Jeszcze nic straconego, sprzęt stoi i sprzedawać go na pewno jeszcze nie będę, po prostu początki tej zabawy bywają psychicznie wyczerpujące, stąd ten lament:)
Jak nie pokochałem winyli...
- maciek89
Re: Jak nie pokochałem winyli...
- Piterski
- Gramofon: Pioneer PL70LII
Trzeba kupować z opcją zwrotu i z podanym opisem stanu.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
- amrowek
czasami możesz się posiłkować aczkolwiek nie zawsze
https://dr.loudness-war.info/?artist=Qu ... m=innuendo
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- zelazny
W sumie, to nie wiem jak rozpatrzeć twój przypadek. "Nie masz pojęcia jak brzmią: Impex, AP czy ORG". To jest smutne, że tylko tych niszowych udało ci się posłuchać. Mam nadzieję, że jeszcze nic straconego i że wszystko przed tobą...
- Piterski
- Gramofon: Pioneer PL70LII
Bez przesady po co tak deprecjonować doświadczenia kolegi. Jak płyta jest dobrze zrealizowana to może być i wydana przez Eterne i zagra dobrze, a jak Jest skopane tłoczenie to i "audiofilska" tłocznia nie pomoże. Kilka takich płyt wymieniałem bo przyszły egzemplarze w stanie niedopuszczalnym, tylko jak nie masz punktu odniesienia to czasem trudno to ocenić. Teraz jest łatwiej bo jest streaming i można się z jakością materiału zapoznać.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Możecie pisać co chcecie ale winyl to i tak hobby dla masochistów i dziwnych ludzi.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
- zelazny
- Bacek
A przepraszam o hipsterach jeszcze zapomniałem
.

- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
Muzyka "niewinylowa" na winylu to coś co lubię najbardziej - pełen odlotmarianoaitaliano pisze: ↑23 sty 2024, 23:36ale wydaje mi się muzyka nieco nowsza, powiedzmy od lat 90 w górę pewnie by mi niezbyt ''smakowała'' na czarnym krążku

Dokładnie tak!tuczi77 pisze: ↑24 sty 2024, 09:26Reasumując: jeśli w winylach chciałbyś odnaleźć klinicznie czyste, krystalicznie przejrzyste brzmienie, to naprawdę pozostań przy Spotify, bo wydasz nawet 10k na tor winylowy, myjki, płyty, a i tak nie będziesz do końca zadowolony, a frustracja będzie się tylko pogłębiać.
Dokładnie tak! Tak jak ze wszystkim. Ja mam do tego raczej luźne podejście. Jak trafi się słabsza płyta, to niech sobie będzie. Dzięki istnieniu słabszych płyt bardziej doceniamy te lepsze. Zwroty lub poszukiwania innych wydań robię tylko w ekstremalnych przypadkach.
A także dla ludzi, którzy pamiętają winyl ze starych czasów i pozytywnie go kojarzą oraz osób które z innych powodów niż sentyment wkręcą się w ten świat.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
Jest: Technics SL-1610 MKII
- Bacek
Szkoda że DBX nie chwycił bo tu bywa krystalicznie czysto.Obywatel pisze: ↑12 sie 2024, 12:58Dokładnie tak!tuczi77 pisze: ↑24 sty 2024, 09:26Reasumując: jeśli w winylach chciałbyś odnaleźć klinicznie czyste, krystalicznie przejrzyste brzmienie, to naprawdę pozostań przy Spotify, bo wydasz nawet 10k na tor winylowy, myjki, płyty, a i tak nie będziesz do końca zadowolony, a frustracja będzie się tylko pogłębiać.
No tak, o starych dziadach zapomniałem, sorki

-
- Bacek
Koń i pług konny też kiedyś były standardowym wyposażeniem gospodarstwa rolnego a teraz to albo muzeum albo hobby albo sport.
- zelazny
Tak w ogóle, to po co o tym pisać. Nie pokochałeś, ok, zostaw to dla siebie.