowanie zaproponował upust 8 zł (dosłownie),bo jak przyznał posłuchał dżejdżeja dwa razy i no...może sprzedać. Sidiki nie były wtedy foliowane.
Skwapliwie skorzystałem z oferty, dosłownie wyfrunąłem z klitki i przez kilkanaście dni "pieściłem" srebrzaka, dopóki gdy powróciwszy nie wylądował w kieszeni odtwarzacza. I miałem przyspieszone święta.
A dzisiaj. Wszystko na wyciągnięcie przysłowiowej graby, to i uciecha jakby mniejsza.
J.J. Cale z końca żywota.
Gdyby nie gitara, można by pomyśleć, że to zatroskany amerykański farmer, którego plony szlag traifł, a bank odmówił kredytu.
Uciecha, można znowu sobie pograć, a wracając wiedziałem, co na początek.

W krótkim czasie, wypoczywałem z rodzinką nad jeziorem Rudno, czegoś zabrakło i wybrałem się do Wolsztyna. Tam w jednej z uliczek zauważyłem malutki sklepik z kompaktami, wszedłem do tej klitki, spojrzałem na gablotkę i.... oniemiałem.

Skwapliwie skorzystałem z oferty, dosłownie wyfrunąłem z klitki i przez kilkanaście dni "pieściłem" srebrzaka, dopóki gdy powróciwszy nie wylądował w kieszeni odtwarzacza. I miałem przyspieszone święta.

A dzisiaj. Wszystko na wyciągnięcie przysłowiowej graby, to i uciecha jakby mniejsza.

Gdyby nie gitara, można by pomyśleć, że to zatroskany amerykański farmer, którego plony szlag traifł, a bank odmówił kredytu.

- Tarkus
Janusz Stokłosa /Zespół Teatru Buffo - Metro
(Pomaton 1992, wyd. 2014)
(Pomaton 1992, wyd. 2014)
Słucham winyli. Słucham kompaktów. Słucham kaset. Po prostu kocham MUZYKĘ.
Fundacja Kultury AFRONT http://afront.org.pl/
O MNIE I "CZARNYM CHEVROLECIE" (free)
-
- trafalgar
- Gramofon: Kenwood KP 990
-
- MMarek
- Gramofon: DP-59L / PS-X50
- MMarek
- Gramofon: DP-59L / PS-X50
Gadać można wiele...
Dla mnie jednak, Królowa była, jest i będzie tylko jedna...
A imię Jej:
Madonna - Madame X

Dla mnie jednak, Królowa była, jest i będzie tylko jedna...
A imię Jej:
Madonna - Madame X
- zwy
- Gramofon: Sony PS-X60
- Tarkus
Peter Gabriel - Plays Live
(Charisma 1983, wyd. Geffen 2002 CA)
(Charisma 1983, wyd. Geffen 2002 CA)
Słucham winyli. Słucham kompaktów. Słucham kaset. Po prostu kocham MUZYKĘ.
- zwy
- Gramofon: Sony PS-X60
-
-
Wśród tych dyskotekowych klimatów nie brakuje ciekawych wykonawców - mam sporo płyt z tego nurtu, z lat 70 i 80. I tak, jak nie trawię Modern Talking czy Blue System, to Bad Boys Blue czasem mogę włączyć, tak jak dziś jako tło do pracy

Teraz leci już koncert Mylene Farmer.