Foliowe okładki zewnętrzne, koperty wewnętrzne itd.

Czyścimy i dbamy o naszą kolekcję
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Obywatel
Gramofon: Technics SL-1610MKII

Re: Foliowe okładki zewnętrzne, koperty wewnętrzne itd.

Post autor: Obywatel »

darkman pisze: Poza tym niemal zawsze dostępne są Nagaoka 102, półokręgi rzecz jasna.
Niestety trafić na nie podróby jest ciężko. Ja naciąłem się już dwukrotnie. Chyba już lepiej kupić Analogisa.

Fafikdog, foliowa półokrągła koszulka + papierowa koperta wewnętrzna to moim zdaniem najlepsze rozwiązanie - lepsze niż papierowa koperta laminowana od środka folią.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
Awatar użytkownika
blispx

Post autor: blispx »

Obywatel pisze:ciach.. lepsze niż papierowa koperta laminowana od środka folią.
Hmm.. coś w tym jest, mam sporo starych wydań Decca porysowanych od takich "zwykłej" folii- naelektryzowana, wpadnie jakiś paproch i siedzi tam jak przyklejony na budapren. Ale późniejsze wszystkie to już PVC więc nie ma strachu
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

Obywatel pisze: Niestety trafić na nie podróby jest ciężko. Ja naciąłem się już dwukrotnie. Chyba już lepiej kupić Analogisa.
Zgadza się. Nie warto dać się zwabić ceną, bo czasem można stracić.
Jeśli kupuję Nagaokę N-200 to na Winyle,pl, tam są oryginalne i drogie hihi, ale zasadniczo to używam MoFi, Analogis i tych Premium. A półokrągłe foliowe to generalnie sporadycznie jeśli daję płytę w jakiś konkretny inlay. Na ogół po myciu pakuję w MoFi lub kopertę z folią integralną.
bartek3033
Gramofon: Rp 2000, 2x Rp5000

Post autor: bartek3033 »

Kupował ktoś na alle ze sklepu masterjack? Właśnie zamówiłem 50szt. i jestem ciekawe co to warte :D
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

Ta, wziąłem od nich zdaje się wewnętrzne, papierowe z wklejką foliową. Ten model daje radę, dość nawet. Niestety samą estetykę wykonania wkładki wewnętrznej oceniam dość średnio, bywa słabe wklejenie i mała precyzja. Jednak zabezpieczenie płyty jest OK W tym kontekście Analogis czy te Premium, to klasa sama w sobie. Reasumując moim zdaniem jednak zdecydowanie lepiej to drożej.
(zwłaszcza, że te masterdżaki które ja kupiłem, do tanich nie należą).

Akurat @Ramirezowi wysłałem teraz jedną Premium i jedną masterJ, to może się potem wypowie co do jakości.

Czekam aż będą wewnętrzne od kol. Grzegorza (nick:TDKcoś tam), który się wypowiadał parę postów wcześniej. Tymczasem z miesiąc temu miałem informację, że jeszcze nie mają tej produkcji gotowej, ale dadzą znać.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

bartek3033 pisze: Kupował ktoś na alle ze sklepu masterjack?
Takie pytanie to mega mocny dowód, że nie chciało ci się czytać tematu ;)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
bartek3033

Czytałem, ale już jakiś spory czas temu, i nie wszystko z tego już pamiętam :/ A że aktualnie totalnie nie mam czasu na siedzenie na forum, dlatego zadałem pytanie. Mam nadzieję iż to nie zbrodnia :)

Ja kupiłem te w pełni foliowe, jestem ciekaw jak się sprawdzą. Czy ich sztywność jest ok? Zachęcony lekturą zrezygnowałem z papieru, jednakże jak widzę fabryczne cieniutkie foliowe koperty, to mnie coś trafia :P
Awatar użytkownika
Ramirez
Gramofon: Sony PS-4300

Post autor: Ramirez »

darkman pisze: Akurat @Ramirezowi wysłałem teraz jedną Premium i jedną masterJ, to może się potem wypowie co do jakości.
No więc jedna podoba mi się bardziej a druga mniej bardziej ;)
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

No to ta mniej bardziejsza i średnio równa to mastedżak.
Ślicznotka to Premium - są dwa rodzaje biała jak śnieg po opadzie i biała jak śnieg parę dni później.
Awatar użytkownika
olsza84
Gramofon: Dual Fever

Post autor: olsza84 »

Wpadnę niedługo do winyle.pl to sobie porównam te białe. Aktualnie używam tych nie białych a w kolorze "kość słoniowa". Wcześniej używałem też białych "standard".
NAD 160a / NUDAmini / Philips CD-350 / Braun LS 120
Dual 601, 604, 704, 3x721, 1019, 1209, 1218, 1219, 1229, 1249, Perpetuum Ebner 2020L, Perpetuum Ebner PE 34

FB:Dual Fever
IG:Dual Fever
bartek3033

No i okładki od masterjacka dotarły. Na początku wrażenie trochę mizerne, spodziewałem się czegoś z grubszej folii, jednak mimo wszystko jak zacząłem pakować w koperty, to ich sztywność wydaje się być w porządku. Nie mam porównania do lepszych, więc się nie wypowiem, ale na pewno lepsze niż polski kwadratowy syf :D Trochę też denerwuje fakt, że są niestarannie podocinane, i miejscami trzeba urywać pozostałości na krawędziach.
Awatar użytkownika
KathleenAnn

Post autor: KathleenAnn »

Czy uważacie, że te okładki zewnętrzne są w porządku?

http://winyle.pl/zewnetrzne-7-cali/786- ... 10szt.html

http://winyle.pl/zewnetrzne-12-cali/438 ... ykana.html

Dopiero raczkuję w temacie zabezpieczania płyt i okładek i prosiłabym o poradę doświadczonych osób. :) :)
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

KathleenAnn pisze: temacie zabezpieczania płyt i okładek
Firma, którą linkujesz jest bardzo dobra i konkretna. Nie mają kiepskich produktów w tej kategorii. Zatem czego byś nie wybrała będzie OK. Mają bardzo urozmaiconą ofertę i profesjonalną obsługę.
Z autopsji, to kiedyś nie mogąc się zdecydować na konkretne koperty itd.. zamówiłem sobie u nich po 10 sztuk z kilku wybranych i potem już wybrałem 'organoleptycznie' te które uznałem za najlepsze dla siebie.
Awatar użytkownika
KathleenAnn

Post autor: KathleenAnn »

darkman pisze:
KathleenAnn pisze: temacie zabezpieczania płyt i okładek
Firma, którą linkujesz jest bardzo dobra i konkretna. Nie mają kiepskich produktów w tej kategorii. Zatem czego byś nie wybrała będzie OK. Mają bardzo urozmaiconą ofertę i profesjonalną obsługę.
Z autopsji, to kiedyś nie mogąc się zdecydować na konkretne koperty itd.. zamówiłem sobie u nich po 10 sztuk z kilku wybranych i potem już wybrałem 'organoleptycznie' te które uznałem za najlepsze dla siebie.
Dziękuję bardzo za odpowiedź. :)
A czy możecie polecić jeszcze jakąś inną, godną zaufania stronę?
Interesuje mnie taka, która ma w swojej ofercie zarówno okładki na LP oraz na CD.
Awatar użytkownika
blispx

Post autor: blispx »

http://www.clearbags.com/

Biorę od nich co miesiąc po 100 sztuk już od 2 lat. Jak na razie problemów brak. Także jeżeli nie straszny Tobie import to polecam ;)
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
ODPOWIEDZ