Z inspiracji z grup winylowych. Niestety, ten album mam tylko na CD...
Swoją drogą, już chyba wiem czemu mi się The Cars nie podobało... Jakimś cudem miałem basy na -1 ustawione na wieży zamiast na +2, jak zwykle mam... Od razu lepiej się słuchało VH.

---
ZZ Top - ZZ Top's First Album (1971 / XXXX, CD, Reissue, Repress, Germany) https://www.discogs.com/ZZ-Top-ZZ-Tops- ... se/6753637
ZZ od samego początku Top. Aktywnie spędzam noc, z dobrym soundtrackiem. Najpierw ostro z Van Halen a teraz bluesowo z brodaczami.
---
The Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967 / 1987, CD) https://www.discogs.com/The-Beatles-Sgt ... se/1661644
Ostatnia płyta tej nocy. Tym razem Beatlesi w późniejszej odmianie i szczególnym wydaniu. Jest to egzemplarz z kolekcji mojego Ojca. A wtedy nie było łatwo o CDki u nas, zwłaszcza oryginalne. Ojciec był jednym z pierwszych (bodajże drugim) na swoim osiedlu który miał odtwarzacz CD. Oczywiście nie zabrakło w jego kolekcji też i Sellesowego Pieprza...

Do 2020 roku zachował się razem z obwolutą i książeczką. A w moich zbiorach jest z 7 różnych wydań tego albumu, w tym wielki boks wydany na 50-lecie w 2017 roku...
Ta edycja to bogate wydanie deluxe przygotowane na 20-lecie albumu. Bogatsze niż zwykłe wydanie rzutu wznowień na CD z 1987 roku. Zawiera książeczkę z notatkami, wspomnieniami, tekstami piosenek, zdjęciami i słynnymi wycinankami.
Beatlesi tym albumem wywrócili świat do góry nogamI! Jeden z pierwszych gatefoldów... Pierwsza płyta z tekstami piosenek na okładce... Pierwszy raz dodano coś ekstra (w tym przypadku te słynne wycinanki)...
Czy coś spieprzono? Absolutnie nie! Bardzo fajny remaster. Nie za bardzo mam porównanie do wersji z 2017 roku a i nie nadaję się zbytnio do robienia takowych (choć posiadam boksa i picture LP z remasterem z 2017).
Do kompletu chyba mi brakuje tylko oryginalnego pressu z 1967, najlepiej UK mono... Co prawda w boksie znajduje się dodatkowy CD z monofonicznym, oryginalnym albumem ale to nie to samo, co mieć prawdziwego winylka z epoki nawet w stanie G...