Kolekcje Płyt Forumowiczów

Wszelkie tematy związane z płytami winylowymi
ODPOWIEDZ
Darek

Re: Kolekcje Płyt Forumowiczów

Post autor: Darek »

Pilot pisze:Dziś kupiłem coś takiego, po wyschnięciu przesłucham
Cala seria sklada sie chyba z ok 30 wydan ( kazde double album ) kiedys sie zgapilem bo na targach ktos chcial £50 za calosc a ja nie kupilem. Ogolne fajny zestaw 8-)
Pilot

Post autor: Pilot »

Z hitów na jednej płycie to może bym zakupił Heart of Glass ale tylko ze wzgledu na UFO i Doctor Doctor. Te płyty wziąłem ze względu na Garego Glittera, T Rex i Jethro Tull oraz Cookera. resztę zobaczymy. Za tanie nie były, widzę że muzyczna piwnica ceni się. Szlak mnie brał patrząc na płyty Budgie, droższe niż na allegro. 160 zeta, ponad 200, 140. Szok. Rozumiem że płyty może i poszukiwane ale i na alle idzie dostac w granicach 100 czy lekko ponad w stanie NM lub EX.
Żeby było na temat dodam jeszcze dwie zakupione dziś w Muzycznej piwnicy.
Tak się zastanawiałem skąd mi jest znana twarz Nelsona, a tu się okazuje że to Dakota z filmu Rio Bravo. Już mi się bardziej podoba. Niespodzianka.
Pilot

Darek pisze:
Pilot pisze:Dziś kupiłem coś takiego, po wyschnięciu przesłucham
Cala seria sklada sie chyba z ok 30 wydan ( kazde double album ) kiedys sie zgapilem bo na targach ktos chcial £50 za calosc a ja nie kupilem. Ogolne fajny zestaw 8-)
Rzuciłem okiem na allegro i pierwsze części składają się z jednej płyty, Elvis Presley, widziałem również część 32, tylko że każdy utwór dwupłytowego wydania jest innego wykonawcy. Te, które zakupiłem są podzielone na strony, jedna strona płyty jeden zespół.
Darek

Pilot pisze:jedna strona płyty jeden zespół.
zgadza sie, ja widzialem same double.
jak chcialbys caly zestaw to tu masz link http://www.ebay.co.uk/itm/The-History-o ... 1c3666edb5
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Darek pisze:jak chcialbys caly zestaw to tu masz link
Przy "collection only" to sobie może chcieć ;)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Darek

Wojtek pisze:collection only
czesto tak pisza ale wystarczy napisac i czesto zmieniaja zdanie ;) praktyka ;) jak nigdy tego nie robiles to blad Wiele dobrych pozycji mozna miec w ten sposob. Fakt do Polski czasto odmawiaja, ale to juz nie moj problem
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Darek pisze:czesto tak pisza ale wystarczy napisac i czesto zmieniaja zdanie ;) praktyka ;) jak nigdy tego nie robiles to blad Wiele dobrych pozycji mozna miec w ten sposob.
Wiem, robiłem, ale ten akurat sprzedawca nawet nie daje opcji skontaktowania się z nim/zadania pytania w sprawie przesyłki także... "se można".
Wsparcie finansowe forum
Darek

Wojtek pisze:Wiem, robiłem, ale ten akurat sprzedawca nawet nie daje opcji skontaktowania się z nim/zadania pytania w sprawie przesyłki także... "se można".
bylo mozna napisac do niego. na dole byla opcja Questions and answers about this item i bez problemu by poszlo i ciekawostka do Polski moze by wyslal a zaznaczyl ze do Irlandii nie wysyla :mrgreen:
Awatar użytkownika
zoombie

Post autor: zoombie »

Darek pisze:zaznaczyl ze do Irlandii nie wysyla
https://www.facebook.com/darus.vinylmaniac
Nawet do Północnej? :P Czy tylko do Republiki?
Darek

zoombie pisze:Nawet do Północnej? Czy tylko do Republiki?
Ciezko powiedziec, napisal tylko ze do Irlandii ale sa przypadki ze nie wysylaja nawet do NI. Cicha wojna pomiedzi Irlandia a Anglia. Nieraz mnie to troszke kw...a bo to taka jawna dyskryminacja. pisza tez czasami ze nie wysylaja do ... i tu pisza ze do ..... nie wysla a do .... tylko wysylka potwierdzona ( czesto do Wloch i Rosji )
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

@Darek:
Aukcja się skończyła na 51 GBP. Z tym kontaktem to ciekawe. Jak aukcja trwała to nie mogłem mu nic napisać, w ogóle nie pojawiała się możliwość wysłania wiadomości. Po zakończonej aukcji, od razu. Może sprzedawca na eBay ma opcję wyłączania możliwości zadawania pytań, nie wiem :) Nie będę dalej w to wnikał.
Wsparcie finansowe forum
Darek

Wojtek pisze:@Darek:
Aukcja się skończyła na 51 GBP. Z tym kontaktem to ciekawe. Jak aukcja trwała to nie mogłem mu nic napisać, w ogóle nie pojawiała się możliwość wysłania wiadomości. Po zakończonej aukcji, od razu. Może sprzedawca na eBay ma opcję wyłączania możliwości zadawania pytań, nie wiem :) Nie będę dalej w to wnikał.
Nieraz tak bywa. Nie wiem jak oni to robia bo sam nawet nie pamietam jak tam sie wystawia cos do sprzedania :lol: Przez kilka lat wystawilem 2 plyty i kilka innych bzdetow z czego plyty poszly ale jak przekonalem sie jakie biora prowizje razem z pp to powiedzialem wiecej nic nie wystawiam, a kupic raz na jakis czas cos mozna. Ten zestaw poszedl za dobra cene. Kiedys bylo ich sporo na ebay. Jak gdzies spotkam to moze kupie ale nie dla siebie bo jakosciowo to jest taka lekka porazka tzn. gdy trzymasz ja w reku to czujesz tandete, przynajmniej ja tak to odbieram ( takie puste brak duszy :scared-ghostface: ). Na targach sprzedaja pojedynczo od£2 do£5/szt.
Darek

Po dzisiejszym koncercie
LP Kawabata Makoto's Mainliner - Revelation space ( podpisana osobiscie przez Kwabata Makoto )
i
CD Acid Mothers Temple & The Cosmic Inferno - For How Much Longer Do We Tolerate Goofy Funk? naklad 200 egz. mam nr. 011
DSCF5282.JPG
DSCF5281.JPG
Darek

Pilot pisze:Garego Glittera
Gary Glitter :violence-torch:
Juz jego plyta w moich progach nie zawita :obscene-birdiered: :handgestures-thumbdown: wszystkie jego plyty :angry-fire:
Pilot

Dareczku, a czym Ci Gary zawinił? U mniem podobnie jest z wieloma wielkimi gwiazdami, które u mnie nie zawitają, Stonesi, Sabbath z wyjątkiem ostatniej 13, którą zakupiłem, Zeppelini, Purple. ;)
ODPOWIEDZ