Kolekcje Płyt Forumowiczów

Wszelkie tematy związane z płytami winylowymi
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wesh

Re: Zakupy płytowe (temat ogólny)

Post autor: wesh »

Ja swoich kupiłem za 40 zł. Wydanie amerykańskie... Na aukcji napisane VG- no i znalazł się minus. Na drugiej stronie mają mega rysę na całą stronę, ale nie jest uciążliwa podczas słuchania. Raczej pewne jest, że w Twoim wypadku nawet tego nie usłyszysz, tak jak powiedział Darek :)
Nie lubię odkurzać!
...chyba, że półkę z płytami.
Awatar użytkownika
krisdebowski

Re: Kolekcje Płyt Forumowiczów

Post autor: krisdebowski »

kilka zestawów do kuźni metalowej dotarło... razem 10LP, 1cd, 1 dvd, koszulka, książeczki, widokówki i coś tam... póki co we foliach bo to od dziadka mroza..ale czy wytrzymam?
Załączniki
kuznia 333333.JPG
zestaw naim + kudos
zestaw harman kardon + paradigm
Zestaw denon + wharfedale
Technics sl1500c + ortofon red / blue + audiotechnika 540 + pre iskra1
sporo kabli, słuchawki i szafka
listwa taga harmony pf1000v2
spory ciężar płyt
Robertson

Post autor: Robertson »

Obrazek

Plon dzisiejszych "łowów" w Hybrydach i ...... pierwsze w mojej kolekcji wydanie Hiszpańskie - Supertramp.Przy okazji jakie jest wasze zdanie na temat tłoczeń z tego kraju ?
Awatar użytkownika
Cracker

Post autor: Cracker »

Słuchałeś już trgo Vaia ?
Jest świetny !!!
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
Robertson

Baaa..... mam to na CD ;) Jak zobaczyłem winyla to ...musiałem go mieć ! Rewelacja stary !!!!! Ogólnie kocham gitarę ...różnej maści od rockowych wymiataczy poprzez blues po jazz :)
denree

Post autor: denree »

Wojtek pisze:
zelazny pisze:Za 20 funtów masz wydanie 180gram które jakością dźwięku na pewno nie odbiega od jakości dźwieku z 73-ego. :)
Jeszcze się nie wyleczyłeś?

Poza tym, Panowie, fajnie się pisze o różnych płytach, ale trzymajmy się w tym wątku zasady, że piszemy tutaj o czymś co mamy w kolekcji, a nie "poluję/chciałbym mieć", OK?
przepraszam, ze komentuje z duza obsowa ale jestem tu nowy i nadrabiam zaleglosci ;)
zaryzykuje i tez odbiegne od watku (bo gdzie to umiescic - pomocy)... dla czego jestescie (bo zdaje sie jest tu kilka takich opini) niechetni reedycja na 180g krazkach? sam planuje kupic kilka staroci jazzowych (coltrane, coleman...). nie stawiam na wartosc kolekcjonerska - tych plyt bede sluchal. czy te nowsze wersje beda gorzej brzmialy od oryginalow w stanie vg/vg-? lepiej przypolowac na pierwsze tloczenia?
posiadam kilka reedycji dokonanych albo przez swietnych producentow albo nawet przez oryginalnych rezyserow dzwieku siadajacych ponownie nad dana plyta. no i odczucia mam mieszana ale generalnie na plus i cholernie sie ciesze, ze moge lyknac te plyty bez wielomiesiecznego czajenia sie po aukcjach i za normalna cene. no ale to moze sie nijak miec do klasycznego jazzu sprzed 50 lat...
Robertson

A oto plon dzisiejszego Wolumenu. Przepiżdziło mnie okrutnie ale warto było! Sama klasykaaa....a Rush wymiata !!!

Obrazek
Awatar użytkownika
vinylfan
Gramofon: Dual CS 460

Post autor: vinylfan »

Robertson pisze:A oto plon dzisiejszego Wolumenu. Przepiżdziło mnie okrutnie ale warto było! Sama klasykaaa....a Rush wymiata !!!

