Jack White - Lazaretto - Ultra LP :-)

Wszelkie tematy związane z płytami winylowymi
Awatar użytkownika
Łajka

Jack White Lazaretto - wątpliwości co do odtwarzania.

Post autor: Łajka »

Czy dużo tracę nie mając 78 rpm? Która piosenka jest na tę prędkość?
hau! hau!
Awatar użytkownika
motown

Re: Jack White Lazaretto - wątpliwości co do odtwarzania.

Post autor: motown »

Łajka pisze:Czy dużo tracę nie mając 78 rpm? Która piosenka jest na tę prędkość?
Ukryty utwór w etykiecie jest na 78 rpm ;]

Zatem "tracisz" ten jeden utwór właśnie.
Pay for that motherfucker record

The Motown Sound™
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Połączyłem dwa tematy ze sobą.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Łajka

Post autor: Łajka »

Płyta kupiona!
Moje "Lazaretto" nie leciało do mnie aż z Nashville, ale też przebyło długą drogę,bo plytę kupiłam w Stuttgarcie za 20 euro, więc w porównaniu z polskimi cenami tej płyty (np. 230 zł) była ona stosunkowo tania. :D
Pierwszą rzeczą na jaką zwróciłam uwagę po zakupie tej płyty byla okładka, to lubię w płytach winylowych -wszystko widać, nawet to, że Jack ma krzywy przedziałek.
Strona A gra dobrze i nie ma żadnych problemów przy odtwarzaniu. Hologramy widać wyraźnie, tylko trzeba ostawić odpowiednio światło.
Jeśli chodzi o stronę B to cała ta matowość w ogóle nie zmienia nic w odtwarzaniu, tylko to przejście w "Just one drink" takie trochę kulawe.
Muzycznie - jestem zachwycona, faworyt - "I think I found a culprit"

Dziękuję za pomoc ;)
hau! hau!
Awatar użytkownika
motown

Re: Jack White - Lazaretto - Ultra LP :-)

Łajka pisze:z polskimi cenami tej płyty (np. 230 zł) była ona stosunkowo tania
Gdzież taką cenę widziałaś? Ta płyta u nas powinna kosztować 70-100 zł max. W oficjalnym sklepie cały czas jest dostępna za 20 dolców.
Łajka pisze:Muzycznie - jestem zachwycona, faworyt - "I think I found a culprit"
Niezłe, ale dla mnie najlepszy numer to That Black Bat Licorice i oczywiście genialne, instrumentalne High Ball Stepper ;]

The Motown Sound™
Awatar użytkownika
Myszor
Gramofon: PD-300

Post autor: Myszor »

Ja też nabyłem i też mam przeskok przy wersji elektrycznej.
Jakość dźwięku, szczególnie strony A, jest słaba w porównaniu np. do winyli Dead Weather.
Muzycznie też średnio. Nie zachwyca tak jak płyty Raconteurs, DW czy Icky Thump Stripesów.
Trochę brzmi jak odrzuty z sesji Blunderbuss. Brakuje takich wymiatających kawałków jak Sixteen Saltines na ten przykład.
Mam nadzieję, że 12 w Krakowie Jacek nie ograniczy się do materiału z Lazaretto i będzie super.
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
Awatar użytkownika
grummer

Post autor: grummer »

No moim zdaniem też słabo, nijak się ma do Racountersów, czy Strajpsów. Przekombinowane, brakuje mi tam czegoś, takie suche to.
Awatar użytkownika
motown

No nie mogę się zgodzić z kolegami. Mam na winylu (i bardzo lubię) Blunderbuss, ale to wcale nie jest płyta lepsza od Lazaretto. Inna jest po prostu. Jack się rozwija, poszukuje i wcale nie nudzi. To cały czas jest solidne, rockowe granie. A powiedzieć, że np. High Ball Stepper to odrzut z poprzedniej płyty, to jak przyznać, że jest się absolutnie głuchym i niewrażliwym na piękną muzykę ;]

Co do jakości - taki był zamysł, że strona matowa trochę szumi, tak jak stara płyta na 78 rpm. Jak kolegom nie pasuje jakość, to przecież macie możliwość zassania wersji mp3 albo kupienia CD ;]

The Motown Sound™
ODPOWIEDZ