Słuchajcie panowie mimo to , że jestem nowy to mam do was takie pytanie. Co to były za wytwórnie ? Mam płyty tych wytwórni takie jak : The Cure - Desintegration , pierwszy album Richarda Marxa , czy Joe Cocker- Unchain my heart. I jeszcze jedno tam przy jednej jest napisany Licence - IMP , co sprawia wrażenie, ze został wydany na licencji IMP. Zresztą ten album Cure brzmi nieźle.
Pytanie brzmi : Czy ktoś mógłby zrobić katalog tych firm na Discogsach czy innych tego typu stronach ?
Firmy AB INC. oraz IMP
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Firmy AB INC. oraz IMP
Pytanie brzmi: po co?arsen94gorlicki pisze:Pytanie brzmi : Czy ktoś mógłby zrobić katalog tych firm na Discogsach czy innych tego typu stronach ?
Inne pytanie: samemu nie można?

AB INC. nie kojarzę, ale IMP to polskie piraty

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Krzyś
Firmy AB INC. oraz IMP
Fragment katalogu IMP można znaleźć w (świetnym) Katalogu Polskich Płyt Gramofonowych:
http://kppg.waw.pl/issue.php?firma=171&ruch=75&typ=1
jeśli chcesz, by tamten katalog był bardziej kompletny, np. wyślij skany okładek i/lub etykiet płyt, które posiadasz
http://kppg.waw.pl/issue.php?firma=171&ruch=75&typ=1
jeśli chcesz, by tamten katalog był bardziej kompletny, np. wyślij skany okładek i/lub etykiet płyt, które posiadasz
warm regards,
Krzysztof Kaspruk
Gramofon: Sharp RP-107/117 x3, Sharp Optonica RP-114, Lenco L75, Technics SL-BL3
Wkładka: Stanton L720EE (T4P), Stanton 500v3
Wieża: Sony
Krzysztof Kaspruk
Gramofon: Sharp RP-107/117 x3, Sharp Optonica RP-114, Lenco L75, Technics SL-BL3
Wkładka: Stanton L720EE (T4P), Stanton 500v3
Wieża: Sony
-
Firmy AB INC. oraz IMP
Ten Cure to jest właśnie AB Inc. Ale prawdopodobnie to jest IMP. chociaż jest w lewym dolnym rogu napisane AB Inc. Dlaczego ? Podobne są labele i grafiki na samych longplayach.
Jak będę miał czas to wam tu prześlę zdjęcia by udowodnić wam moją racje.
A tak w ogóle to mam taka teorie iż ten IMP to mogła to być to przekształcona dawna agencja Impart . Pamiętacie LP Warsaw Concert Tangerine Dream?

A tak w ogóle to mam taka teorie iż ten IMP to mogła to być to przekształcona dawna agencja Impart . Pamiętacie LP Warsaw Concert Tangerine Dream?