Obrazek

Boston: "More Than A Feeling" - przy tym utworze do dziś czuję ciary na plecach, a minęło już blisko 28 lat od chwili gdy pierwszy raz go usłyszałem. Fantastyczna gitara Toma Scholza.
Gramofony:Dual CS 460 + Ortofon OM 10, Unitra G-620 Fryderyk + AT-95E
Odtwarzacze CD: Denon DCD 1500 AE, Technics SL-PG 500A,
Wzmacniacze: Denon PMA 1500AE, Technics SU-V45A,
Kolumny głośnikowe: KEF Q700, Tannoy Mercury 7.4
zbyszek1982

Post autor: zbyszek1982 »

Też sobie kupiłem tę płytę ze względu na More than a Feeling. Szkoda, że to jedyny sensowny utwór na tym albumie. :-/
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

denree pisze:zaryzykuje i tez odbiegne od watku (bo gdzie to umiescic - pomocy)... dla czego jestescie (bo zdaje sie jest tu kilka takich opini) niechetni reedycja na 180g krazkach? sam planuje kupic kilka staroci jazzowych (coltrane, coleman...). nie stawiam na wartosc kolekcjonerska - tych plyt bede sluchal. czy te nowsze wersje beda gorzej brzmialy od oryginalow w stanie vg/vg-? lepiej przypolowac na pierwsze tloczenia?
posiadam kilka reedycji dokonanych albo przez swietnych producentow albo nawet przez oryginalnych rezyserow dzwieku siadajacych ponownie nad dana plyta. no i odczucia mam mieszana ale generalnie na plus i cholernie sie ciesze, ze moge lyknac te plyty bez wielomiesiecznego czajenia sie po aukcjach i za normalna cene. no ale to moze sie nijak miec do klasycznego jazzu sprzed 50 lat...
Rozejrzyj się i poczytaj trochę, bo ten temat jest już nieco oklepany:
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=28&t=785
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=31&t=2445
+ parę innych wątków traktujących o reedycjach
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
denree

Post autor: denree »

dzieki - poczytam
cezi

Post autor: cezi »

@Robertson - Tak z ciekawości, co to za wydanie South of Heaven i za ile? Chyba, że kupione w pakiecie?

Pzdr,

Cezi
Robertson

cezi pisze:@Robertson - Tak z ciekawości, co to za wydanie South of Heaven i za ile? Chyba, że kupione w pakiecie?

Pzdr,

Cezi
Rozwinąłem temat w dziale piraty i obawiam się że..... słusznie Wojtek umieścił tam mój wątek na temat tego "wydania" Przybuliłem 90 zł razem z Vaiem :?

A to płyta , z której jestem cholernie zadowolony .Wczoraj w MM za całe 44 PLN . Brzmi superrr a muza ....hmmm...chyba najlepsza płyta R.E.M ! Oprócz takich kawałków jak "Drive" czy "Everybody Hurts" zawiera też inne mniej znane perełki :D

Obrazek
Awatar użytkownika
grummer

Post autor: grummer »

Przyszło w końcu dzisiaj. Pierwszy zakup na Amazonie i na pewno nie ostatni ;)
Załączniki
P1160011sdf.JPG
Robertson

Nie wiem jak długo jeszcze finansowo wydolę ale.....dopiero się rozkręcam ;) Mikołajki za dwa dnia a do gwiazdki ho hooo :dance:

Oto co dziś przytaszczyłem z miasta !

Obrazek

Dire Straits ,Basia a przede wszystkim Marsalis to żelazne pozycje do tematu o dobrze zrealizowanych płytach.Szczególnie ta ostatnia.Mistrzowska realizacja!!! Choć i Pat Metheny brzmi też przednio .Jeśli przy nim jesteśmy.Pod spodem fotka gdzie widzę znaczek oraz info o Polskich Nagraniach .Wydanie Geefeen ,Recycle...rozszyfruje mi to ktoś proszę :doh:

Obrazek

i ostatnie pytanie tej sesji zdjęciowej .Czyj to moze byc autograf :?:

Obrazek
ODPOWIEDZ