Dłuuuga rozmowa z Jimem Davisem, właścicielem Music Direct i Mofi o tym jak uratował zbankrutowane Mofi, dlaczego z czasem przeszli z masteringiem na format DSD256 i czy SACD sprzedaje się lepiej niż winyl. https://www.caropop.com/caropopcast/epi ... e-fidelity
Stone Temple Pilots – Tiny Music... Songs From The Vatican Gift Shop
2 x Vinyl, 12", 45 RPM, Album, Limited Edition, Numbered, Reissue, Remastered, Special Edition, Stereo, Gatefold, 180g
Sourced from the Original Analog Tapes. 1/2” / 30 IPS analog master to DSD 256 to analog console to lathe.
Nietypowy wybór Mofi ale Krieg wykonał wspaniałą pracę i brzmi to rewelacyjnie.
Mofi się rozszalało i wiele fajnych płyt wydaje pomimo afery cyfrowej.
To dobrze dla nas
Jednak pomimo wielu przeciwników ich masteringu, jest wielu chętnych na ich tłoczenia.
Ja lubię takie granie, bardzo podchodzi mi.
Czekam na Mofika jednego pomimo, że mam wydanie z epoki
Ale to za 17 dni dopiero.
Uschnę z tęsknoty.
Thorens TD160B MkII, Jelco 750D, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer
Mam takie pytanie. Zamówiłem sobie jakies płyty od MOFI. Grzecznie doszły z USA już ze dwa tygodnie temu. A dzis z Fedexa przyszedł list z fakturą niby za cło. Zawsze z oclonymi paczkami było tak, ze trzeba było je opłacić przy odbiorze. A tu za paczkę nic nie chcieli, a teraz jakaś faktura. To jest tylko informacja, czy trzeba to zapłacić? Żeby nie było wątpliwości, nie dziwi mnie cło, tylko procedura ewentualnej zapłaty.
Fedex nie ma zdaje się AC na terenie PL i stąd takie manewry to i tak nie ma znaczenia kiedy- czy przed otrzymaniem czy po, podatki się płaci i tyle w naszym cudnym kraju
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
To jest najtańszy mofik w moich zbiorach. Zapłaciłem za niego dwa "papiera".
Płyta w stanie NM, okładka VG
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
To jest najtańszy mofik w moich zbiorach. Zapłaciłem za niego dwa "papiera".
Płyta w stanie NM, okładka VG
Dobra. A który był najdroższy?
Najwięcej zapłaciłem za boxy Stonesów i Beatlesòw.
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
Half Speed Production And Mastering By Original Masterworks.Specially Plated and Pressed On High Definition Vinyl By Victor Company Of Japan Ltd. Source: The Original Stereo Master Tape Mastered With The Ortofon Cutting System.
US 1983