Led Zeppelin. Celebration Day na winylu - opinie?
-
Led Zeppelin. Celebration Day; jest, czy nie jest na winylu?
Dzięki! Zobaczymy! w "nie dla idiotów"?
- motown
Winyl jest i oficjalnie w sprzedaży w Polsce będzie w poniedziałek 11 lutego (z tego co wiem). Cena wydawnictwa to ok. 150 zł - czyli całkiem tanio jak na trzypłytowy album legendarnego zespołu ;]
Tłoczenie 180 gramowe, ale jakiej jakości i gdzie tłoczone - nie wiem. Prawdopodobnie w Czechach (GZ Vinyl).
Tłoczenie 180 gramowe, ale jakiej jakości i gdzie tłoczone - nie wiem. Prawdopodobnie w Czechach (GZ Vinyl).
Pay for that motherfucker record
The Motown Sound™
The Motown Sound™
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Jesteś aż tak niesamodzielny? Zamów w polskim sklepie, import Ciebie taniej nie wyniesie.eenneell pisze:Dzięki! Zobaczymy! w "nie dla idiotów"?
Oj niemotown pisze:Prawdopodobnie w Czechach (GZ Vinyl).

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Puknij się w łeb zanim coś napiszesz...Wojtek pisze: Jesteś aż tak niesamodzielny?
- motown
Re: Led Zeppelin. Celebration Day; jest, czy nie jest na win
No faktycznie taka informacja pojawiła się w sieci. Oni tłoczą tylko na rynek europejski czy na cały świat? Jest jeszcze jakieś inne tłoczenie?Wojtek pisze:Z tego co wiem to tłoczy je niemiecki Pallas.
PS. Wojtek & eenneell - ależ wy się musicie lubić. Aż miło popatrzeć na łączące Was relacje

Pay for that motherfucker record
The Motown Sound™
The Motown Sound™
-
Kto się czubi ten się lubimotown pisze:PS. Wojtek & eenneell - ależ wy się musicie lubić. Aż miło popatrzeć na łączące Was relacje

- pman16
Ja zamówiłem tutaj:
http://www.musiccorner.pl/led-zeppelin- ... 81895.html
do odbioru niby 11 lutego, cena wydaje się uczciwa, no i w moim przypadku odbiór osobisty.
http://www.musiccorner.pl/led-zeppelin- ... 81895.html
do odbioru niby 11 lutego, cena wydaje się uczciwa, no i w moim przypadku odbiór osobisty.
-
Uffff! Krakówpman16 pisze:do odbioru niby 11 lutego, cena wydaje się uczciwa, no i w moim przypadku odbiór osobisty.

Lubię i cenię!motown pisze:PS. Wojtek & eenneell - ależ wy się musicie lubić. Aż miło popatrzeć na łączące Was relacje
Nie powiem

Natomiast czasem przesadzi; I "wnerwia"! - zwłaszcza jak zaczyna "niewiadomopoco" interpretować/ komentować cudze wypowiedzi...
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Chyba tłoczą egzemplarze na cały świat, ale nie mam tutaj 100% pewności.motown pisze:No faktycznie taka informacja pojawiła się w sieci. Oni tłoczą tylko na rynek europejski czy na cały świat? Jest jeszcze jakieś inne tłoczenie?
Cieszę się, że się podobamotown pisze:PS. Wojtek & eenneell - ależ wy się musicie lubić. Aż miło popatrzeć na łączące Was relacje

Dokładniekielek pisze:Kto się czubi ten się lubi

Wracając jednak do wesołego pytania, w MM/Empiku itd. nie wiadomo czy i ile się pojawi, bo to zależy od tego ile te sieci zamówiły sobie egzemplarzy. Dlatego radzę uczestniczyć w przedsprzedaży "chodliwego" albumu zamiast czekać i pytać czy coś gdzieś będzie...
Taniej później raczej nie będzie, jak już napisał Darek

A Łukasz i tak wie swoje, więc nie ma stresu.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
No ten sklep juz oferuje troszke drozejWojtek pisze:Taniej później raczej nie będzie
http://wsm.serpent.pl/sklep/wyniki.php? ... &x=42&y=11
-
@pman16 => bardzo dziękujęeenneell pisze: do odbioru niby 11 lutego, cena wydaje się uczciwa, no i w moim przypadku odbiór osobisty.
Uffff! Kraków

A Admin i tak wie swoje, więc nie ma "totamto"Wojtek pisze: A Łukasz i tak wie swoje, więc nie ma stresu.

- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Ja Was podziwiam, jeśli możecie oglądać koncert, to skazujecie się tylko na fonie. Ascetyzm jakiś czy cuś. Też w głowę zachodzę po co komu to wydanie na BD only music, jak można kupić to samo też na BD z pełną wizją i takim samym dźwiękiem.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
-
W Saturnie ma być w przyszłym tygodniu. Cena 160zł.
-
- Kontakt:
Mnie np. nudzą koncertowe DVD, a płyty - nie.JacK pisze:Ja Was podziwiam, jeśli możecie oglądać koncert, to skazujecie się tylko na fonie. Ascetyzm jakiś czy cuś. Też w głowę zachodzę po co komu to wydanie na BD only music, jak można kupić to samo też na BD z pełną wizją i takim samym dźwiękiem.
Jakiś czas temu "Celebration Day" był wyświetlany w TV. W wersji skróconej o połowę utworów, ale i tak okropnie się wynudziłem (zwłaszcza w improwizacyjnej części "Dazed and Confused"). Płyty audio słuchałem kilka razy i ani razu się nie nudziłem (a w swojej recenzji "C-Day" nawet napisałem, że zamieszczona na nim wersja "DaC" jest najlepszą, jaka powstała). Myślę, że to dlatego, że obraz odciąga uwagę od dźwięku - a jest znacznie mniej ciekawy.
Kupiłem na Allegro za niecałe 140 - razem z wysyłką.vinyl_freak pisze:W Saturnie ma być w przyszłym tygodniu. Cena 160zł.
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Koncert to ruch, gesty, wysiłek muzyków. Koncert to oprawa plastyczna dla muzycznego obrazu. Koncert to wielkie emocje fanów. To wszystko pokaże tylko wizja. I ty mówisz że się nudzisz, bo wolisz tylko słuchać. NierozumiemPablo69 pisze:Mnie np. nudzą koncertowe DVD, a płyty - nie.JacK pisze:Ja Was podziwiam, jeśli możecie oglądać koncert, to skazujecie się tylko na fonie. Ascetyzm jakiś czy cuś. Też w głowę zachodzę po co komu to wydanie na BD only music, jak można kupić to samo też na BD z pełną wizją i takim samym dźwiękiem.
Jakiś czas temu "Celebration Day" był wyświetlany w TV. W wersji skróconej o połowę utworów, ale i tak okropnie się wynudziłem (zwłaszcza w improwizacyjnej części "Dazed and Confused"). Płyty audio słuchałem kilka razy i ani razu się nie nudziłem (a w swojej recenzji "C-Day" nawet napisałem, że zamieszczona na nim wersja "DaC" jest najlepszą, jaka powstała). Myślę, że to dlatego, że obraz odciąga uwagę od dźwięku - a jest znacznie mniej ciekawy.

Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT