No i w końcu odpaliłem ON i pewnie bym tego nie zrobił żeby nie trefny winyl jaki mi się trafił. Pomyślałem, że może znikną trzaski po umyciu. Niech to szlag. Dwie strony mają ryski no i TRZASKI, nie dam rady słuchać tak głośnych trzasków i to 180 gram. Jestem mega wku...ny. Taki album trafił mi się pierwszy raz.
Ktoś spieprzył sprawę podczas produkcji zapewne jakiś gamoń. Myjka jest bardzo fajna.
Po odessaniu płynu żadnych smug, płyta idealnie czysta. Jutro umyję większą ilość.
Ostatnio zmieniony 29 lis 2015, 20:09 przez zelazny, łącznie zmieniany 2 razy.
Pewni pani pakująca w koperty pazurów nie obcięła Spróbuj przepchać wykałaczką jeżeli te rysy nie są długie. Co prawda trzasku to nie usunie ale powinno zmniejszyć jego intensywność do "kliku"
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
blispx upierdoliłbym jej te pazury tasakiem. Weź bardziej rozwiń tę wykałaczkę. Ryski są delikatne ale mimo to... Aaa co do tego zacisku będę musiał go bardziej dokręcić bo płytka się zatrzymywała.
Jakość dźwięku jest bardzo dobra, tylko te ryski...
Ostatnio zmieniony 30 lis 2015, 20:50 przez zelazny, łącznie zmieniany 1 raz.
No to panowie czekam na dostawy, już niedługo operacja chirurgiczna. Ten koleś z filmu YT nie zabezpieczył krawędzi tego plastiku. Ja chyba posmaruję krawędzie silikonem.
Ostatnio zmieniony 29 lis 2015, 21:26 przez zelazny, łącznie zmieniany 2 razy.
Tak wracając do tematu myjek to http://www.diyaudio.com/forums/analogue ... eaner.html - dość fajna lektura. Co do projektu będę wykonywał coś w ten deseń https://www.youtube.com/watch?v=wFiZDiM6CHc. Zatrzymałem się na razie nad zakupem wanny, szukam czegoś konkretnego z alu- Chińczyki jeżeli nie znajdę niczego godnego uwagi głównie pod kątem ceny, zostaną tylko z pewnym certyfikatem CE na papierze a nie tylko nalepką ale także z własną namacalną manufakturą a nie made in garaż
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Taaa, sorki za offtopa. blispx ależ maszyna. Jak koleś zaczął odwirowywać to pomyślałem, że za chwilę te winyle wypadną z tych drewnianych zapadek i się połamią. Jak myślisz ile obrotów na minutę?
Ostatnio zmieniony 29 lis 2015, 22:33 przez zelazny, łącznie zmieniany 1 raz.
Akurat odwirowanie mnie tam nie zainteresowało ale bardziej sam stelaż na potrzeby napędu plus miejsca na ew. mocowanie ssawek i wirnika. Reasumując dość rozwojowa konstrukcja
Jeszcze się zastanawiam czy zastosowanie ssawek a'la Okki po obu stronach płyty umożliwiłoby dobrą stabilizację płyty przy odsysaniu- patrząc na tą myjkę z linku kolegi darkamana (Made in Poland) to tak
Jestem po rozmowie z gościem z Ultron'u i wstępnej wycenie takiej wanny maks. 1,5-2 litra. Cenę ustalili na 600 PLN. Wg niego te wszystkie Chińczyki do $100 to szajs