Obywatel pisze:ciach.. lepsze niż papierowa koperta laminowana od środka folią.
Hmm.. coś w tym jest, mam sporo starych wydań Decca porysowanych od takich "zwykłej" folii- naelektryzowana, wpadnie jakiś paproch i siedzi tam jak przyklejony na budapren. Ale późniejsze wszystkie to już PVC więc nie ma strachu
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Obywatel pisze: Niestety trafić na nie podróby jest ciężko. Ja naciąłem się już dwukrotnie. Chyba już lepiej kupić Analogisa.
Zgadza się. Nie warto dać się zwabić ceną, bo czasem można stracić.
Jeśli kupuję Nagaokę N-200 to na Winyle,pl, tam są oryginalne i drogie hihi, ale zasadniczo to używam MoFi, Analogis i tych Premium. A półokrągłe foliowe to generalnie sporadycznie jeśli daję płytę w jakiś konkretny inlay. Na ogół po myciu pakuję w MoFi lub kopertę z folią integralną.
Ta, wziąłem od nich zdaje się wewnętrzne, papierowe z wklejką foliową. Ten model daje radę, dość nawet. Niestety samą estetykę wykonania wkładki wewnętrznej oceniam dość średnio, bywa słabe wklejenie i mała precyzja. Jednak zabezpieczenie płyty jest OK W tym kontekście Analogis czy te Premium, to klasa sama w sobie. Reasumując moim zdaniem jednak zdecydowanie lepiej to drożej.
(zwłaszcza, że te masterdżaki które ja kupiłem, do tanich nie należą).
Akurat @Ramirezowi wysłałem teraz jedną Premium i jedną masterJ, to może się potem wypowie co do jakości.
Czekam aż będą wewnętrzne od kol. Grzegorza (nick:TDKcoś tam), który się wypowiadał parę postów wcześniej. Tymczasem z miesiąc temu miałem informację, że jeszcze nie mają tej produkcji gotowej, ale dadzą znać.
Czytałem, ale już jakiś spory czas temu, i nie wszystko z tego już pamiętam :/ A że aktualnie totalnie nie mam czasu na siedzenie na forum, dlatego zadałem pytanie. Mam nadzieję iż to nie zbrodnia
Ja kupiłem te w pełni foliowe, jestem ciekaw jak się sprawdzą. Czy ich sztywność jest ok? Zachęcony lekturą zrezygnowałem z papieru, jednakże jak widzę fabryczne cieniutkie foliowe koperty, to mnie coś trafia
No to ta mniej bardziejsza i średnio równa to mastedżak.
Ślicznotka to Premium - są dwa rodzaje biała jak śnieg po opadzie i biała jak śnieg parę dni później.
Wpadnę niedługo do winyle.pl to sobie porównam te białe. Aktualnie używam tych nie białych a w kolorze "kość słoniowa". Wcześniej używałem też białych "standard".
NAD 160a / NUDAmini / Philips CD-350 / Braun LS 120
Dual 601, 604, 704, 3x721, 1019, 1209, 1218, 1219, 1229, 1249, Perpetuum Ebner 2020L, Perpetuum Ebner PE 34
No i okładki od masterjacka dotarły. Na początku wrażenie trochę mizerne, spodziewałem się czegoś z grubszej folii, jednak mimo wszystko jak zacząłem pakować w koperty, to ich sztywność wydaje się być w porządku. Nie mam porównania do lepszych, więc się nie wypowiem, ale na pewno lepsze niż polski kwadratowy syf Trochę też denerwuje fakt, że są niestarannie podocinane, i miejscami trzeba urywać pozostałości na krawędziach.
KathleenAnn pisze: temacie zabezpieczania płyt i okładek
Firma, którą linkujesz jest bardzo dobra i konkretna. Nie mają kiepskich produktów w tej kategorii. Zatem czego byś nie wybrała będzie OK. Mają bardzo urozmaiconą ofertę i profesjonalną obsługę.
Z autopsji, to kiedyś nie mogąc się zdecydować na konkretne koperty itd.. zamówiłem sobie u nich po 10 sztuk z kilku wybranych i potem już wybrałem 'organoleptycznie' te które uznałem za najlepsze dla siebie.
KathleenAnn pisze: temacie zabezpieczania płyt i okładek
Firma, którą linkujesz jest bardzo dobra i konkretna. Nie mają kiepskich produktów w tej kategorii. Zatem czego byś nie wybrała będzie OK. Mają bardzo urozmaiconą ofertę i profesjonalną obsługę.
Z autopsji, to kiedyś nie mogąc się zdecydować na konkretne koperty itd.. zamówiłem sobie u nich po 10 sztuk z kilku wybranych i potem już wybrałem 'organoleptycznie' te które uznałem za najlepsze dla siebie.
Dziękuję bardzo za odpowiedź.
A czy możecie polecić jeszcze jakąś inną, godną zaufania stronę?
Interesuje mnie taka, która ma w swojej ofercie zarówno okładki na LP oraz na CD.