Double Matrix Sonic - Bardzo droga ale czy warto?
-
Przymierzam się do zakupu myjki Clearaudio. Mam kolekcję ponad 1000 płytek, ale liczę też na komercyjne wykorzystanie myjki. Pomijając cenę (Ups?!) , co myślicie o tej myjce... Jakie macie uwagi - koszty eksploatacyjne, jakość ultradźwięku, itd.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Ile będziesz kasował za umycie jednej płytki?dzasky pisze:ale liczę też na komercyjne wykorzystanie myjki

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: Double Matrix Sonic - Bardzo droga ale czy warto?
Kalkulowałem cenę umycie w zależności od ilości... Jedna sztuka to koszt ok. 15 zł (plus wymiana foli). Przy większej ilości jestem wstanie w okolicach Warszawy przyjechać z myjką i "zrobić usługę" na miejscu taniej, lub ubezpieczyć przesyłkę płyt do mnie i z powrotem . Jeżeli kolekcja jest naprawdę duża mogę przyjechać w dowolne miejsce w Polsce. Myślę, że warto 

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Myślę, że albo jesteś śmieszny albo totalnie nie masz pojęcia o czym piszesz, jeśli serio myślisz że zrobisz z tego biznes w krajudzasky pisze:Myślę, że warto

Bez urazy.
Zamiast pakować się w drogie myjki ultradźwiękowe, strzel sobie Okki Nokki czy inne Nitty Gritty jak chcesz mieć odsysanie i automat.
Jeśli i to jest niepotrzebne to wystarczy Knosti czy inny SpinClean.
Clear Audio lepiej płytek nie umyje. Pamiętaj że eksploatacja (płyny, prąd) też kosztuje.
Z drugiej strony, co to jest 1000 płyt?

Później ze świecą szukać człowieka chętnego do odkupienia bez dużej straty dla Ciebie.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Śmieszny nie jestem ... co do pojęcia o czym piszę, to biznes stawiam na drugim miejscu. Cenię sobie płytki jakie mam (i te których jeszcze nie mam).
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Bardzo dobrze, ale w takim razie jak je myłeś dotychczas? Wcale?dzasky pisze:Cenię sobie płytki jakie mam (i te których jeszcze nie mam).

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- blispx
Ciekawe jak w tej myjce się te "soniczne" mycie odbywa- jakoś sobie tego nie wyobrażam. Firmę ClearAudio i jej produkty klasyfikuję do kategorii audio voodoo na czele z ichnimi preparatami typu "woda święcona" do mycia placków czy do odnowy biologicznej rowka itp. Myjki ultra-dźwiękowe jakoś się nie chcą sprzedawać to marketoidy wymyśliły myjki soniczne, ale to już dawno przestało mnie dziwić
Osobiście posiadam ON a zakup jej umotywowałem ilością płyt które muszę umyć jednorazowo po zakupie- bywa że 50 w jednej paczce, nie mniej niż 30. Mycie tego na Knosti byłoby co najmniej uciążliwe. Myję raz, pakuję w nowe koszulki, zaklejam i odstawiam. Co lepsze sobie słucham starając się ich ponownie nie uświnić- nie widzę żadnego sensu w myciu po raz n-ty tego samego
Moja odpowiedź czy warto- nie nie warto
Nie chcesz się zbytnio natyrać przy myciu to kup ON- jakoś wbrew niektórym opiniom tu na forum działa u mnie już rok całkiem sprawnie, ew poprzebieraj w ofercie NG
Chęć zarabiania na myciu płyt przemilczę.. sam to przemyśl czy to ma sens

Osobiście posiadam ON a zakup jej umotywowałem ilością płyt które muszę umyć jednorazowo po zakupie- bywa że 50 w jednej paczce, nie mniej niż 30. Mycie tego na Knosti byłoby co najmniej uciążliwe. Myję raz, pakuję w nowe koszulki, zaklejam i odstawiam. Co lepsze sobie słucham starając się ich ponownie nie uświnić- nie widzę żadnego sensu w myciu po raz n-ty tego samego
Moja odpowiedź czy warto- nie nie warto

Chęć zarabiania na myciu płyt przemilczę.. sam to przemyśl czy to ma sens
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Poczytaj o myjkach ultrasonicznych. To akurat fizycznie ma sens. Problem w tym, że z perspektywy płyt winylowych jest to swoista przesada.blispx pisze:Ciekawe jak w tej myjce się te "soniczne" mycie odbywa- jakoś sobie tego nie wyobrażam.
http://www.mildent.pl/czym_jest_myjka_ultradzwiekowa
Kwestią bardzo dyskusyjną jest to czy takie mycie jest bardziej efektywne niż przy wykorzystaniu tradycyjnych metod

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- blispx
No tak ale bez wanny myć ultra-dźwiękami? Ten CA to więcej szumu niż pożytku robi
Swoją droga to trochę płyt testowo umytych taką metodą miałem i już więcej nie chce, wg mnie niszczy to płyty, mam jeszcze kilka próbek to zapraszam wszelkich niedowiarków na odsłuch
Swoją droga to trochę płyt testowo umytych taką metodą miałem i już więcej nie chce, wg mnie niszczy to płyty, mam jeszcze kilka próbek to zapraszam wszelkich niedowiarków na odsłuch

DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- Czołgista
Nie warto , to jakiś szajs za sporą kasęDouble Matrix Sonic - Bardzo droga ale czy warto?

I zgodzę się z Wojtkiem że jesteś śmieszny , 15 zł za mycie w tym czymś

Kiedy za 5 zł można umyć w tym:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=xULYrO6-Mr4[/youtube]
Co na pewno lepiej działa ale też jest nie doskonałe.
(bijące na boki rolki z mikrofibry źle działają na wyobraźnię)

Czasem proste rozwiązania są najlepsze , Knosti w odpowiednich rękach daje super rezultaty

2-3 minuty na płytę przy odpowiedniej organizacji pracy, a rezultat super

PS.
Wojtek , coś masz ze skryptem do YT nie tak, bo się poprawny link nie wyświetla !
Sprawdziłem, u mnie ten link ładnie działa

PS-2.
Już działa, pewnie serwer miał przerwę na kawę lub papierosa

Ostatnio zmieniony 28 sie 2015, 00:08 przez Czołgista, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Wszystko działa jeśli korzystasz z youtube.com zamiast youtu.beCzołgista pisze:Wojtek , coś masz ze skryptem do YT nie tak bo się poprawny link nie wyświetla !
Sprawdziłem

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Przekonaliście mnie aby kupić Double Matrix Sonic. Za 2 tygodnie napiszę opinię o tej myjce:)
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Chyba masz problem z wyciąganiem wniosków skoro przekonuje Ciebie do zakupu sytuacja w której każdy Tobie ten ruch odradzadzasky pisze:Przekonaliście mnie

Albo już zamówiłeś wcześniej i teraz tylko szukałeś poklepania po pleckach

Zadałem Tobie takie pytanie, na które nie padła żadna odpowiedź:
Podejrzewam że pytanie było niewygodne, ergo nie masz doświadczenia z myciem płyt.Wojtek pisze:Bardzo dobrze, ale w takim razie jak je myłeś dotychczas? Wcale?
W tej sytuacji, jakakolwiek recenzja drogiej myjki będzie niezbyt miarodajna, bo zabraknie porównania.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Chciałbym się zapytać tych wszystkich sceptyków, który używał tej myjki lub chociażby CLEARAUDIO Double Matrix Professional? Na każdym forum oczywiście Knosti bije wszystkie inne myjki i jest jedynym godnym polecenia "urządzeniem". Kiedy wróciłem do winyli to pominąłem etap Knosti i od razu kupiłem ON, jest dobra, ale nie najlepsza. Następnie była Nitty Gritty 1.5 i to były wg mnie wyrzucone pieniądze
. Teraz mam CLEARAUDIO Double Matrix Professional i uważam to za suuper zakup. Oczywiście nie każdego nanią stać, co nie znaczy że są to pieniądze wydane bez sensu.
Gratuluję zakupu i nie służy
.

Gratuluję zakupu i nie służy

- blispx
Widzę już że sklepy zaczynają stosować kryptoreklamę, 1 post i od razu z grubej rury, do tego bez żadnej treści merytorycznej i z błędami stylistycznymi